Dopisy Ježíškovi - 2017

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 23. 10. 2017 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Rebelka

Milý Ježíšku,
no, ne, že bych letos úplně sekala dobrotu... ale myslíš, že bys vylovil ze (D)dna pytle dáreček i pro osoby, co byly aspoň převážně neškodné?

Ráda bych si přečetla o něčem, co je běžnému smrtelníkovi skryté. Tajný spolek, tajné místo, tajný dvojí život nějaké postavy... možností je dost. A klidně si z toho udělej srandu. Nebo taky nemusíš :).

Mám ráda Harryho Pottera, Zeměplochu, Dobrá Znamení, Doctora Who, Kingsmany (kdyby se ti tam povedlo propašovat nějaký slash mezi Galahadem starším a Merlinem, byla bych v sedmém nebi), Supernatural, Archiv Bouřné záře, Stranger things, Torchwood, Firefly, pohádky, historii, detektivky, gamebooky, Vlaštovky a Amazonky od Ransoma, Zlatý kompas, Narnii, Sandmana, Hobita, Fables, Atlas mraků (a mnohé další, když budeš tápat, stačí se podívat, o čem píšu drabblata).

EDIT: A protože svět je malý a o náhody tu není nouze, přidávám ještě speciální dovětek. Pokud jsi, milý Ježíšku, podobně jako já propadl paraglidingu, nic by mi neudělalo větší radost než zasvěcená padáčkářská pohádka plná konejšivého pípání varia a zpackaných křížových startů :). To já jen tak. Kdyby náhodou :). Ale cokoliv z výše uvedených přání mě potěší taky tak.

Doufám, že tě psaní bude bavit a že mě nebudeš proklínat.

Děkuji pěkně.

Rebelka

Obrázek uživatele mamut

Milý Ježíšku :)
Já byla letos hodná (trošičku), pracovitá (velmi) a pilně se učím (neb od září toho hodně učím :D )
Takže by se mi líbilo nějaké povídání co na duši pohladí a u srdce zahřeje.
Trošku pohádkové, trošku tajemné, prostě vánočně kouzelné.
(A úplně nejraději mám ta kočkovitá :D - ale není podmínkou)

Těším se na tebe i na všechna ostatní čtení
mamut

Obrázek uživatele Blanca

Milý Ježíšku,

bydlenkovský život mi pořád ještě nejde, stěžuju si střídavě na osamělost (když tu nejsou lidi) a nedostatek soukromí a času pro sebe (když tu lidi jsou) a píšu daleko míň, než bych chtěla a měla. Ale v rámci možností se snažím být hodná.
Proto si dovoluju Tě požádat i letos o povídku.
Nejvíc by mě potěšila nějaká špionovina - nemusí mít macho hrdinu, radši si přečtu o týmu, kde každý dělá něco a jeden za druhého chytne i kulku, když je třeba. Potěší chytrá hádanka, kterou můžu řešit spolu s hrdiny... a samozřejmě dobrý konec.
Postavy trap dle libosti, ale pokud se rozhodneš pro nějaké mučeníčko, nech ho z větší části "mimo záběr", stejně jako případnou erotiku (a prosím, nic 'nedobrovolného' v téhle oblasti).
Kdyby se ti tam podařilo vpašovat hebrejská písmenka a nějaký židovský svátek, roztekla bych se blahem.
Není třeba zasazovat do konkrétního fandomu, ale (pro inspiraci) Spooks(MI5), Berlin Station, Night Manager, Strike Back, Agents of S.H.I.E.L.D., nebo třeba Kingsman (případně libovolný crossover) by určitě potěšily.

Jestli špioni nejsou tvoje forte, tak poprosím o povídku o některé z vedlejších (nebo i "hlavních") ženských postav, která podle tebe dostala v kánonu málo prostoru, nebo je potřeba k ní něco doříct - fandomově: My Little Pony, Hobbit/LotR, Sherlock, všechny 3 Starversy, Dr. Who+TW, HP vč. Fantastic Beasts, Disneyovky (kreslený), Nightrunners, Good Omens, Hunger games, Avengers (popř. Agent Carter), Doctor Strange, Honor Harrington, Safehold, Mass Effect, Dragon Age, Once Upon a Time, Daredevil, Castlevania (nová z Netflix), period dramas. Jediný požadavek je, aby hrdinka měla srdce na správném místě a v hlavě mozek, který používá.

