Budovatel státu

Drabble: 

Doma v Hamjoo byl otec milovaný a mocný generál, Božský Lučištník, nejlepší a nejúžasnější člověk. Svět byl v pořádku a lidé kolem šťastní.
V hlavním městě pozoroval otce bezmocného, zkrocenéno tajenou vinou, jak se sklání před zkorumpovaným kancléřem a prosí o shovívavost. Nedokázal pomoci ani pár usmrkaným dětem.

Bang Won jako by se najednou díval novýma očima. To, co viděl, by potřebovalo pořádně vylepšit. Byl ochotný pro to udělat cokoliv. Obětovat kohokoliv. Žil bez iluzí a měl cíl, proto dokázal hrát přesně a tvrdě.
Teprve k stáru si uvědomil, že ten bláhový bezpečný svět malého kluka pro všechny vybudovat nedokáže.

Komentáře

Obrázek uživatele kopapaka

Pěkně temné, výborně napsané a s lehce skrytým tématem...
Super!

Obrázek uživatele Tora

Úžasné. Moc dobře napsané. Těším se na další.

Obrázek uživatele Rya

Výborná atmosféra.

Obrázek uživatele Tenny

Teď přemýšlím, jestli jsem od tohohle viděla první epizodu, nebo ne. Zkoušela jsem hromadu různých korejských historických seriálů.
Ale jestli se tohle stalo v první epce, tak neviděla.
Rozhodně se na to musím mrknout, vypadá to zajímavě! (a sama za sebe doporučuji Nirvana in Fire jako zástupce čínský historických seriálů :D )

První odstavec jo. Určitě mrkni, stojí to za to.
Nirvana in Fire na mě furt na viki juká, ale zatím mě moc netáhne, z čínské produkce jsem zvládla jen Eternal love, což mě nadlouho saturovalo :)

Obrázek uživatele Tenny

Díky za doporučení, až si najdu čas, tak to omkrnu.

Hele NiF je o několik stupňů lepší než většina čínské produkce. Žádné blbé CGI, skvělé postavy, není tak skoro žádná romance, jenom v náznacích. První asi dvě epizody jsou trochu zmatečné než se člověk začne orientovat v postavách, ale je to prostě perla.

Obrázek uživatele Faob

ale úvaha velmi originální a nadčasová. Líbí.

Obrázek uživatele Keneu

Zaujalo, povedené. Zvlášť to dětské nazírání.

-A A +A