Bílá

Obrázek uživatele Profesor
Úvodní poznámka: 

Nejsou to Poutníci... Zjistila jsem totiž, že z poutnického cyklu je velmi těžké vytrhnout jeden jediný kousek (ano, autorská nekritičnost, vím:-)Jenže já ten odstup fakt nemám). Vybírám tedy nesoutěžní bělostné drabble. Užijte si ho.:-)

Fandom: 
Drabble: 

Velikonoční ornát je bílý. Zlatě a hnědě je na něm vyšit beránek na pozadí kříže. Kolem hlavy má svatozář vítězství. Ornát je drobnému knězi maličko delší, není totiž jeho. Přesto ladně splývá po těle. Vlaje, když kráčí k ambonu, aby četl evangelium o nevěřícím Tomášovi. Vlní se, když gestikuluje při kázání.
Alba malých ministrantů je bělostná jako nevinnost duše. V lavici sní dívka. Její sny jsou bílé jako sníh. Bílé jako alba, již touží znovu obléknout. Myšlenky bloudí v kruzích. Sní o knězi, jak spolu stojí, přebírají dary obětní. Kazatel pozdrav vyřídí. Dívka tiše odchází. Myšlenky má bílé jako sníh.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Tohle drable si pamatuju, je krásné. Co se týče Poutníků, tam bys klidně mohla píchnout prstem naslepo do seznamu, protože dobrá jsou všechna

Obrázek uživatele Arenga

tak nějak
ale tohle se mi taky líbilo moc

Obrázek uživatele Profesor

i tobě.:-)

Obrázek uživatele Profesor

za komentář i chválu Poutníků.

Obrázek uživatele Eillen

Jak už bylo řečeno. I kdybys náhodně vybrala kousek od Poutníků, vybrala bys dobře.
Ale tohle mi uniklo a jsem ráda, že jsi mě na to upozornila.
A tak jako vždy, si dokázala svými slovy vykouzlit tu scénu tak dokonale, že jsem si opět připadal její součástí.

Obrázek uživatele Profesor

za tvou chválu.:-)

Obrázek uživatele Lee

Jé, to mi úplně evokuje naše ministrování na Slapech a tu hroznou radost, kterou mi to dělá. :) Ministrantská sukně je jediná, kterou nosím ráda. Díky za vytáhnutí na světlo.

Obrázek uživatele Profesor

Taky tohle bylo v Českých Budějovicích...;-)
Taky z toho mám radost. Dokonce to mám stejně i s tou sukní. Zrovna včera mě při mši napadlo, že alba je jediná šatům (potažmo sukni) podobná věc, kterou teď nosím. Proto si musím dávat pozor, abych si o ni nezakopávala.;-)))

Obrázek uživatele neviathiel

Tohle se mi líbilo :)

-A A +A