Republic City - kapitola 2.

Obrázek uživatele Wolviecat
Povídka: 
Kapitola: 

Kapitán Beifong praštila složkou o stůl a zaklela. Ať už se na celý případ dívala jakkoli, nedával jí ani trochu smysl. Koba prostě nebyl typ člověka, kterého zavraždí. Možná, že by ho někdo mohl při hospodské rvačce nechtěně spálit nebo vzít moc prudce kamenem do hlavy, ale spíš se měl jednoho dne opít a spadnout do zálivu. Je pravda, že byl přinejlepším bezohledný a přinejhorším krutý k vězňům, ale tím se nijak nelišil od většiny strážných. Možná, že by se měli zamyslet nad tím, koho na tuhle práci přijímají, ale to byla záležitost pro někoho jiného a na někdy jindy. Lin Beifong neměla čas a náladu na politické otázky. Teď měla před sebou mnohem naléhavější problém.
Znovu se podívala na fotky z místa činu. Koba zůstal ležet s očima vytřeštěnýma k nebi, jakoby zemřel tak rychle, že si to ani nestihl uvědomit. Jediné jeho zranění byla dírka na spánku, ze které vytékal pramínek krve. Patolog na jejím dvě našel několik úlomků kamene - někdo ho musel Kobovi natlačit do lebky takovou rychlostí, že se roztříštil na kousky. Podívala se na detailní záběr a strnula. Vidět tohle v začátcích své kariéry, předtím, než rozšířily fotoaparáty, asi by si pomyslela něco nelichotivého o kreslíři. Stopy krve na Kobově tváři vedly pod okem a přes nos - nic zvláštního, kdyby nebýval ležel na zádech. Skoro jako by ho po smrti někdo převalil...
"Kapitáne?"
Vztekle se otočila ke dveřím, připravená roztrhnout narušitele svého klidu v půli. Mladý policista ucouvl a nastrčil před sebe papírový kalíšek s čajem a cakoi jako štít. Teprve v tu chvíli si uvědomila, jaký má hlad. Musela být v kanceláři celou noc. Beze slova mu vyrvala snídani z rukou a zakousla se do pečiva. "Děje se něco, Mako?" zamumlala a snažila se přitom si nezadrobit celou uniformu kousky cukrové polevy.
"Máme v cele někoho, koho byste asi měla vidět."
Málem jí zaskočilo. Třeba jí pro jednou přáli všichni duchové. Třeba dokázali Amona najít dřív, než se ztratil v podsvětí Republic City, a ona si bude moct jít lehnout a na celou tuhle věc zapomenout. Tušila ale, že takové štěstí mít nebude.
"Kdo to je?"
Mako se nervózně poškrábal ve vlasech.
"Avatar, madam."
Tentokrát jí zaskočilo doopravdy.

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

Skvěle napsané, mám ráda detektivky, ať se odehrávají kdekoliv.

Obrázek uživatele Tora

No páni... tedy to je dobré. Co bude dál... jsem zvědavá, opět zas a znova.

Obrázek uživatele Aries

Jo, dobrý! (neznám fandom, možná by bylo fajn pro nás neznalé příště nějak zmínit, co je ten Avatar zač)

Obrázek uživatele Wolviecat

Zkusím příště nějak zakomponovat do textu vysvětlení

Obrázek uživatele Keneu

Moc se mi to líbí a je to napínavé až hrůza, ale viděla jsem zatím jen Legendu o Aangovi, tak teď váhám, jestli radši dřív nesjet i Legendu Korry.

Obrázek uživatele Wolviecat

Myslím, že to nebude pro pochopení nutný, ale určitě se koukni, Legenda o Koře a Korra osobně je boží

Obrázek uživatele Tenny

Tak to se pořádně rozjelo! Detective high five! :D
A zajímalo by mě co zase Korra provedla že je v cele... :D Btw jaké je časové vymezení? Po událostech seriálu?
(se přiznám že jsem viděla jenom část první sérky, shame on me lol)

Obrázek uživatele Wolviecat

Časově je to AU na první sérii, takže nevadí, že si to neviděla celé (ostudo).

-A A +A