Věnováno Guccimu, tomu černýmu parchantovi :-)

Obrázek uživatele Queen24
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji včerejší téma č. 7 ,,Nabídka, která se nedá odmítnout"

A juchů, první letošní koňské! :D

Fandom: 
Drabble: 

,,...majitelé řekli, že si ho můžeme půjčovat na ježdění. Nemají na něj čas no... Ale já si ho taky nemůžu každý den brát na jízdárnu a vychovávat ho! Vedu kroužky, máme tábory... A dětem ho dát nemůžu. Vždyť by je zabil!"

Nedůvěřivě sleduji vysokého černého valacha ve výběhu. Nevinně na nás kouká. ,,No jo... tak já ho zkusím," kývnu s povzdechem a trenérka se rozzáří. ,,Jsi zlatá!"

Pevně tisknu kolena k sedlu a snažím se hmátnout po otěžích, které mi právě vyrval z ruky. Řítí se tryskem přes jízdárnu, vyhazuje, u hrazení prudce zabrzdí, obrátí se a letíme zase zpátky...

Závěrečná poznámka: 

Gucci byl nádherný, vysoký, impozantní, černý valach anglického plnokrevníka.
Také to byl nevychovaný, zákeřný, nevypočitatelný hajzlík, který se (ne jeho vinou) postupem času naučil, že si může s jezdcem dělat co chce a nemusí nikoho poslouchat.

Majitelé na něj bohužel neměli čas. Když přijeli do stáje jednou za půl roku, Gucci obvykle jezdce (17tiletý kluk) po chvíli shodil a odklusal domů. A nikdo mu nikdy nevysvětlil, že tohle se nesmí. Kluk ho ,,raději nechal být", nenasedl zpátky, neprosadil si svou, neopravil to. A tak si to kůň samozřejmě zafixoval.

Gucciho jsem jezdila loni v létě. Pár týdnů v kuse. Neuvěřitelný zážitky. Po deseti letech u koní jsem narazila na zvíře, jaký jsem ještě nepotkala. Učili jsme se navzájem. Já jeho slušnému chování a respektu. On mě pevně se držet při jakýchkoliv rodeových kreacích, být neustále ve střehu.

Největší odměnou a motivací, pracovat s ním dál, byly úspěchy a pokroky, které jsem po pár dnech uviděla. Gucci se měnil. Začal se snažit. Přestal vymýšlet jak mě sundat, začal makat. Zapojovat mozek. Skákali jsme, chodili na vyjížďky, neustále se navzájem testovali a vychovávali. Bolelo mě z něj celé tělo, nadávala jsem na něj a zároveň ho milovala :-)

Na podzim byl Gucci prodán. Majitelé se po dvou letech rozhodli. Netuším ke komu a kam se dostal, ale pevně doufám, že se mu bude někdo věnovat a objeví v něm to dobré jádro! Protože Gucci je v srdci dobrák, jen se mu musí někdo věnovat ;-)

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Uf...po celém těle mě běhá mráz. Určitě to byl úžasný zážitek, ale moc věřím, že další majitel byl někdo, jako ty... tomu koni bych to moc přála.

Obrázek uživatele Queen24

Děkujuu! Tvůj komentík mě skoro až dojal :-))) Já taky doufám, přeju mu to, nepřipouštím si jinou možnost! Zároveň se ale bojím začít pátrat a něco zjišťovat... Nedalo by mi to pak spát. ;-) Byla to prostě taková moje ,,letní láska" :-)

Obrázek uživatele Peggy Tail

TO JE NÁDHERNÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!! V OBLÍBENÝCH

Obrázek uživatele Queen24

AACH BOŽEEE :DDD TY JSI ÚŽASNÁ!!! Díky ;-))))

Obrázek uživatele Aries

jsi dobrá

Obrázek uživatele Queen24

Děkuji ti! :)) nevím jestli je to ocenění za drabble nebo práci s koňmi, nicméně si toho vážím, moc :)

Obrázek uživatele Aries

za ut práci, musí to být ve skutečnosti mnohem těžší, než jak jsi to napsala

Obrázek uživatele Queen24

:-)) Pravda... ono se to všeobecně těžko vysvětluje no... Jezdeckému umění se člověk učí po celý život tvrdou prací, zkušenostmi, trpělivostí. Nedá se to holt ,,nacpat" do 100 slov ;-)

Obrázek uživatele KattyV

Skvělé, na koňská drabblata jsem se těšila a tohle je exkluzivní. Guccimu taky přeju majitele, který ho ocení.

Obrázek uživatele Queen24

Oh děkuji převelice! :D :)) konečně mi začala ta témata trochu přihrávat koňské nápady no... Věřím, že se má Gucci dobře ;)

Obrázek uživatele Kumiko

Moc dobré... Oni i ti koně jsou rozliční, že... :-)

Obrázek uživatele Queen24

Díky! :-) přesně tak... je to stejné jako s malými dětmi... potřebují pevnou ruku, ale i lásku a péči!

Obrázek uživatele Regi

Dočetla jsem komentáře až jsem a chtěla napsat přesně tohle. Pokud už nejsi, tak jednou budeš bezvadná máma.

Obrázek uživatele Queen24

Oh děkuju! :O tvůj komentář mě dostal :) Ne, máma zatím fakt nejsem, zatím jen ,,bezstarostná" vysokoškolačka xD Ale jedna z mých brigád je práce ve školce, kde vedu kroužek a učím děti hrát na flétnu :))

Obrázek uživatele mamut

Ať je mu jen dobře.
Lidi si koupí zvíře-věc, aby se předváděli. A zodpovědnost žádná. Chudák krásnej.

Obrázek uživatele Queen24

Přesně tak. Rozmazlený puberťák a maminka, co mu koupí ,,prvního koně na kterýho narazí"... a zájem brzy opadne...
Díky! :)

Obrázek uživatele Martian

Tak to dopadne, když někdo má víc finančních prostředků, než citu a zodpovědnosti. (Myslím pochopitelně majitele.) Tobě tleskám. Za drabble, ale ještě víc za tu obětavou práci.

Obrázek uživatele Queen24

Bohužel no. Gucci rozhodně nebyl kůň pro začátečníka (i trenérka jim to říkala), ale ,,když on se jim líbil a měl takovou hezkou barvu" :DD tak to je pak těžký...
Mockrát děkujuu :) nebyla to taková ,,oběť", mnoho jsem se s Guccim naučila :)

-A A +A