Právoplatná odměna

Obrázek uživatele Terda
Úvodní poznámka: 

A to je konec. Snad zase za rok. Bude-li příznivá konstelace hvězd.

Fandom: 
Drabble: 

Úsvit odhalil v plném světle noční běsnění. Padlé odevzdali moři ještě před svítáním. Kamarádi. Druzi ve zbrani. Nepřátelé. Všichni si byli před smrtí rovni. Písek nasáklý krví. Polámaná ráhna. Kolébaly se vedle sebe v mírném vánku. Raněné. Znavené. Tepání seker však vlévalo život. Zalátat plachty. Zacelit rány. Frances pozorovala hemžení. Uspokojení skryté pod kůží. Obhájila své místo kapitána. Bude-li jim moře nakloněno, dopraví Nemesis do přísavu. Pak každý dostane díl, který mu po právu náleží. Za odvahu. Krev. Pot. Za práci. Za vítězství. Ani poslední plavčík nebude ošizen. Propijí ho. Prohýří. Nebo koupí dětem boty. Když jim štěstí bude přát.

Závěrečná poznámka: 

Kapitán je na lodi jediný pán a vládce a zisk z kořistného se dělí mezi posádku. Každý námořník si umí spočítat na jak velký podíl (podle svého postavení) má nárok. Nicméně to, že se podařilo ukořistit nepřátelskou loď ještě neznamenalo, že kořistné skutečně dostanou. Záleželo na okolnostech a rozmaru úředního šimla. Stačilo, aby ukořistěná loď patřila neutrálnímu státu a už z toho byly opletačky a žádný zisk.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Ono je to vlastně strašné, když si tak člověk uvědomí, o co v tom koloběhu vlastně jde. Na druhou stranu je z drablete naprosto zřejmé, proč do toho jdou zase znova, že nejde jen o tu kořist, ale že jim to dává smysl.
Dobré to bylo a závěr se mi moc líbí.

Obrázek uživatele Faob

Dobře si ukončila, tady téma zapadlo náramně! Díky za moře, mořeplavce, úžasnou kapitánku, bubnující věty, sveřepé rvaní se s tématy!

Obrázek uživatele Killman

Byl to hezký příběh. A já přejí příznivý vítr.

Obrázek uživatele wandrika

Prepiť celú Nemesis. To je podľa mňa výborný záver! :)

Obrázek uživatele Regi

Téma jako na objednávku pro perfektní zakončení povedené série.

Obrázek uživatele Tora

Perfektní. Přeji jim mírný vítr a blízký přístav.
Ať můžou koupit ty botky. Nebo rum, či co srdce ráčí.
Díky za Skřivánka, plachty vyhlížím každý rok...

-A A +A