Obdiv

Obrázek uživatele Jackie Decker
Úvodní poznámka: 

Tak jo, ve stájích jsme dopovídali, tak se opět trochu blíž podíváme na Egnatiin palác. Doufám, že se mi brzy podaří dopsat alespoň k obědu! :D

Drabble: 

Aby měli sourozenci klid, Dominius slíbil, že bude buď v pokoji, nebo v atriu. Longina se potom s Caesoniem odebrala do knihovny, kam původně mířila, aby si nějaký místní svazek vypůjčila.
Překvapilo ji, jak dobře je Egnatiin palác udržován. Nikde jakoby se nedokázal zakousnout zub času, žádná únava materiálu, vrzání pantů… nic.
Severní křídlo věnované mužům, jižní křídlo věnované ženám, východní společné prostory, prostorné atrium, altánek, stáje, obvodové zdi i samotná brána, to vše jakoby bylo vystřiženo z obrazu ze dne, kdy jej lidé prince Tertoria dostavili a princezna Egnatie do něj poprvé vkročila.
Vážně se musíme zasnoubit právě tady?

Závěrečná poznámka: 

Už to možná bylo pochopeno z předchozích drabble, protože mi ovšem nebylo doposud umožněno tématy nějak tu věc popsat celou jedná se cca o toto:

Velmi speciální kapitolou Ilunsko Kurdiských vzájemných vztahů, pak byl Egnatiin palác, který dal před sto lety postavit Ilunský princ Tertorias pro Kurdiskou princeznu Egnatii, jako svatební dar. Ke svatbě těch dvou ale nikdy nedošlo, protože princezna ukončila svůj život skokem z útesu, aby si svého snoubence nemusela vzít.
Kurdiská královská rodina si jej od té doby nárokuje, zatímco Ilunská tvrdí, že vzhledem k tomu že ke sňatku nedošlo, žádný nárok na tu stavbu Kurdiským nevznikl.

Pro vyjednávání a uzavírání dohod je to tedy neutrální místo, ke kterému mají teoretický vztah obě rodiny, zároveň je ale spojeno s tregédií jednoho neuzavřeného manželství, kterážto se jako stín vznáší nad všemi účastníky.

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

Tedy, takové místo mi přijde spíš jako hodně horká půda, než neutrální místo.

Obrázek uživatele Jackie Decker

Svým způsobem rozhodně je :D

-A A +A