Optimismus, nebo něco takového

Obrázek uživatele hidden_lemur
Úvodní poznámka: 

Návrat Jediho. Netřeba nic dodávat. Snad jen - díky za inspiraci k této bjb, Velký šéfe.

Fandom: 
Drabble: 

Mimochodem, jsem mrtvý. Skvělá zpráva je, že Palpatin taky. Zatímco pohřební hranice dohořívá a kapradinové pivo teče proudem, na orbitě dohasíná ještě jeden ohňostroj. Působivě velký. Trosky naší stanice. Čtyři roky práce, investic a řevu na podřízené.
Chápete to? Puff. Ve vteřině.
Jak velký idiot (nebo optimista) si po tom všem usmyslí postavit TŘETÍ zatracenou Death Star? Vidět nás tu teď Tarkin, stříkne si smíchy. Vždycky měl slabost pro dobré konce. Já taky.
Můj syn nemá ani škrábnutí. Moje dcera se opíjí s vesmírným pašerákem. A já tu zkouším být optimista. Kupodivu to není těžké. Protože - hádejte co? - jsem mrtvý.

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

Kapradinové pivo? Senzační drabble, rozesmálo mě.

Obrázek uživatele hidden_lemur

Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že ta kocovina ráno po oslavě musela být úplně šílená.:D Koneckonců, Ewoci jsou primitivní kmen a ty, jak známo, mají na výrobu chlastu z přírodních zdrojů mimořádně dobrý oko.

Obrázek uživatele Aries

škoda že se nechytám na souvislosti. I tak to zní dobře

Obrázek uživatele hidden_lemur

No, souvislosti jsou samosebou epické! V kostce. Vypravěč je pravděpodobně nejslavnější superpadouch vůbec, který právě v této bitvě v pravou chvíli přestal býti padouchem, mrskl svým příšerným - ještě víc padoušským - nadřízeným do jakési šachty, čímž zachránil svého syna a hrdinně mu zesnul v náručí. No a nebyla by to plnokrevná space opera, kdyby se (v doprovodu svých dvou dávno zesnulých mistrů a kamarádů) nestavil na oslavě a zároveň vlastním funusu, nejspíš aby se ujistil, že děcka jsou fakt v cajku a revoluce zdárně završena. Ta scéna je super. Má tam takovej ten výraz: uff, sláva, a teď se po dvaceti letech konečně vyspím!:D

Obrázek uživatele Aries

:-))

Obrázek uživatele Rya

Z toho optimismus vyloženě čiší! :-D

Obrázek uživatele hidden_lemur

Že? :D

To je parádní!

Obrázek uživatele hidden_lemur

Děkuju! Já si vždycky myslím, že moje SW tu vlastně nikdo nečte a ono jo.:) Potěšilo.

-A A +A