Originální = ty fandomy, které nevychází z nějakého obecně známého

Obrázek uživatele KattyV
Úvodní poznámka: 

Zjistila jsem, že mě vlastně moc nebaví číst inspirace nějakým známým kánonem. A to dokonce ani tehdy ne, když ho víceméně znám. Tedy, žádný Pán prstenů, žádná Narnie, žádná Pipi Punčochatá. ( Samozřejmě, s výjimkou Harryho Pottera, protože tam jsem doma. Budu se muset nad sebou zamyslet.) O to více jsem si užívala fandomy originální, tedy ty, které si stvořili sami autoři.

Drabble: 

Alžběta a drak od Dede. Pro mě asi největší OBJEV celého DMD. Protože některé z dále uvedených jsem už znala. Příběhy Alžběty, Jakuba a dračice Brandy najdete tady

Bjørkhallen od Ioanniny. Dokonale promyšlený svět, ve kterém už nějakou tu chvíli brouzdám, ale který se mi s každým střípkem vyjasňuje víc a víc, najdete tady

Hotel u devíti koček od Tory. Kočičím příběhům já prostě neodolám. Těm od Tory obzvlášť ne. Některé mne rozesmály nahlas, u některých jsem se tiše usmívala, některé mne dojaly.
Najdete je tady

Košín a Želvík od Doktora. Další z kočičích příběhů jsem objevila až se zpožděním, takže komentovat jsem nestihla, ale do mého výběru určitě patří, protože jsem se u těch kočičích mouder opravdu bavila.
Najdete je tady

Městečko Phoenix od Reverenda Barnabyho. Městečko, které vždycky vstane z popela jako fénix a kde má reverend spoustu starostí.
Najdete ho tady

Naslouchej hlasu krajiny od Alasdair MacCola. Začal později, ale všemi jeho drablíky se prolíná hluboký vztah k přírodě, a proto se mi moc líbí.
Najdete je tady

Realita od Faoba. Je realita originální fandom? Když vlastně vychází z toho, co všichni známe? Určitě ano, protože každý máme tu vlastní realitu, každý ji vidíme jinak. Realita viděná očima Faoba se mi vlastně vůbec nelíbí. Je trpká, drsná, vyvolává řadu vzpomínek a nemilých emocí. Ale je po čertech dobře napsaná, takže nemůžu nezařadit. Jeden z těch, které jsem objevila až na konci dubna.
Z reality píše celá řada autorů. Tu konkrétní Realitu, viděnou očima Faoba, najdete tady

Skřivánek od Terdy. Taky jeden z těch pozdě objevených. Dobrodružství křtěná mořem, v hlavní roli s Frances Doylovou, najdete tady

Věda ve sto slovech od milé_jj. Jak jsem mohla být chytrá, kdyby mě fyziku učila mila_jj, která dokáže dokonale spojit zábavu s poučením. Po přečtení letošní nadílky se cítím o mnoho vzdělanější. Úrodu, která i vám přinese úplně nový pohled na řadu vědeckých sfér, najdete tady

Živantní směšiště jevota od Tirika. Na závěr si užijme principála i principálku, autora, satirika, kulisáka, Marii Stellu a další členy divadelního souboru, který se na svých vozech toulá světem. Jejich bláznivým zážitkům neodoláte.
Najdete je tady

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Jsi velkorysá, opravdu. Cením si moc. Vrány překvapují, pořád, po setkání s Vámi se mi ta realita trochu prosvětluje! Díky!

Obrázek uživatele KattyV

Pokud se tvá realita alespoň o fous prosvětlila, jsem moc ráda. I když mám pocit, že se mi to šíření pozitivních vln letos jaksi vymklo z ruky. Obvykle bývám úspěšnější.

Obrázek uživatele Faob

... provlněla! :-)

Obrázek uživatele Danae

Moc dobrý nápad, upozornit na celé originální fandomy!
Obrázek uživatele KattyV

Když mě opravdu z celého DMD zaujalo právě toto poznání - originální fandomy jsou o hodně zajímavější, než FF. (Podnět pro mé hluboké zamyšlení nad budoucí tvorbou.) Takže jsem to nemohla nezviditelnit.

Obrázek uživatele Tora

Jé zajedno děkuji za to, že jsi nás dala do svého výběru a zadruhé za bezva nápad. Městečko Phoenix neznám, ale určitě se podívám!

Obrázek uživatele KattyV

Toro, ty a tvé kočky jste nemohly chybět.

Obrázek uživatele Tirik

(doufám, že si všímáš, jak jsem pozorný, žádná šedá, kdepak), jsemť polichocen. Zároveň však slza se zaleskla v oku mém. Ty považuješ strasti naše za zážitky bláznivé? Ach doba vaše divoká, životu našemu nepřeje. Ve skutečnosti však polichoceni jsme a doufáme velice velmi, že přízeň vaše i nadále náš soubor divadelní oblažovati bude.
Za což vám slíbiti můžeme, že za rok opět do těchto končin zavítáme a další - dle vašeho bláznivé - historie ve sto slovech sepisovati budeme.

Obrázek uživatele KattyV

Drahý Tiriku. Jsem poctěna, že barvu mého kožíšku jsi si již zapamatoval. A budu se těšit, že s dalšími příhodami vašeho souboru, za rok seznámena budu.

Obrázek uživatele mila_jj

Milá Katty, já se tady červenám, protože si myslím, že zdaleka tak dobrá nejsem. Ale zařazením do výběru se cítím poctěná.

Obrázek uživatele KattyV

JJ, proč takové pochybnosti. Tvoje věda je chytrá a vtipná. A to je přesně to, co se mně (a pevně věřím, že nejenom ně), líbí.

Obrázek uživatele ioannina

Díky za celý BH.
A jsem moc ráda, žes došla k závěru, že originální světy jsou zajímavější než fanfiction. (Myslím si to taky. Páč v nich je autor Stvořitel.)

Obrázek uživatele KattyV

Vždyť víš, jak to mám nastavené, Io. Člověk (já) se musí propracovat k věcem postupně. Hezky krok po kroku.
BH si zařazení nepochybně zaslouží. (A ty ses zasloužila o to, že se po letošním DMD chvěje pod Severinem jeho pozice mého vrchního oblíbence. Anzelm s Erikem mu těsně šalpou na paty.)

Obrázek uživatele ioannina

Vím. <3
Tak já ti udělám někdy radost a napíšu ti nějakou středně krátkou Erikovštinu, chceš?

Obrázek uživatele Terda

Děkuji za Skřivánka, jsem červená až za ušima a moc jeho si zařazení mezi ostatní fandomy vážím.

Obrázek uživatele KattyV

To by mě teda zajímalo, jak se orel červená za ušima :-D (Je to tedy orel, co vidím, nebo ne?)

Obrázek uživatele Alasdair MacColla

Děkuji za výběr, vážím si toho.

-A A +A