Malé množství

Úvodní poznámka: 

Manžel nesnáší celer a už se mu párkrát stalo, že ho někdo ujišťoval, že tam není, vlastně jen čtvrtinka a to vůbec nemůže poznat, naštěstí to nebylo v restauraci. A občas mě baví, co si přečtu malými písmenky na složení různých výrobků. Jako chápu je, ale ty kombinace jsou občas k popukání.

Drabble: 

„Nechte si chutnat,“ popřál mi číšník poté, co mi položil na stůl polévku. Při objednávání jsem se ptal, jestli obsahuje celer, protože jsem na něj byl alergický a byl jsem ujištěn, že do vývaru celer opravdu nedávají. Protože se už oprávněně bojím, nejprve jsem polévku očichal. Celer má totiž dost charakteristickou vůni, takže ho poznám. Byl tam. Sice jen malé množství, ale cítil jsem ho. Pro jistotu jsem zkusil nabrat na špičku lžičky a ochutnal. FUJ. No když může mléko obsahovat stopy korýšů, tak proč ne vývar celer. Číšník to okomentoval tím, že na 50l vývar byl jen jeden celer.

Závěrečná poznámka: 

Mám z tohoto drabble radost, dobře se mi psalo a mám pocit, že má konečně i nějakou pointu.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

je docela zvláštní, kolik lidí si myslí, že když někdo oznámí, že něco nemůže, tak nebude vadit, když to v tom bude, ale dobře schované

Přesně, lidi si myslí, že je jen vybíravý a že na to člověk nemůže být alergický. Jako naštěstí má tu alergii spíš psychickou (začne se dávit a zvracet) než fyzickou (průjem, vyrážka), ale i tak by lidi mohli pravdivě informovat.

-A A +A