Květen - měsíc deseti nej! 2016 (a něco navíc)

Obrázek uživatele sos

Milí účastníci DMD 2016, byli jste skvělí!
Napsali jste více než čtyři tisíce drabble, ještě větší hromadu komentářů a rozdali jste tolik kachen, že kdybychom je vypustili do přírody, způsobíme ekologickou katastrofu. To vše společně dokázalo z dubna už po sedmé vytvořit výjimečný měsíc, po kterém se nám teď jedenáct měsíců bude tak trochu stýskat.
Byli jste trpěliví, laskaví, odpouštěli jste přehmaty a úpěli jste, jen když už jste vážně museli. Díky vám všem za to, že píšete a hlavně i čtete a komentujete s námi!

Děkujeme také KaTužce a Nifredil. Každým rokem jim přibude trocha práce, kterou není snadné skloubit se zbytkem života. Děkujeme za témata a děkujeme za body! A díky i za trpělivost, kterou s námi máte, když jsou naše duševní pochody příliš komplikované a témata v drabble až příliš dovedně ukrytá.

Drabble byla dopsána, ale tím ještě vše nekončí. Jen několik málo neuvěřitelných a báječných osob dokáže přečíst v dubnu úplně všechna. Nám ostatním zbývá květen, kdy můžeme číst a číst a nacházet další a další perly. A protože perly si zaslouží být vystaveny, je tu Květen, měsíc deseti nej! Takže jak na to:
Kdokoli, kdo je na DMD zaregistrován, ať už se účastnil jako autor, komentátor nebo čtenář, může pro ostatní vytvořit svůj seznam deseti nej a klidně ho i drobet okomentovat. Deset nej nemusí znamenat jen „deset drabble, co se mi ze všech nejvíc líbila“, ale může se jednat i o mnohem užší nebo praštěnější výběry – „deset nejlepších drabble ve kterých se vyskytují osoby podměrečné výšky“, „deset drabble s padouchy“ atd. Očekává se, že v případě, že vymyslíte hodně inspirativní kriterium, ostatní se k vám připojí a nabídnou v komentářích své vlastní favority, kteří se kritéria tématu týkají.
Svůj seznam vložte do tohoto tématu úplně stejně, jako byste vkládali drabble. V seznamu musí být vždy uveden autor a název drabblete. V ideálním případě vložte název rovnou jako odkaz na drabble, do tagů <a href="www.adresadrabble.cz">drabble</a> (detailní rozbor v komentáři. Seznam vložte do fandomu "DMD výběr 2016".
Můžete vložit více seznamů „deseti nej“ než jeden, ale pokud to alespoň trochu půjde, snažte se, prosím, omezit na jeden výběr denně. Můžete také počet doporučovaných drabble číselně mírně omezit či naopak natáhnout, když to věci pomůže.

Ještě během dneška nebo zítřka zde najdete první odměny - ikonky určené všem, kteří napsali sedm a více drabble.
Datum DMD pikniku je stanoveno na sobotu 4. 6. 2015 (držte nám pace, ať stihneme vyrobit ceny). Místo a přesný čas ještě upřesníme, ale pravděpodobně se sejdeme ve 14:00 poblíž Stromovky nebo Letné. Zhruba 14 dní předem zde najdete ještě pár dalších informací. Předem se omlouváme všem, kterým toto datum nevyhovuje, červen je zkrátka akcemi nabitý a má jen čtyři soboty. Těm, kdo se nebudou moci zúčastnit, se vynasnažíme předat odměny jinak.
Jste-li druhá identita a napsali-li jste 30 a více drabble (a nevzdali se předem bodů), dejte nám o tom prosím co nejdříve vědět na mail sos.hp.ff@gmail.com. Nemusíte se přiznávat ke své identitě hlavní, jde jen o to, abychom pro vás zbytečně nevyráběli hlavní cenu. Napište nám prosím i v případě, že jste si téměř jisti, že o vaší druhé identitě víme. Je pro nás jednodušší mít to všechno pohromadě. Děkujeme.

Vaše sosačky

Platné do: 
31. 5. 2016

Komentáře

Obrázek uživatele neviathiel

Jo!

Obrázek uživatele Keneu

jůů!

Obrázek uživatele Bilkis

Vy jste se na mě takhle domluvily, jo? :D

To bude trochu problém, páč se taky musí určit místo. Z Lázu na Tři Trubky, odtama k Padrtím a pak až do Hutí, to by byl pěknej pochoďáček. Navíc v CHKO se nesmí stanovat a zapalovat oheň, pokud vím, takže by to chtělo jít jen na jeden den. :D

Obrázek uživatele neviathiel

Takže teoreticky je možné spát pod širákem?

