Devátá kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Pro připomenutí, minule jsme si mohli přečíst první část toho, co zažila Blanka s Ignácem. Problém je v tom, že to bylo očima Magdy. A Magda ví pouze to, co jí Ignác navykládal.
Jak to dopadlo a jak to bylo doopravdy? Vzhledem k tomu, že minule jsme se trochu zasekli ve slovních hříčkách, zbytek si přečtěte dnes.

Kapitola: 

Pokračovala jsem ve čtení Magdina popisu našich dnešních zážitků. Byla jsem opravdu zvědavá, co se dočtu.

Džíp zastavil a jeho osazenstvo pozorovalo stádo půvabných zeber, které se popásaly opodál. Ve vzduchu bylo cítit napětí a živočišný pach. Mezi stébly suché trávy se líně zvedla lví hlava ověnčená mohutnou hřívou. Žena ji bohužel neviděla. Neviděla ani druhé zlatavé tělo přitisknuté k zemi. Příroda si neodbytně žádala své a žena se ani nenamáhala upozornit průvodce a rychle vystoupila, aby využila přítomnost nedalekého křoví.

Hm, tohle byla skoro pravda. Skutečně se na mně projevil vliv ranní kávy a litru vody vypité v rámci pitného režimu. Jenže průvodce jsem na to upozornila. To, že si ani on nevšiml ukrytého párku lvů, není moje chyba. Myslím, že můžu být ráda, že tohle byl mladý lev s pouhou jedinou družkou. A že byli oba zřejmě docela nažraní.

Oči šelmy, které žena zahlédla sotva pár metrů od sebe, ji zastavily uprostřed pohybu. Tvář se jí děsem zkřivila a na čele vyskočila podivná vráska.

O jaké podivné vrásce sakra Magda mluví? Podívala jsem se do malého zrcátka a zkusmo se zamračila. Zatraceně, byla tam. Vážně. Čert aby vzal ne dost dokonale provedené plastické operace. Sebrala jsem všechnu sílu a usmála se na svůj odraz. Vráska úplně zmizela. Dokonce i můj oblíbený sarkastický výraz se bez ní obešel. Ještěže tak. Tvářit se trvale vlídně, to bych vážně nezvládla. Vyzkoušela jsem ještě několik grimas a ujistila se, že jediné dvě, kterým se musím vyhýbat, je výraz děsu a mračení. To bych mohla zvládnout.

Statečný mladý muž nezaváhal ani vteřinu. Seskočil z džípu, cestou vytrhl průvodci tyč na zahánění lvů a s divokým výkřikem se vrhl proti lvici. Ta se polekaně narovnala, otočila se ve vzduchu a několika rychlými kroky zmizela. Samec, který vše pozoroval zpovzdálí jen opovržlivě ohrnul pysky, potřásl hřívou a odkráčel za svou družkou.

Hmmm. Jak pozoruhodné vykreslení celého našeho dobrodružství. Ve skutečnosti si myslím, že lvice o nás neměla nejmenší zájem. Plížila se k zebrám. Ano, opravdu jsem se polekala, kdo by se nevyděsil, kdyby viděl lva ve vzdálenosti deseti metrů. Ale další popis událostí...
Ignác vyskočil z džípu ne proto, aby mě zachránil, ale proto, že chtěl využít zastávky ke stejnému účelu jako já. Předmět na zahánění lvů, který vypadá spíše jako plácačka na mouchy, zachytil čirou náhodou, protože při vystupování ztratil rovnováhu. Divoký výkřik bylo vyděšené ječení. Přiznávám, že tomu se ani moc nedivím, ječela bych taky, nebýt toho, že jsem úlekem oněměla. A ano, lvice opravdu promptně zmizela, ale nejsem si jistá, zda to nebylo proto, že ji málem omráčil pach Ignácovy kolínské. Po pravdě řečeno, já osobně dávala před jeho voňavkou přednost tomu pálenému slonímu trusu, takže se jí vůbec nedivím.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

já bych chtěla vidět lvici, jak se otáčí ve vzduchu. Se divím, že na to kritička nic :-)

Obrázek uživatele KattyV

Lektorka byla tak vyvedená z míry popisem Ignácovy statečnosti, že lvice otáčející se ve vzduchu byla proti jen drobnost nestojící za zmínku. :)

Obrázek uživatele Arenga

Studování vrásky a závěr s kolínskou jsou skvělé :-D:-D:-D
(V předposledním odstavci asi vypadla kurzíva)

Obrázek uživatele KattyV

Kurziva dodána, dík.
Omráčení kolínskou? To si jistě umíš představit. Někteří chlapi tě přesně takto omráčit dokážou, a to ani nemusíš mít nos jako lvice. ;)

Obrázek uživatele Regi

Teda, co za hroznou vůni na sebe Ignác nalil? Nebo to mohla být vůně sice příjemná, ale on ji na sebe rovnou převrhnul? Když i pálený sloní trus byl lepší alternativou...

Obrázek uživatele KattyV

Já myslím, že platí oboje - kolínská byla příšerná a ještě to s ní Ignác přehnal.
Ale bylo mi řečeno, že prý sušený sloní trus nijak zvlášť nepáchne. Přinejmenším pokud nejsi moucha. Ty odhání spolehlivě.

Obrázek uživatele Apatyka

XD

Obrázek uživatele Tora

Pobavilo, moc :) lektorka se staženými gaťkami, lev vyděšený pánskou kolínskou a hrdina vrhající se do boje se lvy vyzbrojen pouhou plácačkou, tak to bych chěla vidět, fakt že jo :)

Obrázek uživatele KattyV

Z bezpečného nadhledu uvnitř džípu? Proč ne! :D

Obrázek uživatele mila_jj

Ale on je přece pacifista, ta tyč mu padla do ruky vomylem, jinak by ty lvy plácl holou ruku, pokud by napřed nepošli smrady...

Obrázek uživatele KattyV

Žádný pacifista, odvážný hrdina bez bázně a hany, který se vrhá vstříc lvím tlamám, aby zachránil slabou ženu.

Obrázek uživatele mila_jj

Tak to upřesním. Takový formát jako Ignác přece tyč nepotřebuje. :D

Obrázek uživatele kytka

To je tak skvělý! Ještě lepší než Kancelář na uvádění románových omylů na pravou míru.
Nějak se ovšem nemůžu zbavit dojmu, že lektorka na Magdu prostě žárlí ;)

Obrázek uživatele KattyV

Proboha, já doufám, že ne. Zatím si myslím, že její intelekt je relativně na výši a že není na zajíčky. Samozřejmě, nikdy neříkej nikdy, takže kdoví, co se staně v budoucnu.

Obrázek uživatele kytka

Eh, já nemyslela, že by žárlila kvůli tomu všestranně nadanému mladému muži. Ale vážně ji nechává úplně chladnou Magdino mládí, bezprostřednost i nečekaný polibek můzy?
Byl to jen můj dojem, třeba mě ještě překvapí.

-A A +A