Organizační odbočka

Obrázek uživatele sos

Milí návštěvníci sosáckých stránek,
rády bychom vás požádaly, abyste si zkontrolovali, zda v nastavení účtu máte uvedený funkční a používaný mail.
Aby to tak bylo je žádoucí ze dvou důvodů:
1. Existuje možnost, že vás z nějakého důvodu budeme chtít kontaktovat. Nestává se to často, ale rády bychom tu možnost měly.
2. Na stránkách si můžete nechat zaslat na mail nové heslo k účtu v případě, že to staré zapomenete. Tato možnost ovšem bez funkčního mailu ztrácí na užitečnosti.

Speciální poznámka pro vlastníky druhých a dalších identit
Systém nedovoluje přiřadit jednu mailovou adresu dvěma různým účtům. Pokud jste tedy žádost o další účty posílali ze stejné mailové adresy jako žádost o účet první, pak máte u druhé a další identity mailovou adresu nějakým způsobem zkomolenou, abychom obelstily systém. Jste-li vlastníky více mailových adres, můžete je v nastavení svých účtů upravit. Nejste-li vlastníky více mailových adres, nemusíte věšet hlavu. Vaše účty očividně fungují, ale pamatujte, že pokud zapomenete heslo, je třeba abyste si o nové napsali přímo na sosácký mail.

Děkujeme za pozornost a dobré drabblení vám všem!

Komentáře

Obrázek uživatele Lejdynka

Já mám přípodotek k tomu, že jsem se dívala do bodové tabulky a jsem tam uvedená dvakrát? :O Jo, někdy píšu dva drabbly, ale jenom jako jedna identita, slibuju, že budu psát upozornění, že druhý drabble je bez nároku na body:)

Obrázek uživatele Aveva

V případě nejasností a chyb v bodování piš rovnou na mail KaTužce a Nifredil, popíšeš-li jim závadu, ony ji opraví ;o)

Obrázek uživatele Stevko

No, mne nefungovalo poslanie hesla snáď ani so správnym emailom. Už to funguje?

Obrázek uživatele Aveva

Ano, teď už by to mělo fungovat.
Julie opravila :o)

Obrázek uživatele Erys

Já možná přihodím tipík pro majitele více identit, minimálně pro ty s mailem na GMailu. Obecně je možné vytvářet něco jako mailové podadresy. Ne všichni poskytovatelé mailu to podporují, ale třeba ten GMail ano (naopak Seznam ne, u jiných nevím, muselo by se to ozkoušet). K části před zavináčem je možné dopsat plusko a nějaký řetězec, třeba "karryanna+dmd@gmail.com", "karryanna+erys@gmail.com" i "karryanna+ma.jina.identita@gmail.com" by se vše doručilo na "karryanna@gmail.com". Pro systém to ale budou jiné adresy, takže by si neměl stěžovat.

Obrázek uživatele Eillen

Tak to jsem netušila.
Díky! To se bude hodit...

Obrázek uživatele netopýr budečský

Seznam je v tomhle ještě komplikovanější. Jistou dobu mně chodily na mail emaily pro někoho, kdo měl v adrese dvě pomlčky navíc.

Obrázek uživatele Eillen

To se mi stává i u gmailu. Jedna paní má mail jako já příjmeníjméno (bez tečky). Já tam mám ale tečku. A sem tam mi přijdou maily pro ní. Blbé je, že to třeba byl mail ohledně diplomky... Jindy nereaguji, ale tady jsem jim napsala, že to bohužel došlo blbé osobě a ať paní zkusí kontaktovat jinak.

Obrázek uživatele netopýr budečský

Mail o diplomce bych dostat nechtěla

Obrázek uživatele Erys

Zvláštní. (A bylo by zajímavé vědět, zda to funguje i naopak.) Nejspíš máte obě mail už delší dobu, v současné době se takhle podobné maily vůbec nedají zaregistrovat. Gmail totiž při doručování pošty tečky obvykle ignoruje. To tedy na rozdíl od pluska nemá (aspoň nakolik vím) oporu v mailovém standardu, ale znám lidi, kteří to občas využívají.

Obrázek uživatele neviathiel

Bylo to na seznamu, a je to už dlouho, minimálně 5 let. Nevím, co ten druhý člověk, ale už tři roky jsem nedostala email, co by nebyl pro mě.

Obrázek uživatele Stevko

No, žeby plusko malo nejakú veľkú oporu v emailovom štandarde to nevidím. Ten hovorí, že lokálna časť emailovej adresy s pluskom je validná (RFC 3696)). A aj lokálna časť emailovej adresy s bodkami je validná (ak nie sú dve za sebou alebo ak nimi nezačína – a za istých okolností aj vtedy). A že je na prijímacom systéme, ako s nimi naloží. Takže ak sa gmail rozhodne, že bodkovanú verziu bude posielať tam, kde nebodkovanú, tak mu to štandard nezakáže. A keby sa rozhodol, že sos.hp.ff+dmd@gmail.com bude doružovať niekomu inému ako sos.hp.ff+niecoine@gmail.com, tak by to tuším tiež nebolo proti štandardu.

A dokonca: lokálna časť emailovej adresy môže rozlišovať veľké a malé písmená, takže teoreticky by sos.hp.ff@gmail.com a sos.HP.ff@gmail.com mohli byť dva rôzne maily (ale rfc 5321 doporučuje (SHOULD) vyhnúť sa tomu).

-A A +A