Duben Měsíc Drabble 2016 - Pravidla

Obrázek uživatele sos

Vyhlašujeme sedmý ročník drabblovací challenge Duben Měsíc Drabble! Pročtěte si Pravidla i FAQ, budou se hodit.

Duben Měsíc Drabble (dále DMD) je multifandomová challenge pořádaná Společností pro osvětu spisovatelů (dále SOS) a Týmem Bleskobrku. Jejím cílem je vybičovat tvůrčí aktivitu účastníků a donutit je napsat tolik fanfiction drabble, kolik se do měsíce dubna vejde. Pravidla jsou následující:

1. Základní pravidla DMD

Od 31. března do 29. dubna
bude na těchto stránkách Týmem Bleskobrku každý den zveřejňováno jedno téma, na které může každý účastník napsat jedno drabble z libovolného fandomu. Drabblem se míní povídka o sto slovech, ne více, ne méně. Na každé zveřejněné téma je nutno napsat drabble originální, jedno drabble není možné recyklovat ve více tématech. Téma musí být v drabble jasně rozpoznatelné!
(Podrobnosti o vkládání drabble, zadávání fandomu, bodování drabble atd. naleznete v FAQ)

1.1 Do challenge lze vstoupit kdykoli během jejího trvání. U drabble je povinné uvést fandom. Varování/poznámku užijte, bude-li to nutné, v některých případech je varování povinné (viz FAQ 16). Zde najdete příkladové téma s příkladovými drabble.

1.2 Téma dne bude vždy zveřejněno v druhé půli dne předcházejícího, nejpozději pak o půlnoci. Od okamžiku zveřejnění tématu je povoleno uveřejňovat v rámci tématu drabble. Drabble musí být vždy vloženo celé a kompletní. Téma bude vždy uzavřeno v 23:59 dne, pro který bylo vyhlášeno. Po uzavření tématu již nelze publikovat další drabble, lze ale bez omezení komentovat již zveřejněná drabble.
Příklad: Téma na 7. dubna bude zveřejněno již 6. dubna odpoledne či večer a od té chvíle je možné drabble zveřejňovat. Téma bude uzavřeno 7. dubna v 23:59, všechna drabble zveřejněna poté jsou neplatná. V určitou dobu dne bude tedy někdy možné psát zároveň drabble na dvě témata - na téma 6. 4. i 7. 4.

1.3 Bonusové dny: Všechny neděle v měsíci dubnu (3. 4., 10. 4., 17. 4., 24. 4.) jsou bonusové dny, kdy bude možné napsat dvě drabble - jedno na oficiální nedělní téma a druhé na jedno z témat, na které účastník v předcházejícím týdnu drabble napsat nestihl (jestliže v daném týdnu napsal všechna drabble, píše jen nedělní téma). Tým Bleskobrku může také vyhlásit bonusový den mimo neděli s vlastními pravidly.

1.4 Vámi stvořená drabble je možné okamžitě po publikování na této stránce publikovat i kdekoli jinde, po dobu trvání DMD vás však prosíme, abyste při takovém zveřejnění uváděli odkaz na DMD. Takovou možnost propagace si přece nenecháme ujít ;)

2. DMD odměny
Hlavní odměnou bude každému účastníku radost z vlastní kreativity i kreativity druhých a možná i pár nadšených komentářů a kachniček. Zároveň jsou ale připraveny i odměny motivační, které by měly účastníky povzbudit k co největší tvořivosti.

2.1 Každý účastník, který během dubna napíše 7 a více drabble, obdrží právo užívat pamětní ikonku DMD 2016.
2.2 Každý účastník, který napíše 14 a více drabble, obdrží pamětní placku DMD 2016.
2.3 Účastník, který napíše během měsíce dubna 30 a více drabble, obdrží pamětný dar DMD 2016, který prozatím zůstává tajemstvím. (V případě pamětného daru platí pravidlo jeden dar na jednu fyzickou osobu, nikoli na jedno alter ego; literárně rozdvojené osobnosti se musí hezky dohodnout mezi sebou ;)
Upozornění právního oddělení obzvášť drobným písmem: Pamětné dary nejsou právně vymahatelné. Viz FAQ 28.

