Mí průvodci

Obrázek uživatele Lee
Úvodní poznámka: 

Zadala jsem originální, ale je to Deml, možná bych mu už ten fandom měla založit. :)

Fandom: 
Drabble: 

PELYŇKU, na pohled tak sladký, však v ústech hořkneš, proč se vypínáš? Nepřipadáš si najednou hrozně sám? Tvá hvězda padá, stále padá, tebe následujíc. Pozdě bude, až tě podetnou, plakat, že pohled zdola je o tolik hvězdnatější.

AGÁVE, když už přestaneš kvést jen sama pro sebe? Tvá krása je přece pro druhé. Nebo může žít květina, kterou nikdo neobdivoval? Zrno, které nezemře, zůstane samo. Zemři.

ŘEPENI, tak dobře tě znám, vždyť mě každodenně dusíš. Smiluj se, nekaž už půdu, dala život i tobě. Nech mé ruce zhojit alespoň dnes a můžeme spát vedle sebe. Vím, jak je těžké být nemilovanou.

Závěrečná poznámka: 

Omlouvám se, ale květinové téma! A když jsem to napsala, už jsem to nedokázala neposlat. (Schválně, kdo průvodce pozná.)

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Krásně demlovskys to zpracovala! Pelyňkové drabble!

Obrázek uživatele Lee

Díky moc! Doufám ovšem, že Deml to číst nebude, nevím, co by na to říkal... :D

Obrázek uživatele Aries

krása. Skoro to začíná vypadat na jeden speciální pelyňkovej výběr, to je další v oblíbených

Obrázek uživatele Lee

Jsem velice poctěna, díky!

Obrázek uživatele Terda

Výborné.

Obrázek uživatele Lee

Jsem moc ráda, že se líbilo. Děkuju.

Obrázek uživatele Aplír

Nádhera.

Obrázek uživatele Lee

Děkuju, Aplír, to je zásluha Demla, tahle forma je strašně pěkná sama o sobě.

Obrázek uživatele Profesor

Nádherně zpracované, moc. Pro mne je ovšem plevel jako plevel... Pardon.;-)

Obrázek uživatele Lee

Pro mě rozhodně taky, ale přišlo mi blbé psát tam "trnitý pleveli", tak jsem si prostě na internetu našla nějaký typicky hnusný. :D Díky moc!

Obrázek uživatele Arenga

Opravdu poetické.

Obrázek uživatele Lee

Děkuju, snaha byla. :D

Obrázek uživatele wandrika

Pridávam sa k ostatným komentíkom, lebo je to naozaj krásne.

Obrázek uživatele Lee

Díky, Tvé komentáře jsou také krásné. (Slovenština mi zní nesmírně libozvučně, takže vždycky pookřeju na duši i na uších. XD)

Obrázek uživatele wandrika

Tak to nabudúce napíšem niečo oveľa kvetnatejšie! :D

Obrázek uživatele strigga

To je moc krásný. Nepoznávám nic a nikoho, ale hrozně se mi to líbí. :)

Obrázek uživatele Lee

Děkuju moc za krásný komentář. Tentokrát to nejsou lidé (ani žádné jiné živé bytosti), pokud Ti to něco napoví. :)

Obrázek uživatele strigga

Asi nenapoví. Ale to nevadí, mně se to líbí tak, jak to je, někdy mi to to hledání skrytých významů akorát kazí. :)

Obrázek uživatele Lee

Aha, tak to je hloupé, jenže tady je to celé o tom, fňuk. :D

Obrázek uživatele strigga

Hele, já ti rozumím, ale popravdě během DMD moc dumat nad metaforama nezvládám. V dubnu se ze mě stává ještě povrchnější čtenář než obvykle. :D Omlouvám se... Já nevím, jsou to vlastnosti? Aspoň to mě napadlo jako první, pýcha, samota a.. to třetí mě nenapadá?

Obrázek uživatele Lee

Ne, to já se omlouvám, jen jak jsi byla jediná, kdo vůbec tu otázku "co jsou zač" tematizoval, tak se ve mně ozval takový mocný douf.
Jinak jsi samozřejmě geniální, jak se na Ryuuzakiho sluší a patří. :D Jahoda pro Tebe! Jsou to skutečně vlastnosti a pýchu jsi uhádla správně. Akorát samotu jsem na mysli neměla. Identitu zbylých dvou házím do bílého textu, kdyby si náhodou ještě někdo chtěl podumat. :D

Agáve je sobectví a Řepeň je strach. :)

Obrázek uživatele strigga

Dík, to jsem ráda, že mi to dumání aspoň k něčemu bylo :D tak agáve jsem taky málem uhodla, jen se mi nějak pořád příčí, že si to o sobě myslíš, neb mně tak vůbec nepřipadáš. :) Ale u tý řepeně (mimochodem jsem netušila, že takovej plevel existuje :D) jsem byla úplně ztracená. :)

Obrázek uživatele Lee

Jsi hodná, že to říkáš, ale... on se člověk takovou vlastnost vždycky snaží spíš skrýt.
Já jinak taky netušila, že existuje něco jako řepeň. :D Jen jsem věděla, že strach si rozhodně představuji jako něco trnitého, co mě dusí, ergo jsem prostě hledala nějaký na pohled nepříliš vábný plevel a tenhle měl ještě takový zajímavý libozvučný název. :D A obecně je strach jeden ze silných motivů mého života, jak jsem si nedávno uvědomila, tak jsem to chtěla tematizovat, když k tomu byla tak hezká příležitost. (A v podobě květin už se na ně nemůžu ani tolik zlobit, takže terapie funkční. :D)

Takový posmutnělý dialog s nemilovanými rostlinami. Ale agáve v teplomilných zahradách mám docela ráda, vypadá s těmi trsy pěkně.

Obrázek uživatele Lee

Vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že ty rostliny by se daly charakterizovat jako nemilované. :D Já prostě psala o třech mých "průvodcích" a květiny se toho akorát dobře zhostily. Díky moc za komentář, je zajímavé poslouchat, jak to čtete.

Teď jsem si přečetla vysvětlení o patro výš a zjistila, že jsem byla se svým výkladem vedle jak ta jedle, no co, strigga to víceméně řekla i za mně,. Ale takhle by to šlo vnímat taky.

Obrázek uživatele Lee

Určitě, vůbec nechci omezovat další způsoby čtení, jen mi přišlo legrační, že mě to samotnou nenapadlo. To je to autorské úzké vidění. :D
Díky moc!

-A A +A