To pravé nebezpečí

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Úvodní poznámka: 

Budiž pochválena kouzelná moc koupelny! Pořád jsem nevěděla, co s tím tématem, pak jsem vlezla do sprchy a za pět minut bylo drabble skoro komplet vymyšlený.

Drabble: 

Ser Jacelyn Bywater stál na městských hradbách a sledoval, jak Stannisovi vojáci vypalují les na protějším břehu Černovodého proudu.
„Zaútočí brzy?“ vyrušil ho z chmurných myšlenek čísi hlas. Bylo to Derek Ewerclay, správce královských sklepů.
„Počítám, že hned, jakmile dorazí jejich flotila. A to bude brzy, velmi brzy,“ odpověděl ser Jacelyn a svou železnou rukou se podrbal v prošedivělých vlasech.
„To se mi ulevilo,“ vydechl Ewerclay.
Ser Jacelyn k němu prudce otočil hlavu. „Ulevilo?!“ Ten člověk se musel zbláznit!
„Kdyby obléhání trvalo déle než další týden,“ začal objasňovat správce, „musel bych královně regentce vysvětlovat, že nám došlo všechno Arborské červené.“

Komentáře

Obrázek uživatele Birute

Chápu, že pro Ewerclaye je bitva podstatně méně ošemetná situace. Ach, Cersei...

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

To bezpochyby. Během bitvy se může zamknout ve sklepě a až bude po všem, tak vítězové určitě ocení, že si budou mít čím připít. Oproti tomu Cersei na suchu, to je vážně o hubu. :-D

Obrázek uživatele Wolviecat

:D Cercei s absťákem je horší než armáda

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

To každopádně. :-D

Obrázek uživatele Lee

Fandom neznám, ale z toho, co jsem slyšela Ewerclaye plně chápu. Vynikající! :D

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Moc děkuju a fandom doporučuju (pokud nevadí brutální scény).

Obrázek uživatele Lee

Brutální scény já bohužel nerada, stejně jako sexuální scény, umírání sympatických postav a tak vůbec... stačila jsem pochytit, že to nebude fandom pro mě, ale tyhle kousky si moc užívám. :D

Obrázek uživatele Giles Rigby

Já si taky myslela, že to nebude pro mě, ale překvapilo mě, že i když tam všechno zmíněné je, nepůsobí to bezúčelně a jako laciná snaha šokovat (k tomu bohužel někdy sklouzává seriál). Ale na tvém místě bych zkusila Rytíře sedmi království, je to sice stejný "středověký svět", ale aspoň tam zrovna není válka v plném proudu.

Obrázek uživatele Lee

Díky moc za doporučení, čtení mám sice zrovna až nad hlavu, ale zkusím si to poznamenat na svůj "to read (in a far distant happy future XD) list" a třeba se někdy zadaří. (Nebo budu chtít prokrastinovat, že jo. :D)

-A A +A