3. Přípravná fáze DMD
Od 5. března do 25. března
může kdokoli na mail drabble.sos@gmail.com zaslat náměty na drabble, které budou inspirující a multifandomové – to znamená dostatečně obecné, aby se na ně dalo napsat drabble z (téměř) jakéhokoli fandomu. Tedy: „Mor“ je správně, „Mor na Enterprise“ je špatně. „Růžové lízátko“ je správně, „Růžové lízátko profesora Snapea“ je špatně atd. Počet návrhů není omezen, dejte ale prosím přednost kvalitě před kvantitou.
Na konci měsíce března vybere Tým Bleskobrku ze zaslaných témat 30 nejvhodnějších, případně přidá ještě nějaká svá vlastní.

Pro další informace si prosím přečtěte FAQ, nenajdete-li tam odpověď na své otázky, ptejte se v komentářích pod FAQ nebo v diskuzním vlákně, které je dotazům určeno. Máte-li nějaké připomínky či konstruktivní návrhy k pravidlům, neváhejte nám je zde v komentářích sdělit. Všechny vezmeme v úvahu. Jestliže nám chcete DMD pomoci propagovat, vyzvedněte si banner.

Závěrečná prosba:
Při tak velké akci, jakou je DMD, je velmi pravděpodobné, že se zde setkáte i s drabbly či účastníky, kteří nebudou vaší krevní skupinou. Prosíme vás o zvýšenou míru tolerance, bez níž bychom to prostě dělat nemohli. Chápejte prosím stránky DMD jako místo, kde panuje Vodní příměří z Knihy džunglí, a kde je tedy nepřípustné další účastníky napadat prostřednictvím komentářů nebo prostřednictvím drabblat, ať už jsou vaše vztahy mimo DMD jakékoli. Porušování Vodního příměří nebude tolerováno; bude trestáno zablokováním autorského účtu na 24 hodin a v obzvlášť závažných případech může být přistoupeno i k úplnému vyloučení z DMD. Jako zvlášť závažné jsou hodnoceny útoky proti Týmu Bleskobrku (KaTužce a Nifredil), které v rámci DMD působí jako rozhodčí (více v FAQ 26). Míru porušení Vodního příměří posuzují sosačky s maximální snahou o spravedlnost a při zvážení všech okolností. Máte-li podezření, že někde nastal problém, neváhejte nám napsat sos.hp.ff@gmail.com.

Závěrečné poděkování:
Originálními autorkami challenge jsou Aveva a Metamorfóza. Jejich zásluhy nebudou zapomenuty. Tým Bleskobrku - Katužka a Nifredil - byl k DMD původně přizván zejména proto, že většina aktivních sosaček se chtěla DMD zúčastnit za stejných podmínek jako ostatní a nechtěla tedy kupříkladu znát dopředu složení témat. Po šesti letech úchvatných zkušeností s jejich nasazením, flexibilitou, kreativitou a téměř nebeskou trpělivostí pak voláme: Už nechceme nikoho jiného! Nifredil i KaTužce jsme za jejich pomoc velmi vděční a všechny účastníky vybízíme, aby se k nim chovali s láskou a úctou.

Komentáře

Obrázek uživatele Kumiko

Konečně! Hurá!

Obrázek uživatele Lee

Ne že bych byla dubnovislák, ale hurá.

Obrázek uživatele neviathiel

Jupí!
A jdu hledat svoje celý rok sbírané návrhy na témata. Jak se znám, najdu je 1.5.

Obrázek uživatele Lee

Tak tak, taky si vždycky během roku říkám: "Hm, to by bylo dobré téma, někam si to poznamenám." A pak už to nikdy nenajdu. A když už něco najdu, dojde mi, že je to hloupé.

Obrázek uživatele Aveva

Tak já jsem si letos celý rok poctivě zapisovala všechno, co mi připadalo jako dobré téma. Takže jich mám cca dvacet, jedno šílenější než druhé a jestli holky nějaké opravdu vyberou, tak si budu rvát vlasy zoufalstvím, protože nebudu vědět, co na to napsat ;o)
Obrázek uživatele Lee

Alespoň teď víme, koho máme kamenovat, až přijde nějaký superšpek.:D

Obrázek uživatele neviathiel

Našla jsem je už včera. :)

Obrázek uživatele strigga

<3 <3 <3 <3!
*se zářícíma očima poskakuje po místnosti*

Jítznovudotohonejítznovudotohojítznovudotohonejítznovudotoho...