A pokud si náhodou nevybereš nahoře, tak mi napiš povídku, kde bude hlavní roli hrát kupa sněhu za okny, oheň plápolající v krbu a horká čokoláda. U té si přeju pouze, aby po ní zůstaly červené líce a dobrý pocit.

Ať ti nápady dobře padají do klávesnice (nebo pod pero)!

Moc děkuju,

Blanca

Obrázek uživatele Charlie

je to dlouho, co jsem naposledy něco psal, a ještě dýl, co jsem něco četl. Víš jak to se mnou bylo. Ale za poslední rok jsem našel znovu naději a snažím se napravit, co jsem předtím zanedbával, nejen co se písmenek týče. Mohu prosím také dostat povídku? :)
Rád bych si přečetl dobrodružný příběh o prozkoumávání strašidelného domu nebo místa, který bude mít dobrý konec. Mezi moje oblíbené fandomy patří třeba Young Avengers, MCU, Středozem nebo Harry Potter. Ale originální svět může být taky.
Nemám rád naturalismus a brutální scény, nebaví mě příliš lyrika. Prosím žádné anděly a personifikované smrti (jedinou výjimku má zeměplošský Smrť).
Snad se Ti bude psát dobře. Měj se báječně! :)

Díky moc,
Charlie

Obrázek uživatele Čespír

moc se omlouvám, rozhodli jsme se Ti v tom udělat zmatek. Keneu trochu marodí a zoufale se jí nedaří napsat smysluplné přání, takže poslala do boje mě. Jestli to nezpůsobí příliš problémů, napiš dárek pro ni, já jí pak s psaním pomůžu. Co by nám udělalo radost?
1. Detektivka, thriller, Budeč nebo tajemno z psychiatrické nemocnice. Nechceme se moc bát, spíš poznat zajímavé lidi. A že jich tam je.
2. Pohádka ovlivněná Tvým povoláním. Rebelka psala pohádky právnické, dneska jsme narazili na managerské, co umíš Ty?
3. Shakespearovská herecká recyklace. Zvlášť jestli jsi zaznamenal chystaného filmového Krále Leara s Anthony Hopkinsem a tunou dalších úžasných herců. Velkou radost udělá i Kenneth Branagh, Tom Hiddleston a vlastně kdokoli jiný.
4. Mírumilovná parodie na Starý zákon. Tedy problémy řešené původně násilím mezi lidmi (nebo rovnou Božím hněvem) vyřešené v klidu při šálku čaje (který tedy jaksi neměli...).
Na fandomech nezáleží, na ratingu také ne (prý jsem už přes čtyři sta let mrtvý), po zdi lezu z ulepených romancí (včetně Romea a Julie, ale psst).
Moc Ti děkujeme.
Tvůj Čespír (a Keneu schovávající se pod dekou)

Obrázek uživatele Esti Vera

Milý Ježíšku,

rodiče mě učili nechválit dne před večerem, a tak ani já nechci hodnotit tenhle rok života, když je teprve říjen a sníh v nedohlednu. Zatím si ale myslím, že jsem byla (v rámci možností) hodná, na ostatní lidi (nebo alespoň na většinu z nich) milá a dokázala jsem i něco napsat (i když o půl roku později oproti původnímu plánu). I já bych tedy chtěla poprosit o nějakou povídku, nebo klidně jen drabble, když na víc nebude čas.

Ve většině fandomů se moc neorientuji, takže bych poprosila o něco ze světa reálného, Potterovského, nebo Tvého vlastního, ať už to bude sci-fi, fantasy, nebo se třeba inspiruješ historií.

Pokud by ses rozhodl pro Harryho Pottera, potěší mě jakýkoliv příběh o některé z vedlejších postav (třeba Ollivander, Pomfreyová, ale klidně i Filch), jen se, prosím, vyhni době Pobertů.

Pokud Tě HP zrovna nebaví, chtěla bych si přečíst příběh o silném přátelství, které trvá věčně. Může to být příběh něžný, drsný, smutný, nebo třeba cokoliv o přátelství starého klobouku a šály ze skříně na půdě.

Budu ráda za cokoliv – nebráním se slashi, trápení postav ani špatným koncům. Vyhni se ale, prosím, explicitním popisům násilí a sexuálních situací – věřím, že dobrý příběh dokáže zaujmout i bez toho.

