Květen - měsíc deseti nej! 2017 (a něco navíc)

Obrázek uživatele sos

Milí účastníci DMD 2017, zase jste velkolepě zaváleli!
Napsali jste dohromady téměř čtyři tisíce drabble (a to bodování ještě není u konce), a četli a komentovali jste o sto šest! Osmý ročník DMD byla prostě jízda, na kterou se nezapomíná, a po které se bude mnohým z nás (až se tedy aspoň tři dny v kuse vyspíme) až do příštího dubna stýskat.
Napsali jste spoustu nových světů a zkrášlili spoustu starých, byly jste tvořiví, originální, vtipní a vzájemně jste se povzbuzovali, i když vás osobně třeba téma zrovna nenadchlo. Moc vám všem děkujeme, že jste letos, každý svým jedinečným způsobem, udělali DMD tím, čím bylo.

Děkujeme také KaTužce a Nifredil. Skloubit jejich náročnou roli rozhodčích DMD se zbytkem života byla letos obzvlášť velká výzva. O to víc děkujeme za témata, za pročítání drabble, za trpělivost a vstřícnost! Kéž nám vás Gloria dopřeje i napřesrok!

Zvláštní poděkování patří letos týmu pomocníků, kteří byli Nifredil a KaTužce k ruce a vydatně jim pomáhali s kontrolou počtu slov a dodržování témat v drabble. Díky nim se tento rok tabulka bodů plnila skutečně rekordní rychlostí a hlavním rozhodčím zbylo více času na nerutinní činnost. Jsou to (v abecedním pořadí): Bilkis, Birute, Blanca, Carmen, ef77, Eillen, Gwen, KattyV, Keneu, Kumiko, Lee, mamut, neviathiel, Owes, Profesor, Regi, Rya, strigga, Tora. Děkujeme, že jste letos věnovali několik hodin tomu, aby DMD běželo hladce! Nebude vám to zapomenuto, požehnání Glorie nechť vás provází při všem vašem konání!

Drabble byla dopsána, ale tím ještě vše nekončí. Jen několik málo neuvěřitelných a superschopnostmi nadaných osob dokáže přečíst v dubnu úplně všechna. Nám ostatním zbývá květen, kdy můžeme číst a číst a nacházet další a další perly. A protože perly si zaslouží být vystaveny, je tu Květen, měsíc deseti nej! Takže jak na to:

Kdokoli, kdo je na DMD zaregistrován, ať už se účastnil jako autor, komentátor nebo čtenář, může pro ostatní vytvořit svůj seznam deseti nej a klidně ho i drobet okomentovat. Deset nej nemusí znamenat jen „deset drabble, co se mi ze všech nejvíc líbila“, ale může se jednat i o mnohem užší nebo praštěnější výběry – „deset nejlepších drabble ve kterých se vyskytují osoby podměrečné výšky“, „deset drabble s padouchy“ atd. Očekává se, že v případě, že vymyslíte hodně inspirativní kriterium, ostatní se k vám připojí a nabídnou v komentářích své vlastní favority, kteří se kritéria tématu týkají.
Svůj seznam vložte do tohoto tématu úplně stejně, jako byste vkládali drabble. V seznamu musí být vždy uveden autor a název drabblete. V ideálním případě vložte název rovnou jako odkaz na drabble, do tagů <a href="www.adresadrabble.cz">drabble</a> (detailní rozbor v komentáři. Seznam vložte do fandomu "DMD výběr 2017".
Můžete vložit více seznamů „deseti nej“ než jeden, ale pokud to alespoň trochu půjde, snažte se, prosím, omezit na jeden výběr denně. Můžete také počet doporučovaných drabble číselně mírně omezit či naopak natáhnout, když to věci pomůže.

Během několika málo dní na těchto stránkách také najdete první odměny - ikonky určené všem, kteří napsali sedm a více drabble.

Datum DMD pikniku je stanoveno na sobotu 3. 6. 2017. Předběžně se sejdeme na Letné, pravděpodobně opět od 14:00. Zhruba 14 dní předem zde najdete ještě pár dalších informací. Předem se omlouváme všem, kterým toto datum nevyhovuje, červen je zkrátka akcemi nabitý a má jen čtyři soboty.
Těm, kdo se nebudou moci zúčastnit, se vynasnažíme předat odměny jinak.

Jste-li druhá identita a napsali-li jste 30 a více drabble (a nevzdali se předem bodů), dejte nám o tom prosím co nejdříve vědět na mail sos.hp.ff@gmail.com. Nemusíte se přiznávat ke své identitě hlavní, jde jen o to, abychom pro vás zbytečně nevyráběli hlavní cenu. Napište nám prosím i v případě, že jste si téměř jisti, že o vaší druhé identitě víme. Je pro nás jednodušší mít to všechno pohromadě. Děkujeme.

