Vrátím brzy

Obrázek uživatele Erys
Fandom: 
Drabble: 

Snad mají něco v sobě, tihle novodobí tuláci. Ve vlacích, v autobusech, na zastávkách, žijou si svoji cestu a občas potkají někoho svého druhu. Neví přesně jak, zapovídají se. Přání a pochopení a radost a politování a rady a prostě život, co je potřeba, dají do rozhovoru. Sdílí triky a tipy, dělí se o ledacos. Když se to zrovna hodí, třeba půjčí knížku nebo časopis nebo cédéčko nebo šátek nebo něco, co mají u sebe.

Když knížku dočtou, loví zapsaný kontakt z cest. Snad hlavně ze strachu, aby ji nezapomněli vrátit, snad ze zájmu na chvilinku obnovit to dočasné pouto.

Komentáře

Obrázek uživatele kytka

To je krásný!

Obrázek uživatele strigga

<3 To je nádherný. A tak moc ze života.
Úplně vzpomínám na kluky, který jsme potkali loni na Slovensku. Byli tři, pocházeli z Belgie a na měsíc se sebrali a projížděli Evropou křížem krážem. My byli dva, já vytáhla polovičku na první výlet pod stan do Malý Fatry. A potkali jsme se uprostřed noci na hnusným zaplivaným nádraží v Žilině. Za ty tři hodiny povídání a společnýho vaření polívek a čaje se z nás stali přesně takovíhle "dočasní přátelé".. mám tohle na cestách strašně moc ráda.

Obrázek uživatele gleti

drabble má tak dokonalou atmosféru, že i člověk, co nezažil, vnímá

-A A +A