Obrázek uživatele Bilkis

Pod širákem ano. Ale bez ohně.

Kdybyste tedy měli někdo zájem, můžete se mi ozvat na mail: billkisss@gmail.com
Nicméně dřív než na nějaký víkend v červenci to nevidím.

Obrázek uživatele strigga

Já se chci hlavně letos omluvit, že jsem byla fakt hrozně mimo. Kolikrát jsem se sem poprvé dostala až pozdě večer nebo vůbec a kolikrát se mi taky stalo, že jsem některé drabblátko musela přečíst třeba třikrát, protože mi vždycky v půlce došlo, že nevnímám. Ale neznamená to, že by za to mohly jen samý negativní věci, a přestože (nebo možná protože) šílenější měsíc jsem snad ještě nikdy nezažila, nakonec stejně převážily ty pozitivní, protože převážit musely - takže lakonicky slovy jistého člověka, "letos máš někoho, kdo tě rozptyluje". :D
A tak jsem se letos nezvládla zapojit tak, jak bych chtěla. Což mě mrzí, protože mám pocit, že mi utekla i spousta zážitků a moji přátelé se se mnou najednou neměli tolik o čem bavit. Ale stejně.. moc děkuju Nif, KaŤ, sosačkám a každému, kdo se na tomhle všem jakkoli podílel a podílí, protože je to neuvěřitelný a úžasný! A moc doufám, že příští rok to zase zmáknu naplno.
A na pikniku se, aspoň doufám, uvidíme! :)

Obrázek uživatele Stevko

Ten odkaz tam treba aj s http na začiatok pridávať, takže správne by malo byť buď
<a href="http://sosaci.net/node/24">Pravidlá</a> alebo
<a href="//sosaci.net/node/24">Pravidlá</a> alebo
<a href="/node/24">Pravidlá</a> a je istá šanca, že bude fungovať aj
<a href="24">Pravidlá</a> (za určitých podmienok).

Čo fungovať ale skoro určite nebude je
<a href="sosaci.net/node/24">Pravidlá</a>

Pridávanie www pred sosaci je už podľa chuti každého súdruha, ale odporučil by som verziu, ktorá začína "/…" (a neobsahuje to sosaci.net) pretože ak je niekto prihlásený na verzii s www, na verzii bez už nemusí byť (alebo tam môže druhôidentitovať) a takto ho to neprehodí.

Obrázek uživatele Julie

Díky za vyčerpávající souhrn, můžu na něj odkázat z hlavního článku?
A pokud se nechcete zbytečně trápit kopírujte prostě to, co máte na liště. Tam je nejmenší šance na omyl.

Obrázek uživatele Stevko

Odkazuj, odkazuj. A ktorý spôsob odkazu použiješ? Alebo to tam kľudne aj nakopíruj.

Obrázek uživatele Julie

Já používám plný odkaz. Pokud budeme někdy stránky přesouvat, budu to stejně muset nějak vyřešit, protože to dělají všichni, a takhle snížím množství chyb, které tam nasekám.

Obrázek uživatele eliade

Přidávám se k všeobecnému děkování! Díky patří především organizátorům, KaTužce a Nifredil (a všem dalším, kdo se podíleli na přípravě DMD a zajšťovali jeho hladký průběh) za to, že s námi měly trpělivost a že věnovaly tolik volného času této úžasné akci. Děkuji i všem, co se učastnili a jejichž drabble mě potěšila, rozesmála i dojala. Vím, že jsem příliš nekomentovala, ale pár kachniček jsem do toho našeho ekosystému přeci jen vypustila. A konečně děkuji také všem, kdo četli moje stoslůvky a třeba se k nim i nějak vyjádřili :). Bylo to super, byli jste super! Těším se na pikniku, nebo nejpozději zase za rok (jedenáct měsíců) tady (pakliže mě tedy nepopraví zlé čarodějnice jménem Diplomka a Státnice).
(A jestli na piknik dorazím i s mo.omem, nezapomeňte mu pochválit vlasy!)

Obrázek uživatele Aries

nezapomenutelný mo.om a jeho vlasy! Ať přijde! :-)

Obrázek uživatele strigga

mo.omovy vlasy! Já už bych na ně skoro zapomněla! Ať přijde, taky mu je chci pochválit! :D

Obrázek uživatele Keneu

na jeho vlasy se přece nedá zapomenout! :)

Obrázek uživatele neviathiel

Děkuji týmům Bleskobrku (ahoj Nifredil a Katužko), SOSu (současným složením si nejsem jista:) a všem pomocníkům, co se na téhle akci podíleli. Máte všichni můj obdiv, že letošní DMD při 150 drabblatech na den proběhlo hladce, je za tím určitě spousta práce, kterou si asi nikdo nedokáže představit.