Moc děkuji a slibuji, že se taky vynasnažím něco stvořit,
Esti Vera

Obrázek uživatele gleti

Milý Ježíšku,
víš, že moc ráda dostávám dárky. A tak přestože ani letos jsem nebyla nejvzornější (lenost a prokrastinace ovládají můj život) a páchání dobrých skutků jsem, jako obvykle, odložila na svatého Dyndy, tě prosím o malý dárek.
Nejlépe slash, ale není stoprocentní podmínkou. Ve fandomech nejsem moc kovaná, jen Harry Potter, Nightrunners, Pán prstenů, Sense8? Nebo originálku? No nevím.

Jedno však mohu prohlásit už teď, moc se těším, čím mě na vánoce překvapíš.

Tvá Gleti Zahálčivá

Obrázek uživatele Owes

Myslím, že jsem byl letos nadmíru šikovný, pilný a trpělivý, což ze mne dělá člověka hodného nějaké pěkné vánoční odměny. A protože se o ni nebojím přihlásit, nuže, milý Ježíšku, sem s ní. :-)

Nejvíce by mne samozřejmě potěšila povídka ze světa Harryho Pottera. A úplně nejvíc moc nějaké zimní Snamione s učebnicovým happyendem. Ale chápu, že autorů, kterým by taková povídka sedla, je poskrovnu. Proto uvítám třeba i takový příběh, ve kterém mě pobaví McGonagallová, šokuje Snape a nebývalou duchapřítomností překvapí Ronald Weasley. Anebo třeba takový, ve kterém sehrají hlavní roli hromadná doprava, obrovské zpoždění a ještě obrovštější nedorozumění.

Pokud neholduješ fandomu Harry Potter, budu rád za nějaké originální a sofistikované pojednání na téma Evoluce lidského svědomí.

Děkuji a těším se na Vánoce!

Owes

PS - Prosím, vyvaruj se v povídce popisu sexu. Pevně věřím, že si ještě pamatuji, jak se to dělá, a nepotřebuji detailní manuál. Děkuji. :-)

Obrázek uživatele Aries

uznávám kajícně, že letos jsem nemožnější než kdykoliv jindy, ale ty jsi hodnej, že jo :-)
Já bych prosím jako obvykle chtěla Budeč, protože té není nikdy dost, a kdyby to nešlo, tak něco originálního. Mám ráda dobrodružné, napínavé, čarodějnické, strašidelné, akční příběhy, jsem velmi otrlá a snesu téměř všechno, jen ubližování dětem bych právě na Vánoce mít nemusela.
A sice mi to psaní letos jde jak psovi pastva, ale snažit se budu, na mou duši!
Tvoje předem vyděšená
Aries

Obrázek uživatele Julie

Milý Ježíšku,

já vůbec nevím, jestli jsem celý rok byla hodná. Spíš ne. Strašně jsem se flákala a tak. Ale stejně bych chtěla dárek.

Moc by se mi líbilo něco o přátelství, zradě a odpuštění. Chtěla bych, aby hlavní hrdin(k)a byl(a) pořádný hajzl nebo udělal(a) nějakou děsnou botu, ale dokázal(a) to nakonec napravit.

Co se fandomů týče, tak mám v oblibě třeba toho Harryho Pottera (ideálně Poberty nebo naopak novou generaci), Stargate, Star Trek (kdyby tak bylo DS9 a Garak!), ale třeba i Mycelium. A Budeč samozřejmě! Hodně ráda ale budu i za Sense8, Nadaci (což je vůbec fandom, který by si zasloužil víc fanfiction) nebo za Sandokana.
Kdyby ti náhodou nic z toho nevyhovovalo, určitě ocením i něco originálního a fandomově nezakotveného (případně, pokud mě náhodou, Ježíšku, znáš, tak klidně vyber něco z toho, o čem víš, že mám v oblibě).

Co se dodatečných požadavků týče, nevadí mi asi prakticky nic.

Předem děkuju!
Julie

Obrázek uživatele neviathiel

Milý Ježíšku,

určitě víš, že ještě pořád pravidelně nevytírám balkon, nenaučila jsem se mít ráda pavouky a ani s psaním akademickým i volnočasovým to není nijak slavné. Taky se mně však spousta věcí dařila, a tak doufám, že si zasloužím vánoční dárek.

Přála bych si povídku, ve které bude hrát kladnou roli nějaké tradičně záporné zvířátko (krysa, žába, netopýr...). Momentálně ujíždím na Hellboyovi a tvorbě Mikea Mignoly obecně, ale disponuji také určitou znalostí všech Star fandomů, Pána prstenů, Harryho Pottera a Budče, a prakticky všeho, co se pravidelně objevuje v DMD (u vlastního či neobvyklého fandomu jen poprosím o odkaz). Už mně bylo osmnáct, ale milostné vztahy jako hlavní téma povídky mně příliš nebaví a samoúčelné násilí všeho druhu na dětech a zvířatech nezvládám vůbec. Mám ráda tajemno, babí léto a barevný podzim, malebná městská zákoutí a parky.

