Část devátá: Do chaloupky pod jalovcem, místa pokoje, míru, pokory a poslušnosti.

Obrázek uživatele Rya
Kapitola: 

Prosím, řekl Pažout do sluchátka, my bysme potřebovali být prťaví jako svatojánští brouci, a sluchátko odpovědělo, no pročpak ne, a pak už Pažout s Horáčkem jenom zírali na hladkou oranžovou bakelitovou stěnu, která se nad nimi tyčila, a ať křičeli, jak křičeli, z jejich maličkých úst vycházely tak tenoučké zvuky, že je sluchátko (pravděpodobně) vůbec neslyšelo (nebo přinejmenším nedávalo najevo, že by je slyšelo), a Horáček povídal, Pažoute, tys to teda vymňoukl, vždyť my nejsme brouci, nemáme křídla, a Pažout otráveně zabručel, vlez mi na záda, a tak mu Horáček vlezl na záda a nakonec se mu přece jen podařilo vyšplhat tak vysoko, že přemluvil sluchátko, aby se taky zmenšilo, a když se tak stalo, zařval do něj Pažout tenkým hláskem, do broučí chaloupky pod jalovcem, a v příštím okamžiku tam byli, stáli v kuchyni proti překvapené broučí rodině, která se ale vzpamatovala a dala do pohybu dřív než oni, takže když se Pažout s Horáčkem v šeru rozkoukali, dívali se do podmračené tváře otce brouka, který svíral cosi nepříjemně podobného řádně nabroušené sekeře, zatímco jeho manželka bojovně mávala nožem a děti mířily na Pažouta a Horáčka pohrabáčem a naostřenými klacky, bylo to prostě šílené, napětí se dalo krájet, a když Pažout opatrně řekl, mohl bys tu sekyru odložit, Broučku, brouk se zamračil ještě víc a chladně odvětil, a jak mě k tomu donutíš, človíčku?

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

No to je tedy situace. Ani zašlápnout je nemůžou!

Obrázek uživatele Rya

Ne, to by nešlo :)

Obrázek uživatele kytka

Broučci překvapili ;-)

Obrázek uživatele Rya

Co jim zbývá :)

Obrázek uživatele Regi

No počkej! ty ses nakazila tady od některých, co mají ve zvyku utínat kapitolu v nejnapínavějším. Doufám, že dáš desítku hned v pondělí!!!

Obrázek uživatele Rya

:))) nejsem očkovaná. Pokračování bude asi tak v pátek, a děkuji :)

Obrázek uživatele Tora

A no do prčic, to je šlamastyka! No ještě že mají sluchátečko, človíčci, jinak by byli vážně v pastičce.

Obrázek uživatele Rya

Představuju si, co se stane, když Pažout sáhne do kapsy pro sluchátečko :)))

Obrázek uživatele Tora

Chtěla jsi napsat Pažouteček a do kapsičky, že?

Obrázek uživatele Rya

Ne!!!! :))))

Obrázek uživatele Apatyka

No né, oni byli na školení u... (kdo je bojovník?) U Vinnetoua? Třeba. Každopádně jsou mnohem sympatičtější (je to správně napsané? zmateník) než originál.
*odchází se utopit, je naprosto mimo*

Obrázek uživatele Rya

Je to napsané správně, netop se! :)))

Obrázek uživatele neviathiel

To je teda prekerni situace

Obrázek uživatele Rya

To je! :)

Obrázek uživatele Killman

Brouk Sekyrník - nový druh.

Obrázek uživatele KattyV

Ale houby, to byl úplně normálně známý druh - brouk tesařík. :D :D
Tesař má přece jako základní pracovní nástroj sekery. To je všeobecně známe. No a tesařík má sekerečku, to je jasné. A hoši se dopustili jen drobně chybičky, protože sluchátku neupřesnili, že chtějí být u broučků svatojánků

Obrázek uživatele Rya

Svatojánci měli také sekyrky, soudě podle těch polínek, co házeli do krbu :)))

Obrázek uživatele Aveva

Tak ti teda nevím, jestli jsem si zrovna tohle měla číst na dobrou noc. Teď si nejsem jistá, jestli z toho nebudu mít problémy usnout ;o)
(A doufám, že další kapitolu máš v plánu uveřejnit hned po půlnoci, protože tohle vypadá, že to bude pořádnej masakr ;o)

Tak to už pak asi nebude literatura pro děti ani navenek.

Obrázek uživatele Rya

Nebude. Slibuju :D

Obrázek uživatele Rya

V pátek, doufám :) díky! :)

Mama mia! Tohle nám ctihodný Karafiát zatajil, brouci sekerníci! A jestli jsou ještě ke všemu tupě poslušní, tak by ti dva měli zdrhat jako namydlený blesky, militantní věřící se sekerou jsou nejhorší!

Obrázek uživatele strigga

To si teda dovolili hodně, oslovit Broučka Broučku, to se dělá?! Při čtení mě popadl již několikátý záchvat smíchu, který se snažím trochu dusit, protože jsem v práci, ale za všechny díky (záchvaty i ryby)!

Obrázek uživatele Rya

Jestli někdo z nich řekne Berušce Beruško, tak už za nic neručím :D

Obrázek uživatele mila_jj

Já se jim tak moc nedivím. Nevím, co bych dělala, kdyby se mi v bytě objevili dva cizí chlapi. Měli si přát být přede dveřma... :D

Obrázek uživatele Rya

Že áno! :)

-A A +A