Najmocnejší

Obrázek uživatele wandrika
Fandom: 
Drabble: 

Dnes zomrel náš kráľ, najmocnejší a najslávnejší zo všetkých ľudských synov. Jeho vojská nedokázal poraziť nikto. Jemu podobného na zemi nikdy viac nebude.
Tam, kde iní hľadali iba bohatstvo, on mal vyššie ciele: zaumienil si zaistiť pre ľudí večný život v blaženej ríši, z ktorej sme boli neprávom vylúčení. Odvážil sa porušiť prastarý zákaz a vziať si späť to, čo nám právom patrilo.
Za jeho činy nespravodlivo platíme aj my. Vzali nám domov, rodinu, budúcnosť. Svet sa zmenil a Númenor je pre nás navždy stratený.
Lenže raz dokončíme jeho prácu a nájdeme cestu do Amanu!
Vzdajte poslednú poctu...
Ar-Pharazônovi Zlatému.

Závěrečná poznámka: 

Ar-Pharazôn bol posledný kráľ Númenoru. V Stredozemi sa mu podarilo poraziť a zajať Saurona bez boja. Lenže po čase sa Sauron stal kráľovým radcom a naviedol ho, aby sa pokúsil dobyť Aman (blaženú ríšu, kde žili Valar) a tak získal večný život. Keď však dosiahol brehy Amanu, jeho vojsko aj Númenor pohltila voda. Zachránili sa len tí, čo žili v Stredozemi. Predpokladám, že aj medzi zachránenými ostalo pár Ar-Pharazônových obdivovateľov, ktorí mu mohli predniesť pohrebnú reč.
Poznámka pre sudičky: téma sa skrýva v postoji Ar-Pharazônových stúpencov, ktorí nepripúšťajú, že sú za zničenie Númenoru spoluzodpovední.
Ar-Pharazôn počítam ako dve slová, v prípade potreby doplním.

Neviditelný fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

ať žije král! Dobře zpracováno, díky za závěrečnou poznámku!

Obrázek uživatele wandrika

Ďakujem. Vydalo by to ešte na tri také poznámky, bola to dosť zamotaná história...

Obrázek uživatele strigga

Taky děkuju za poznámku, měla bych si ten Silmarillion znovu přečíst :) je to moc pěkně napsaný.

Obrázek uživatele wandrika

Ďakujem :) Zdá sa, že drabble splnilo svoj účel.

Drabble má 99 slov. Ar-Pharazôn by měl být podle nás jedno slovo, Bereme to jako součást jména. Navíc slova spojená spojovníkem zpravidla bereme jako jedno slovo. Pošli nám, prosím, opravu na mail, ať ti můžeme dát bodík.
-A A +A