Alchymista

Obrázek uživatele Esti Vera

Alchymista je kniha brazilského spisovatele Paula Coelha. Vypráví o cestě pastýře Santiaga za zakopaným pokladem. Na své pouti se toho hodně naučí o sobě, ostatních lidech i o lásce. Zjistí, že každého na jeho cestě provází znamení a je jen na nás, jestli je budeme následovat a prožijeme svůj velký Osobní příběh.

Čtenáři knihy se dělí na dvě poloviny, které se neustále nemůžou shodnout - ti, kteří ji neskutečně milují, a ti, kteří ji příšerně nenávidí. Jedni v ní spatřují neskutečnou hloubku a moudrost, druzí zase tvrdí, že je plná nesmyslných povrchních citátů. Zkuste si ji přečíst a rozhodněte se sami :)

Fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

No, já ji četla, ze začátku se mi líbila a na konci jsem s ní znechuceně sekla :-)

Obrázek uživatele Esti Vera

Každému se prostě líbí něco jiného :) Já ji mám přečtenou už třikrát.

Obrázek uživatele strigga

Já ji nedočetla. Asi mám nějak radši, když jsou ty moudra v příbězích víc schovaný.. ale atmosféru měla zajímavou :)

Obrázek uživatele Esti Vera

Já ji mám ráda asi právě proto, že vše podává jasně, jednoduše a bez nějakého obalu :) Obojí má jistě něco do sebe, takže pravidelně čtu i knihy, které ty moudra skrývají kdesi uvnitř a člověk se k nim musí sám propracovat. Ale jako kniha na povzbuzení a rozveselení mi Alchymista přijde ideální, jen k ní člověk nesmí přistupovat jako ke klasické beletrii, kde je nejdůležitější příběh :)

-A A +A