Bratrova nesmrtelnost

Drabble: 

Měl jsem bratra, víte?
Vlastně jsme byli dvojčata. Ale byl mezi námi jeden velký rozdíl. Já byl spokojený se svým životem, ale bratr ne. Snad za to mohla smrt jeho nejlepšího přítele. Proto chtěl nesmrtelnost.
Neuspěl, zemřel. Ale před smrtí prozřel. Došlo mu, jak to s životem a nesmrtelností vlastně je.
Bohužel byla velká potopa. Obrovská, připadala mi jako potopa světa. Všichni, kteří nás znaly a které jsem znal já, zemřeli. I já.
Mě naštěstí později oživila Bílá krev. Ale jenom mě.
Bratrův příběh jsem aspoň zapsal a propůjčil mu tak nesmrtelnost.
Možná jste o něm slyšeli. Gilgameš se jmenoval.

Neviditelný fandom: 
Závěrečná poznámka: 

Takhle to dopadá, když vymýšlím drabble ze svého příběhového světa na hodině antropologie a probírá se Epos o Gilgamešovi.

Komentáře

To je pěkné!

NikoV, já mám ale jeden dotaz, expert nejsem a Gilgameše znám jen z literatury na gymplu, ale já měla za to, že se odehrává až PO potopě světa. Protože Gilgamešovi, co si tak pamatuju, někdo poradí, aby cestoval za jediným známým nesmrtelným člověkem, a to týpkem, co přežil potopu (nějaký mezopotámský Noe), který mu poradí, že, aby přemohl smrt, musí přemoci bratra smrti - spánek - a 7 dní nespat. Gilgameš ale jak na potvoru hned usne a spí 7 dní v kuse... a "Noeho" manželka pak peče těch sedm chlebů...

To si blbě pamatuju? nebo jak to tenkrát bylo? Já mám pro epos o Gilgamešovi kdovíproč slabost, i jsem ho snad kdysi četla (v té podobě, ve které byl dostupný v knihovně), tak mě v tvém drabble zarazila ta "chronologie". Ráda se nechám poučit, jak to vlastně je:)

Já se přiznávám, že epos o Gilgamešovi jsem nečetla. Učila jsem se o něm taky na gymplu, potom jsem měla v den tohohle drabble hodinu AKE (Antropologie a kulturní estetika) a byla řeč o Gilgamešovi a vznikla tam tahle myšlenka. Vlastně myslím, že jsem možná to drabble napsala rovnou na té hodině...

-A A +A