Ennui na začátku léta

Úvodní poznámka: 

Náhrada za téma z 1.4. - Na tohle jsme moc staří

Fandom: 
Drabble: 

Stáří přináší starosti - narůstající lineárně. A praví se, že člověk je tak starý jak se cítí. Jsem tedy Daisuke - čekám, ležím, koukám co dál připlave seshora po proudu řeky historie. Ptám se, sorekara, ptám se, co potom? Letargicky trpím každou sekundu blouzněn představami o vlastním romantickém existencialismu. Jinými slovy nudím se a rostou mi přitom vousy. Náhle se zvedne přílivová vlna slunce a smete mě z tramvaje přímo na rozžhavený asfalt. Nevím, jestli konečně zešílím, usínám nebo už neuvidím Mičijo, neucítím vůni květin. Končí nezaměstnaná flákota - ostatně, jsem moc starý na to abych byl náhle chudákem. Bolí mě hlava. Au.

Závěrečná poznámka: 

Jde o knihu japonského romanopisce Nacume Sósekiho

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

tohle zní hodně zajímavě

Obrázek uživatele Layla TB

Sóseki! Sorekara jsem ještě nečetla. Ani nevím, jestli je přeložené do češtiny. Ale Sóseki je jedna z mých srdcovek japonské literatury. Navíc tohle drabble je překrásné a potěšilo nesmírně (nemluvě o technice stream of consciousness, které jsem také velká fanynka). Co máš od mistra Sósekiho nejradši?

díky moc :). Sorekara jsem četl anglicky, do přednášky o japonské literatuře. Sóseki je vskutku skvělý, ale bohužel se mi zatím podařilo přečíst právě Sorekara ("A potom" ?), které se mi zamlouvalo názvem. Kromě toho ještě Sanširóa, ten byl taky výborný, netuším které hodnotit lépe. Také jsem četl kousek Boččana ("Botčan"), který byl poněkud vtipný, ale nedosahuje takové briliance.

Obrázek uživatele Layla TB

Není zač. :)
Mohu-li si dovolit doporučit, pokud koukáš na japonské seriály, existuje seriál Biblia Koshodou no Jiken Tenchou (pod tímhle názvem se dá vyhledat, tak nebudu měnit transkripci), který se zabývá literaturou a každý díl je založený na jedné knize zápletkou. Hned první díl je založený na Sorekara (ale zbytek série je lepší). Je i manga, ale tu jsem nečetla.
Co se týče Sanširóa, tak ta kniha může za leccos v mém životě, hlavně výběr oboru, takže i kdybych četla Sorekara, budu stranit. :)

Děláš japonštinu? Jinak jsem kdysi na nějakou mangu podobného ražení narazil, ale byl přeložen jen první díl, už si nepamatuju, která knížka to byla... Možná to byla ta samá.

Obrázek uživatele Layla TB

Ano. V Olomouci.

Obrázek uživatele Rya

usoudila jsem, že se mi to vlastně dost líbí :-)

"Vlastně" ? Byly snad nejdříve pochyby?

Obrázek uživatele Rya

Musela jsem o tom chvilku přemýšlet ;)

-A A +A