Patnáctá kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Vím, že ve víru DMD se můžete ztrácet. Proto připomenu, že Blanka minule přišla na Mugambiho temné tajemství - je součástí organizace obchodující s bílým masem. Momentálně si vyhlídli Lucii. Blanka dumá, co s tím.

Kapitola: 

Když mě Mugambi „probudil“, tvářila jsem se, že bych se s ním strašně ráda znovu milovala, ale že jsem zapomněla pro svá spisovatelská děťátka naplánovat literární cvičení na dnešní večer. Tváří mu blesklo podezření, které jsem zahnala vyptáváním na jeho schůzku s „dodavatelem“. Myslím, že sladkou debilku se mi povedlo sehrát poměrně úspěšně. Ještě rád mě nechal odejít.
Jenže co teď? Usoudila jsem, že sama to nezvládnu. Lucii jsem z porady samozřejmě vyloučila. Nedokázala jsem si představit, že by mi uvěřila. Pokud jsem si stihla všimnout, nejvíce si tady rozuměla s Markétou, ale ta se mi zdála jen o chlup inteligentnější než ona sama, takže to taky nebude ta pravá. Nejvhodnější asi bude Julie, bystrá a vtipná holka, jejíž texty hýřily suchým humorem. Hmmm... a možná bych mohla přizvat i Magdu.

Měla jsem počítat s tím, že to nevyjde tak docela, jak jsem naplánovala. Ano, Lucie se podle očekávání vrhla na Mugambiho, jen co vyskočila z džípu. Trochu rozpačitě se ohlédl po mně, ale já se tvářila, že jsem zaujatá nadšeným Magdiným vyprávěním o tom, jak ta hrošátka byla „sladká“.
„Vypadala jak zvířátka na klíček. Vždycky se vynořila z vody a legračně kroutila ušima. Ti velcí to teda dělali taky, ale zdaleka nebyli tak roztomilí...“
Ignác stál vedle ní, držel ji kolem ramen a shovívavě se usmíval. Tvářit se tak na mě, tak ho přiškrtím, ale Magda vypadala blaženě.
Po večeři Lucie zmizela, a protože se nikde neobjevoval ani Mugambi, bylo mi jasné, kam. Jenže teď už jsem nezuřila, teď jsem o ni měla strach. Ale pevně jsem doufala, že dneska ji ještě nikam neodvleče, to by vysvětloval dost těžko. Markéta naštěstí vypadala ospale a brzy odešla, ale Julii a Magdu jsem pozvala k sobě do stanu na skleničku.
„Už nám to pomalu končí, tak ať si ještě užijeme.“
S čím jsem předem nepočítala (přestože jsem měla), byl Ignác, který byl k Magdě přilepený jako siamské dvojče. Co jsem měla dělat? Rezignovala jsem a kojila se nadějí, že bude k užitku. V podstatě jsem optimista.

Závěrečná poznámka: 

Původně jsem chtěla napsat, co se dělo na poradě, a jak problém "Mugambi" vyřeší. Ale duben je hektický, na čtení (ani psaní) delších textů není síla, takže to necháme na příští týden, jo?

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Jsem zvědavá, co vymyslí.

Obrázek uživatele KattyV

Sama zatím jen matně tuším.

Obrázek uživatele mila_jj

Ty aspoň tušíš, ale já nápad nemám. Koneckonců, já si to bezpracně přečtu. :D
S Ignácem to možná bude mít grády...

Obrázek uživatele KattyV

:) Jak pro koho.

Obrázek uživatele Regi

Ignác jako spiklenec to může být něco jako časovaná bomba. Tuším, že nic nevyjde tak úplně podle plánu. :-)

Obrázek uživatele KattyV

Tušíš správně. ;)

Obrázek uživatele Arenga

Teda ty napínáš. Ale já věřím, že to bude nakonec hrdinný Ignác, kdo to všechno vyřeší. Jenom aby o tom pak nenapsal další román ;-)

Obrázek uživatele KattyV

:D

-A A +A