Obrázek uživatele mila_jj

Líp bych to napsat nemohla, tak se jen podepíšu pod neviathiel.

Obrázek uživatele Tora

I já se sem přilípnu. Velký souhlas a velké díky.

Obrázek uživatele Regi

Já už taky nechci opakovat stokrát opakované. Takže, s dovolením, přidávám se s velkými díky taky. :-)

Obrázek uživatele Profesor

Také se připodepíšu.
Děkuji.:-)

Obrázek uživatele Rebelka

Děkuju organizátorkám, účastníkům a komentujícím za parádní akci. Uteklo to hrozně rychle a hranice dubna byly posunuty zase o kousek dál :). Za sebe můžu říct, že po dlouhé době mě DMD letos neskutečně bavilo a nabudilo k dalšímu psaní. Číst a komentíkovat jsem sice ke konci nestíhala tak, jako ze začátku, ale i tak mám v oblíbených víc drabblí, než za ostatní ročníky dohromady :). Snad v květnu stihnu vyrobit aspoň pár pěkných výběrů.

No a třeba se letos poštěstí a zvládnu po dlouhé době i ten piknik :). Každopádně se budu snažit posunout z roviny slibotechny do roviny fakt-tam-přijdu.

Obrázek uživatele Iantouch

Tak letos poprvé budeme na pikniku chybět. :( Elrond už je zaregistrovaný na Bitvu pěti armád a touží po mé společnosti tam, takže ačkoliv bych přišel strašně rád, nemůžu opustit svého herolda.

Obrázek uživatele Keneu

BPA si užijte, jen... Nejsi tou dobou tak trochu mrtvý? :)

Obrázek uživatele ef77

Ale no tak! Elfové přece nikdy neumírají tak docela :o).

Obrázek uživatele Iantouch

Mno... já tam jedu docela anonymně a budu hlídat psa, aby zabil jen povolené množství skřetů. :D

Obrázek uživatele Keneu

:D

Obrázek uživatele Regi

Teď jsem si teprve všimla termínu pikniku. Bydlím na tom nejvzdálenějším konci republiky, takže jsem o cestě ani neuvažovala. Ale stalo se neuvěřitelné. Právě v tom termínu v Praze náhodou budu! Takže přijdu. Jsem zvědavá a těším se. :-)

Obrázek uživatele Tora

Regi, existuje malá možnost, že budu v Praze taky... Pokud ano, uvidíme se tam :)

Obrázek uživatele Regi

Skvělé! Tak budu držet palce, aby se z malé možnosti stala jistá. :-)

Obrázek uživatele Zuzka

Ajajajajajaj! 4.6. má kamarádka svatbu... ve dvanáct... takže... asi přijdu později? Piknik si nemůžu nechat ujít, ale svatbu taky ne... oj oj.

Panebože. Vždyť už je druhý květen - a já si pořád říkám, že nemám za dnešek napsáno a je nejvyšší čas...

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Děkuji organizátorům/organizátorkám DMD, letos jsem se účastnila poprvé a byla to pro mě velká výzva, každý den stihnout minimálně jedno drabble. Díky téhle akci jsem posunula hranice svých (nevalných) tvůrčích schopností a sepsala toho tolik, jako ještě nikdy předtím. Pokud mě psaní diplomky a příprava na stánice nebudou příští rok stát veškerý můj čas, zkusím to znovu. ;-)
Jinak na piknik bohužel nedorazím, Praha je pro mě trochu z ruky...

Obrázek uživatele Quartermaster

Na mně se letos vykašlaly moje psací múzy, takže výsledkem je můj zatím nejslabší ročník co do počtu drabblí :D Ale datum pikniku je skvělý, vylezu z výstrojáku a přijdu, aspoň teda doufám.
Jinak díky organizátorkám, jste supermani!

Obrázek uživatele neviathiel

Milí fanoušci Vědy ve sto slovech a všichni ostatní,

už chvíli mám v hlavě nápad na menší historicko-vědeckou akci. V centru Prahy poblíž Klementina se nachází Muzeum Johannese Keplera. Je malé a není moc známé, ale dvakrát jsem tam byla na prohlídku komentovanou skvělým panem provozovatele a expozice je hezká a zajímavá. Poblíž je Klementinum, kam se dá případně jít na prohlídku věže, anebo se jen tak projít areálem.

Kdo má zájem, ozvěte se na neviathiel@gmail.com .

Stránky

-A A +A