Tvá
neviathiel

Obrázek uživatele ef77

Milý Ježíšku,
ráda bych alespoň zčásti odbourala své přesvědčení, že zima je nejhnusnější období roku. Pomůžeš mi, prosím, něžnou zimně/vánoční povídkou nebo drabbletem? Nechám na Tobě, jestli to bude nenadálá sněhová nadílka v Rohanu, vánoční stromky v Bradavicích, svařák na Staromáku, cesmína ve Vlčí rezidenci nebo jmelí v Budči.
Na oplátku slibuji, že se budu snažit co nejlépe ježit.
Děkuju!
Tvoje ef

Obrázek uživatele Rya

já nevím, jestli si smím něco přát, protože už asi neumím psát. Nebo jsem jenom strašně unavená nebo nevím. Ale jestli můžu dostat nějakou ne moc dlouhou povídku, nejlépe pratchettovskou nebo budečkou nebo třeba i zaklínačskou (ale veselejší! Žádnou depku!), tak se třeba taky vzmátořím a budu zodpovědným ježíškem. Tak co? Plácneme si?

Tvoje
napůl spící

Rya

Obrázek uživatele Carmen

Milý Ježečku,
já to letos asi nezvládnu ani nějak hezky uvést, neb tu pozvolna usínám a vůbec jsem na Nadílku málem zapomněla...
Tradičně si coby vánoční člověk píšu o povídku ideálně co možná nejvíc vánoční, se vší tou třpytivou vločkovou a skořicovou mihotavou atmosférou plnou pohody, a letos tomu není jinak – ale kdyby to fakt, fakt nešlo, aspoň trochu nejen vánoční smířlivosti, dobrých konců a naděje mi stačí :)
Abych dala trochu na výběr a k inspiraci, radost mi udělá jakákoli povídečka, ale velkou radost by způsobila zejména taková, která by

a) se vyznačovala tím, že by v ní významnou roli sehrál obzvlášť nevydařený recept a/nebo by s dějem zamotala chybička v tisku a/nebo by se příběh nějak týkal svatební cesty, nebo

b) by se točila kolem něčeho, na co někdo zapomněl před x lety, a vtipných důsledků z toho plynoucích, anebo

c) by se v ní vyskytovaly i jiné než vánoční sváteční tradice (různé cizozemské, fandomu odpovídající, anebo ouplně vymyšlené), může být i netradiční vlastní, nejlíp lehce šílená tradice vybraných postav, ideálně třebas v kontextu humorné konfrontace neznalého s nimi,

d) anebo by podala alternativní druhý pohled na notoricky známou skutečnost/událost fandomu a uvedla ji do zcela nových a nečekaných souvislostí (příp. by se snažila nově, humorně nebo i vážně pochopit vedlejší postavu), nebo

e) by zahrnovala nějakou legrační prohranou sázku.

Fandomy, které mám opravdu moc ráda (totiž výběr z nich), přikládám:
Notoricky nejraději HP (Poberty – nejradši Siria a Rema, ideálně nějak spolu, nebo Lily a Jamese, Severuse Snapea zamlada, historii Bradavic, případně rodinku Weasleyovic), Doctor Who (hlavně 10. a 11. a 12. Doktor, za River Song sušenka, mimochodem Keneu dvě dlužím), Zeměplocha (především se Stařenkou Oggovou nebo Smrtěm), Daria, Dead like me, Gilmore girls, Fables, Sandman, Sherlock, Black books, Červený trpaslík, Jára Cimrman, Š+G, Malý princ, cokoli od Jane Austen; taky mám ráda vše, co vychází z historie, pohádek, pověstí nebo jakékoli mytologie. Vybrat a kombinovat z toho můžeš cokoli, crossoverem nepohrdnu, ale celkem mi na fandomu nijak nesejde a nadšeně budu jásat i nad povídkou zcela originální. Párovat si tam můžeš kohokoli s kýmkoli, rovněž můžeš být nechutně romantický, sarkastický, lehce cynický či sršící vtipem. Dojemno či tragično, pokud se už vnutí, prosím v závěru alespoň decentně dobrokoncově omašličkovat.