Obrázek uživatele strigga

Jít! Ty bys mi tu chyběla..

Však ty jsi rozhodně jeden z důvodů pro.

Obrázek uživatele Kilián

Jupí! Hurá! Duben přichází a já budu muset začít vymýšlet duchaplnější komentáře...

Obrázek uživatele Carmen

Uíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!
(*zkouška nadšených sirén*)

Obrázek uživatele strigga

Ano, ano. Ještě to chce vyzkoušet si "Íííík" a "Awwww", aby to pak správně znělo :D

Obrázek uživatele Terda

Třikrát hurá! To zas bude probdělých nocí, kruhů pod očima a vykotlaných mozků :D :D :D

Obrázek uživatele Lee

Ale bude to stát za to! :)

Obrázek uživatele Blanca

Jo! Tohle je ta motivace, co jsem potřebovala k tomu týdnu uklízení a probírání věcí, co mě teď čeká - přece si tím nebudu krátit čas v dubnu, žeano :D Tak a teď si jdu převrátit mozek naruby, pže mě včera napadlo téma... a já ho nezapsala a dneska už ho nevím! Aaargh!

Obrázek uživatele Aries

on není říjen? :-DDDDDDDDD

Obrázek uživatele mamut

Není :)
Ale vím, že se už moc těšíš, viď ;)

Obrázek uživatele Aries

Děsně :-)

Obrázek uživatele Tora

Duben na krku, tak co kočky, půjdeme do toho potřetí?
Wrrraaaaau, povidaly. Tak uvidíme...

Obrázek uživatele Blueberry Lady

Mám dojem, že pokud mi z letošního dubna nejebne, pak už z ničeho. Aneb na který měsíc je nejlepší plánovat stěhování, žeáno.

Obrázek uživatele Zuzka

Můžeš psát "veselá" drabble z natáčení. Třeba jak se život (ne)vejde do krabic. Jak se zneviditelnila kočka. Jak se snídá na terase. Jak Zuzce při třetí jízdě chcíplo auto (doufám ne). Jak se sžít s kohoutkem v kuchyni... :)

Obrázek uživatele Bilkis

Já se stěhuju příští týden! :D A mimochodem, v nové kuchyni není voda, takže ani ten kohoutek, co o něm psala Zuzka... Takže klíííd!

Obrázek uživatele Profesor

Jo,duben na krku. Seznam témat už je odeslán; jestli některé téma vyberou, tak si budu drbat hlavu, jako ostatně vždycky.;-)

Ale nulté téma letos není.

Obrázek uživatele Aveva

Na nulté téma je ještě brzy, ale neboj, určitě bude :o)

kňůůů.. spící Poldík.. *rozplývá se nad ikonkou*

Obrázek uživatele Aveva

Oni jsou tak roztomilí, když spí... a pak se probudí a začnou komentovat ;o)

A co říkají?

Obrázek uživatele Aveva

Cokoli! ;o)

Proč já si celou dobu říkám, že posledně tu bylo nulté téma mnohem dřív, když má datum vydání 28. března 2015?

Obrázek uživatele Aveva

Asi že se na něj těšíš :o)

Už čtrnáct dní (od té doby, co mi došlo, že duben a dmd se blíží) přemýšlím, jestli to tento rok nevzdat. Vůbec, ale vůbec se mi to nehodí. Nestihám, nezvládám domácnost, práci, nic a ještě DMD... asi se zblázním, ale nemůžu se na to vykašlat.

Obrázek uživatele Aveva

No, tenhle pocit mám cca šest let. Co naděláš, ono se to nějak vyvrbí samo ;o)
Obrázek uživatele Profesor

No, souhlas. Taky o tom každý rok dumám. Ale těším se tak, že to prostě nevzdám.;-) Jsem cvok, no...;-))

Obrázek uživatele neviathiel

Nejsi v tom sama. Párkrát jsem v důsledku toho do DMD naskočila až v polovině a loni jsem je zazdila úplně.

Obrázek uživatele Wolviecat

snad se mi nějak podaří donutit mozek, aby vymýšlel na víc než jeden fandom...

-A A +A