Strom

Obrázek uživatele ef77
Úvodní poznámka: 

Protože tohle jsem si chtěla napsat už dlouho.

Drabble: 

Vždy na rostlinách nejvíc obdivoval jejich schopnost vyrůst z ničeho, z malého plodu, do stvolů, listů, květů, kmenů. Později si uvědomil, že podobný postup se dá uplatnit i na jiné věci. Například na vlastní sebevědomí, na to malé semínko někde uvnitř, okopávané, zašlapávané, zasypávané hlínou nepřiměřeného očekávání, úšklebků, nejistoty. Když se nasadí správná zálivka, jednou ze tmy ke světlu vyraší drobounký výhonek. Ještě není vyhráno, je to jen nedochůdče, potřebuje péči, hnojivo, ochranu. Ale jednou z něj vyroste veliký strom, pevně zakořeněný v hrudi, s košatou korunou, ve které hnízdí ptáci. To když vezme Nebelvírův meč a usekne hlavu hada.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Únikové. V realitě krapet komplikovanější, resp. příměr ke květinám nedopovězen. Jak potom - nezalévány - schnou a schnou, až uschnou.

Obrázek uživatele ef77

A proto je nutné v péči nepolevit.

Obrázek uživatele Faob

... optimisty, co přetlučou pesimisty... Díky!

Obrázek uživatele Azereth

Joo! Tohle je stále moc krásné a silné drabble. Dobře, že jsi ho vybrala.

Obrázek uživatele ef77

Díky!

Obrázek uživatele Wee-wees

Pěkné drabble. Až na to, že to Nevillovo sebevědomí až tak moc nikdo nezaléval. Trochu Lupin, pak trochu Harry, ale většinu toho zvládl Neville docela sám. :)

Obrázek uživatele ef77

Díky. A tak jsem to i myslela, taková Nevillova svépomoc.

Obrázek uživatele strigga

Tohle se mi tak strašně líbí! Nádherná metafora, a krásně sedne. Mimochodem myslím, že to, že své sebevědomí zaléval hlavně sám (což je pravda), se s jejím obsahem vlastně nijak nevylučuje :)

Obrázek uživatele ef77

Díky! Ale ta nová ikona, byť je krásná, mě zmátla :o).

Obrázek uživatele strigga

Ona se jahoda třeba zas někdy vrátí :)

-A A +A