Vaše sosačky

Platné do: 
31. 5. 2017

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Vřelé díky za všechno! Na piknik se moc těším a se mnou přijde... koza :-)

Obrázek uživatele Tess

Koza! Kozá!!!
To musím přijít i já. Na kozůůů mám skvělé vzpomínky.
A kdo to tehdy přinesl ty úžasné koblížky?

Obrázek uživatele Aries

já si říkala, že budeš mít radost ;)

Obrázek uživatele Rya

Kdyby někdo chtěl vlastní biokozu, zajistím. Kozy totiž lovím já! :-) Aries je pak peče.
(cca 150za kilo, naporcované, zamražené, zaručeně bio, ze šťastných zvířátek, která svůj celý krátký život skotačí na pastvině) (pak se divte, že to nechci jíst...)

Hmmmm... koza dobrá...

Obrázek uživatele Lee

Přidávám se k díkům. Moc se těším na piknik. :)

Obrázek uživatele Lejdynka

Děkujeme!
A PROSÍM, neměňte datum pikniku, protože to je asi tak jediná sobota v červnu, kdy můžeme! :)

Obrázek uživatele Blanca

No, já se do Čech dostanu až koncem června, takže piknik nestihnu :(, škoda. Doufám, že si ho všichni užijete! :) A se spoustou z vás se určitě uvidím na FFku.

Obrázek uživatele Regi

Ach jo! Tahle sobota je v červnu jediná, kdy nemůžu. Doufala jsem, že piknik bude jindy. :-(
A jinak, tohle je jediný případ, kdy děkuji "zlodějům". Duben jsem si totiž překřtila na "měsíc, který mi každý rok někdo ukradne", protože uteče tak rychle, jako kdyby ani nebyl, protože práce, kterou jsem v něm měla udělat na mne z velké části čeká v květnu. Ale kdyby mi takhle nechyběl, chybělo by mi něco jiného. :-) Takže ještě jednou - velké díky všem, kdo za velkou měsíční loupež zvanou DMD můžete.

Obrázek uživatele strigga

To je škoda, zrovna tebe bych moc ráda konečně poznala.. :)

Obrázek uživatele Regi

Nápodobně. Vloni jsem na pikniku byla (poprvé) a chtěla se poznat i s tebou. Než jsem se stačila zorientovat, někdo mi řekl, že jsi tam byla, ale už odešla.

Obrázek uživatele strigga

Jo, loni jsme to trostuhodně nezvládli. Přišli jsme pozdě a odešli vlastně po chvíli. Taky mě to mrzelo..

Obrázek uživatele Eillen

Doufala jsem, že se mé piknikové prokletí letos konečně zlomí. A doufala jsem marně. Jediný víkend, kdy jsou plány, se kterými nelze hnout a samozřejmě že na něj vyšel piknik.
Takže jako každý rok vám všem budu od srdce závidět.

Ale nééé...

Obrázek uživatele Eillen

Teď. Teď přišel přítel. A prý jede za dva týdny do Světlé a je možné, že by se v červnu nemuselo. Dva týdny budu jako na trní. Pak se uvidí... Takže prosím držet palce. Po ranní depce je tu na jednou 50% šance, že by to vyšlo. (Eillen, klid, nebuď tak nadšená, nebo to naschvál nevyjde...)

Já budu určitě.

Obrázek uživatele Lee

Budem držet palce!

Obrázek uživatele Terda

Děkuji za to, že tahle akce vznikla a stále probíhá. Obdivuji obě dvě rozhodčí (i jejich pomocníky), že to množství vzniklých drabblat zvládnou přečíst. Připadá mi to jako nadlidský úkol.
Přiznávám se bez mučení, že letos jsem četla hodně namátkově. Zdaleka jsem nečetla všechno a všechny. Ráda bych to dohnala v květnu, ale uvidíme jak mi čas bude nakloněn. Bohužel je to veličina, které se mi poslední dobou nedostává.
A díky za datum pikniku. Je to asi jediná červnová sobota, kde zatím nemám žádný program. :) Už teď se těším na příští rok!

Obrázek uživatele Peggy Tail

Děkujeme, na piknik se moc těším. :)

Obrázek uživatele Rebelka

Děkuji všem organizátorům, účastníkům i komentíkujícím za parádní zpříjemnění dubna. Bylo to šílené a dokonalé a tak vůbec... i když každým rokem zjišťuji, že mi dělá větší a větší problém dohrabat se na tu magickou třicítku bodíků :). O komentování a čtení ani nemluvím. I když jsem se snažila, určitě mi unikla celá řada pokladů, takže se těším na výběry :).

