Napříč dubnem za zábavou i poučením 2

Obrázek uživatele mila_jj
Úvodní poznámka: 

Takže došlo i na druhý výběr, a to z fandomů Historie, Alternativní historie (AU) a Historické RPF.

Drabble: 

Začněme drabblem Královnin mat od Carmen, protože přesně vystihuje hlavní hrdinku (tak, jak ji znám ze stránek dějepisu, i jak si ji představuji).

Zůstaňme v Anglii s krásně romantickým drabbletem Newstead od
Dangerous (protože romantické básníky miluji a tohodle zvlášť, i kvůli jeho dceři).

Zajímavý způsob, jak se prý poskytovala Prvá pomoc při kousnutí pavoukem, popisuje galahad. (jen by mne zajímalo, jestli to opravdu může fungovat).

Když přišel ve staré Anglii pro dívku Nápadník, děly se pak zajímavé věci, jak vám vysvětlí Tora (jestlipak to souvisí s úslovím nekupovat zajíce v pytli či kočku v měchu?).

To o kus dál severozápadněji to měli zařízeno jinak. Táž autorka, drabble Snad už to vyjde... a jedna velmi naivní dívka (ale docela zajímavý zvyk; zajímalo by mne, do kolika svazků tenkrát lidé v průměru vstoupili, než našli ten pravý).

Pozor, výjimka (já si říkala, že jsem určitě v předchozím výběru na někoho zapomněla, tak pardon), je tu krásné drabble z Vědy ve sto slovech od Avevy na téma V zajetí (oslí můstek: tak to trvá od počátku světa, takže je to i historie).

Když se do něčeho obuje Rebelka, vyloudí minimálně úsměv na tváři, jako třeba v drabbleti Málo klapek (ano, úsměv není jen na tváři boží). A její Mějte rádi banány! je naprosto kouzelná alternativní realita (ano, díky banánům by opravdu byl svět lepší, kdyby...).

Tak zase chvilku vážně, až hororově: drabble Karel a Jan od Blueberry Lady zcela mění můj pohled na jednoho slavného spisovatele (a co je horší, dává to perfektní smysl).

Pokud se chcete pokochat jemným, takřka cimrmanovským humorem, je tu Danae a její Arcimboldova arkebuza (ten nákres, proboha, ten nákres bych moc chtěla vidět).

Nakonec opět trochu smutně a drasticky, potřetí Tora (já za to nemůžu, letos tato úžasná dáma kromě kočičích historek píše i historii a přísahámnejvyššíkočce moc zajímavě) a její drabble Relikvie. Ovšem, abychom skončili s humorem, i když černým, napsala Lejdynka k tomuto drabbli pokračování pod názvem Ostatky svatých (čímž tomu nasadila korunu, u toho bych fakt jednou ráda byla :-D).

Závěrečná poznámka: 

Moc všem autorům, píšícím letos DMD, děkuji a doufám, že v příštím roce mne opět potěší nějakým zajímavým drabblátkem.

Komentáře

Obrázek uživatele galahad

Ďakujem pekne za zaradenie :)

Obrázek uživatele Tora

I já jsem moc ráda, že se ti moje historické drabble líbily. Tvůj výběr mě moc potěšil.

Obrázek uživatele Dangerous

Děkuji. :)

Obrázek uživatele mila_jj

Díky všem za komentáře, bylo mi ctí a národním svátkem vás zařadit do výběru.

-A A +A