Slibuju, že budu ježit vybrané obět- obdarovanému, ehm, dle svého nejlepšího svědomí a co nejvíce dle jeho přání.

Tvoje Carmen

P. S. Letos jsem ty vločky náhodou fakt sundala včas. Ha. ...kvůli stěhování, no.

Obrázek uživatele strigga

Nejmilejší Ježíšku,

tak se taky přidávám k zástupu těch unavených a vyčerpaných osob, které tě tu žádají o dárek pod stromeček. Letos s jejich únavou a vyčerpáním dokonale souzním. A tak, i když jsem zdaleka vždycky nebyla hodná a ani trochu jsem si nezasloužila to, jak hodní na mě byli jiní.. nějak myslím, že ten vánoční dárek si za snahu zasloužíme všichni. Tak se prosím nezlob, že tě taky požádám.
Inspirovala jsem se u vlastního přání z minulého roku - protože bych si pořád moc ráda přečetla nějaký ten úryvek z Dějin bradavické školy nebo ze Života a lží Albuse Brumbála. Úplně stejně ráda bych si ale letos přečetla něco ze světa Písně ledu a ohně - něco o bozích starých a nových, o vlcích a sněhu a světu za Zdí, nebo o čemkoli jiném, když v tom nebudou Joffrey ani Ramsay ani Hora, ne že bych je chtěla diskriminovat, ale teda o Vánocích zrovna tyhle tři nějak vidět nepotřebuju. Kromě toho mám jedinou podmínku - aby se v povídce vyskytl oheň, ne oheň ničící a spalující, ale oheň zachraňující, tiše plápolající, u kterého si jde ohřát ruce a spokojeně se schoulit do klubíčka. A vůbec to neznamená, že ta povídka musí být veskrze pozitivní (i když klidně může). To by koneckonců konkrétně u Martinova světa šlo těžce proti kánonu.
A jestli jsem se ti netrefila do noty, můžeš napsat klidně něco originálního. Budu moc ráda, když se v tom vyskytne téma věčných cest a věčného poutníka, spaní pod hvězdami a hvízdání větru na horách. A když nevyskytne - neboj, já tě neukousnu. Přečtu si ráda skoro úplně cokoliv.
Jen se asi sluší dodat, že nejsem zrovna dvakrát přes romantiku, a tak bych ji asi nemusela mít jako hlavní náplň příběhu. Taky nemám ráda trapné situace, erotickému čtení se vyhýbám a nerada se bojím, obzvlášť na Vánoce.

Děkuju ti moc, Ježíšku, žes mě vyslechl. Na oplátku jako vždyky slibuju, že budu ježit, až se ze mě bude sněžit (jestli teda neusnu, ale já se do prosince probudit zvládnu, fakt).
Dobrou noc a děkuju!

Tvoje strigg

Obrázek uživatele Remi

Aha, tak se mi na to přecejen povedlo zapomenout... No nic, veselé "ježení" :)

Obrázek uživatele Arenga

Vy jste si všichni napřáli takové pěkné čtení, že se moc ráda budu těšit na Vánoce s vámi :-) termín jsem neprošvihla, jen jsem tak nějak nebyla schopná si ujasnit, co bych si vlastně chtěla a mohla přát, ale jak vidím, vůbec to nevadí, protože více méně všechno, co jste si přáli, si taky ráda přečtu;-)

Obrázek uživatele Champbacca

Milí Ježíšci,

Simbacca měl letos zase moc volného času, a tak každému z vás opět nadělil něco menšího na rozjezd. Najít se to dá tam, co vždycky, jen tentokrát prosí o ještě větší shovívavost, protože letošní prosincová témata byla ještě debilnější než obvykle. Vzrostl tak i počet případů, kde sprostě využíval toho, že v AU jednoho fandomu tak trochu žije.
Každopádně vám chce všem poděkovat za to, že i v jednadvacátém století se najdou lidé, co mají rádi nehmotné dárky, a před chvílí odběhl zlomit svůj loňský rekord v množství sežraného vánočního pudinku.

Šťastnou Chanuku a tak přejeme
my dva.

Obrázek uživatele strigga

Milý Simbacco,
moc děkuju! To je tak přesný a kánon vystihující, hlavně ten konec. A jsem fakt hrozně ráda, že na Píseň ledu a ohně nebylo zanevřeno. :) A ještě jednou děkuju za přání šťastné Chanuky, zrovna zapalujeme poslední várku svíček :)

-A A +A