Do piknikového termínu mi už jako skoro tradičně něco vlezlo, takže za sebe patrně opět pošlu zástupkyni Keneu. Je pravda, že za poslední roky jsem ostudně vynechala už tolik pikniků, že začínám sama věřit, že existuji jen jako další tajná Keneuina identita ;). (A třeba jo, co víte?)

Obrázek uživatele Keneu

Kdybys byla moje identita, tak si můžu blahopřát! :D
(A třeba jo, co víte?)

Obrázek uživatele strigga

Přidávám se k Terdě, taky jsem letos zvládala číst spíš namátkově.. a taky nevím, jestli to dokážu v květnu dohnat. Teda, něco určitě. Ale víkendy jsou už plný (ghhh, docela bych jeden prázdnej ocenila) a nevím, kdy jindy se na to najde čas. Snad nějakej jo, protože mi toho utekla určitě spousta, a přinejmenším několik seriálů opravdu moc chci dočíst/přečíst..
Každopádně ale moc děkuju za další DMD a za to, že jsem si ho letos zase mohla spolu s vámi užít. Přísně vzato byl tohle můj šestej ročník (když počítám i rok 2012, kdy jsem napsala asi tři drabblata), což mě skoro až děsí! :D I když samozřejmě vím, že jsou tu i větší matadoři. :D
Červen mám zatím akcíprostý, a tak jestli nám do toho nic nevleze, objevím se tam i s doprovodem a tradičníma palačinkama (nebo něčím jiným). :)

Obrázek uživatele Profesor

Tak už je po všem... Neuvěřitelná akce dospěla k závěru...
Lestos se obešla bez mých oblíbených fandomů a já teď nevím, co dát do Autorova výběru...
Červen mám zatím prostý veškerých aktvit (nějaké divné u mne), takže snad dorazím. Už se na všechny těším.:-)

Prima, vypadá to, že letos piknik po dlouhé době :-)

Obrázek uživatele KattyV

Musím říct, že se mi DMD letos obzvlášť líbilo, snad až na jedno téma jsem se nijak zvlášť netrápila, nápady přicházely hezky na požádání.
S hodnocením, že jsem pomohla ráda, ale došla jsem při něm k objevu, že KaTužka s Nifredil jsou hrdinky, když to zvládly dělat tolik let samy. Neumím si představit, že bych to hodnotila celý měsíc jen ve dvou. Zpětně smekám.
A děkuju. Všem, co se na DMD 2017 jakkoli podíleli.

Obrázek uživatele ReiNatus

A vida, zrovna dneska mě napadlo kdy vlastně bude piknik. Pro mě dobré datum, určitě vyšlu královskou delegaci :)
Letošní DMD bylo super, díky všem organizátorkám, spoluautorům, čtenářům, komentátorům a prostě vesmíru vůbec.

Třetího, hurá! To je dobře, pozdější část června by se mi nehodila.
(Tedy hurá samozřejmě pro mě, nevím, jak pro ostatní...)

Obrázek uživatele Tora

Duben byl neskutečný měsíc, ve všech směrech. DMD bylo úžasné, až je mi trochu líto,že ten měsíc tak rychle uběhl.
Pikniku se bohužel nezúčastním, tři víkendy z června už mám zaplněné a tak trochu jsem doufala, že se piknik trefí do posledního volného, nestalo se. Tak třeba někdy příště.
Díky všem zúčastněným, organizátorům, KaTužce i Nifredil a všem, kteří psali a hlavně těm, kteří komentovali (vzhledem k chybějícím kachnám to bylo letos mnohem náročnější). Snažila jsem se komentovat co to šlo, ale vím, že spoustu dobrých věcí jsem buď přešla, že okomentuju později, nebo četla na mobilu, kde mi komentovat moc nejde. Budu se snažit dohnat co půjde.
Ještě jednou díky všem za duben na DMD.

Obrázek uživatele mamut

jejdanánky
teď jsem smutná mamut, protože jsem se na Tebe těšila :)
tak snad za rok :)

Obrázek uživatele Queen24

Taky se přidávám, musím moc poděkovat všem co četli moje výplody fantazie a ještě je komentovali :)) což já letos stíhala spíš výjmečně :/ Třeba to v květnu doženu! ;) s piknikem to mám zatím tak na 50%, tak třeba to vyjde ;)
MOC DÍKY VŠEM!! :)))

Obrázek uživatele galahad

Ja by som sa veľmi rád dostavil na piknik, ale ako sa dostanem naspäť do roku 2015?

