Část prvá: Úmysl, těžko říci, či chvályhodný

Obrázek uživatele Rya
Kapitola: 

„...po obušku,“ klesl Horáček hlasem, jak se to naučil ve škole, a Pažout povídal, to bude drasťák, nevím, jestli je to dobrej nápad, tohleto večerní předčítání, vždyť já pak ani neusnu kvůli tý bytosti, co tam chudák zavřená ječí, a starej Koba je sice hajzl non mínus ultra, jenže proč mám bejt svědkem jeho konce, to mi pověz, a Horáček řekl, plus, cože?, vyjevil se Pažout, ale Horáček povídal, to je jedno, ale hele, sáhl pod polštář, mám tady sluchátko, vždyť můžeme každej příběh, co se nám nebude zamlouvat, lehce opravit, chápeš, a Pažout se usmál a odpověděl, a jó!

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

No to si teď hoši máknou! :)

Obrázek uživatele Rya

Jasně. Oni moc nečtou, tak jsem sama zvědavá, co opraví :-D

Obrázek uživatele strigga

Jó! Tak to jsem zvědavá, co tihle dva opraví! :D

Obrázek uživatele Rya

Já taky :-D

Obrázek uživatele Aries

:-)))

Obrázek uživatele Rya

:-)

Obrázek uživatele Regi

I ty, Brute (tedy autorko nultého drabblíku)? :-D

Obrázek uživatele Rya

Myslela jsem, že se udržím, ale aspoň nějakou legrácku si dát musím. Ale stejně se budu soustředit víc na čtení :-)

No, Pažout má moje sympatie. Jenom ta bytost asi má šanci na záchranu, když je to Kobův konec (jo, zatím vyčkávám a jinak nečtu, napadlo mě sice i nějaké pokračování, ale příšerně laciné a navíc bez naděje na další pokračování).

Obrázek uživatele Rya

Všechny možnosti jsou otevřené :-)

No, nakonec jsem uvažovala o tom, ještě to na poslední chvíli vložit, ale nemělo to cenu, protože se to nedostalo dál než za Kobův konec. První myšlenka byla samozřejmě taková, že by v záhadném zakrytém vězni poznal vlastního ztraceného nebo nikdy nepoznaného syna. Časem se to přetransformovalo v to, že to byl ztracený princ z dynastie, které dříve Koba věrně sloužil, protože loajalita byla asi jediná jeho dobrá vlastnost, jenže oficiálně se mělo za to, že dynastie vymřela a současný krutý vládce, který plnil hrůzné věznice četným osazenstvem, převzal moc víceméně legálně. A teď - bác ho, mladičký princ nezahynul na úbytě, ale je nespravedlivě držen v temné kobce. No prostě dost podobný námět jako na Lískovém oříšku. A to by byl skutečně Kobův konec, protože loajalita by ho zavazovala dostat toho nešťastníka (bohužel asi napůl šíleného) z věznice spolu s několika dalšími, kteří by se o něj potom nějak postarali, a čelit pak svému osudu, nebo rovnou preventivně spáchat sebevraždu, možná i z neschopnosti unést tíhu onoho zjištění. Jenže ono by to muselo nějak pokračovat, a to nevím jak.

Obrázek uživatele Rya

škoda, to mohlo být zajímavé.

Je fakt, že když si představím, jak by to vypadalo, kdyby měl někdo volit mezi možností nechat u moci tyranského samovládce, anebo se snažit dosadit místo něj legitimního, nespravedlivě týraného a momentálně pološíleného pretendenta... asi škoda, že to nenapadlo nějakou tvorbyschopnou osobu.

Obrázek uživatele Aveva

Tak zajímavé taky je, že tvoje myšlenka má mnoho styčných bodů s mojí myšlenkou :o)
A jak to bude přesně pokračovat sice taky nevím, ale můžu ti říct, že to skončí blbě ;o)

Obrázek uživatele Rya

O čemž si nikdo vzhledem k tomu sluníčkovému fandomu nedovolí ani na okamžik zapochybovat (ale otázkou je - pro koho? ;))

Obrázek uživatele Aveva

Demokraticky pro všechny ;o)
A pravda je, že Chrám je ze všech fandomů nejsluníčkovatější už z podstaty :o)

Obrázek uživatele Rya

V poslední době začínám o demokracii pochybovat! :-D a jo, Chrám je sluníčko samo, to vyplývá ze samého zasvěcení, že áno :-D

Ono se to celkem nabízí. Neměl se na vězně podívat, takže to muselo mít nějaký důvod. Jedním možným je ten, že by ho mohl poznat, takže by to byl buď někdo blízký, anebo ten princip muže se železnou maskou, nějaká obecněji známá tvář, o které se nemá vědět. Pak jsou samozřejmě ještě jiná zdůvodnění, jako třeba že by ho pohled na něj mohl nebezpečně šokovat nebo že vězeň zabíjí pohledem, ale to přiznám, že mě vůbec nenapadlo. Ještěže už to tak chodí, že různé osoby si najdou různé důvody.
Pak ještě bylo napovězeno, že to s Kobou brzy blbě skončí, což pravděpodobně bude s tou osobou v pytli nějak souviset. Ale samozřejmě to taky mohlo být z různých důvodů anebo taky ještě z nějakého úplně jiného, třeba náhlého zemětřesení nebo zkaženého jídla k večeři.

Obrázek uživatele Tenny

Jé, tak tenhle fandom jsem nečekala ale rozhodně si ho užiju ;)

Obrázek uživatele Rya

Já taky :-)

Obrázek uživatele Owes

Horáček a Pažout! Yesss! :)

Obrázek uživatele Rya

Díky za podporu :-)

Obrázek uživatele Aveva

No bez těchhle dvou by to asi nešlo :o)
Bude v některém díle hostovat i Sovátko? ;o)

Obrázek uživatele Rya

Kdoví co ještě přiletí za havěť... :-D

Obrázek uživatele mila_jj

Beru každou havěť. Čichám, čichám srandu.

Obrázek uživatele Rya

Nemajíc žádných literárních ambicí, hodlám (se) jenom bavit. Vážných příběhů tu je dost a vypadají skvěle. Já budu odlehčující kašpárek :-)

Obrázek uživatele Keneu

já se bavím, kašpárku :)

Obrázek uživatele Rya

Kašpárek šťastně poskakuje, až mu rolničky na čepičce zvoní! :-D

-A A +A