Obrázek uživatele Tora

No jo, toho jsem si vůbec nevšimla :) cesta časem, to je to pravé pro DMD

Obrázek uživatele Lee

:D A co cesta tam, spíš jak se pak dostaneme Back to the future? :D

Obrázek uživatele wandrika

Naspäť to pôjde samo, stačí počkať :)

Obrázek uživatele Lee

Ale já nechci čekat dva roky na sestru!!!

Obrázek uživatele Rya

Víš, jak pak bude pokročilá? ;)

Obrázek uživatele ReiNatus

:D máš postřeh, mě to vůbec netrklo :D

No pane jo, máš pravdu! Tak to bude ještě hodně zajímavé... Neví někdo, kde je po ruce nějaká vhodná časová brána? (Eillen, Bilkis, neviathiel...)

Obrázek uživatele sos

Měli jsme v úmyslu s vámi znovu prožít tu úchvatnou průtrž mračen a úprk do letenských podniků... ;)
Děkujeme za upozornění, opraveno :)

Obrázek uživatele Rya

To bylo ale hodně dobré, tenkrát. Průchod skříní a ty obleky! :-) Nezapomenutelné.

Tedy... já bych se chtěla připojit k poděkování těm, kdo dělají DMD
*oslavné ódy a superlativy dle vlastního výběru*
Budu se těšit na příští rok, i když tahle akce je mohutnější a mohutnější...
Mám jen dotázek... vzhledem k pádu systému nechcete přejít někam jinam? Nevím sice kam, ale kdyby to mělo znamenat nějaké vyšší výdaje, jsem přesvědčena, že by se tu zdroje našly, třeba já :)
A ani účtenku bych nechtěla XD

Obrázek uživatele Esti Vera

Tak i já se přidávám k díkům za tak úžasnou akci. DMD jsem se zúčastnila poprvé a už se těším na další rok. Opravdu obdivuji všechny, kteří téhle akci věnují tolik času a úsilí, a děkuji jim za tu snahu, protože to byl krásný měsíc. Přiznám se, že jsem se dost těšila, až se zase v klidu vyspím, ale teď tady místo odpočívání sedím o půlnoci u počítače a střídavě čtu a komentuji, protože jsem to dřív vůbec nestíhala :)

Můžu se jen zeptat, máte někdo zkušenost, jak dlouho tak piknik trvá? Já se totiž v odpoledních hodinách mám vracet se školou z Anglie, tak uvažuji, jestli je reálné se ještě s batohem táhnout na Letnou, nebo nemám šanci to stihnout :). Dorazila bych moc ráda, tak bych jen chtěla vědět, v kolik hodin tam asi tak ještě někoho bude :)

Obrázek uživatele Owes

Také děkuji organizátorkám za letošní opravdu povedený ročník a všem, které jsem měl tu čest zatím pročíst, byli jste skvělí! Těším se na piknik a příští rok na shledanou!

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Klobouk dolů před organizátorkami, které to opět s bravurou zvládly, i týmem vypomáhajících dobrovolníků, kteří kromě náročného každodenního drabblení stíhali i číst a přitom počítat slova (peklo...).
Letos to byl můj druhý ročník DMD a i když jsem měla obavy z kolize s mými studijními povinnostmi (dokončení a odevzdání diplomky), opět jsem pocítila tu téměř olympijskou směs vyčerpání a euforie. :-) A, přiznávám, taky hrdosti na sebe sama. ;-)
Zároveň gratuluju všem účastníkům, kteří se vybičovali k takovému tvůrčímu úsilí - skoro 4000 drabblů je vážně úctyhodné číslo.
A ještě jednou děkuji organizátorskému týmu za to, že tuhle neopakovatelnou akci každoročně umožňují (a to bez nároku na honorář).

Obrázek uživatele mamut

Také se připojuji ke všem chválám
Organizátorkám za tu šílenou práci kolem - s radostí pomohu i příště, bylo to zajímavé vidět to dění z druhé strany, i když pro mne jen jeden den. Smekám před Vámi, děvčata.
Všem psavým za krásná drabblátka - snažím se dočítat všechno a dělat si poznámky a chystat své výběry.
Za možnost psát své postřehy z mého života a sem tam i odjinud.
Na piknik se už moc těším a slibuji, že kachničky na dortu budou :D

Obrázek uživatele Ghormoon

Na 3.6. zatím nic nemám, tak snad to vyjde :) a snad příští rok napíšu všechno (letos jsem 2 dny po sobě nestihl, tak jsem to vzdal, protože moje OCD by jeden chybějící bod nesneslo. pak jsem se dozvěděl, že existuje globální bonus a stihl bych to. :( )
Díky všem, ogranizaci i účastníkům, snad se uvidíme na pikniku :)

Obrázek uživatele Aries

Musíš přijít, máš u mě tu čokoládu za bagr :-)

-A A +A