Republic city - kapitola 15.

Obrázek uživatele Wolviecat
Povídka: 
Kapitola: 

Když Avatar a její přítelkyně konečně zmizely z doslechu a Mako se na pohovce uložil tak, aby mu nehrozilo bezprostřední udušení, posadila se kapitán Beifong s povzdechem zpátky za stůl a začala znovu pročítat složky k případu.
Měsíční pauza ve vraždách. Koba, Tarrlok a Zolt. Hnutí ekvalistů a jejich vůdce, Amon, který se skrýval někde ve stínech. Nepravděpodobná smrt jedním malým kamínkem. Avatar, slečna Satoová, a Mako, který se neklidně převaloval a mumlal něco, čemu nebylo přes opar alkoholu rozumět. Nějak to spolu všechno souviselo - no, snad s výjimkou Maka - jenže jak.
Natáhla se pro čaj, ale na dně hrnečku zůstal už jen zahnědlý kroužek usazených lístků. Zaklela, a s námahou se zvedla na nohy. Snad bude v kuchyňce ještě nějaká horká voda.

Konvička byla prázdná, jen začernalé stopy na dvě napovídaly, že ji měl naposledy v ruce nějaký neschopný vládce ohně. Trochu prudčeji, než bylo bezpodmínečně nutné, do ní nalila vodu a postavila ji na malý plynový vařič. V krabičce od sirek už našla jen ohořelá torza. Vztekle vyhrabala obstarožní zapalovač a na několik pokusů vařič podpálila. V takové chvíle chápala ekvalisty. Vládci živlů měli tendenci zapomínat, že ostatní nenají ty stejné schopnosti, a podle toho za sebou nechávaly svoje drobné zlomyslnosti a bezohlednosti.
Zalila hrneček, pár minut nechala čaj ustát a pak ho zvedla, aby se napila.
Ostré prásknutí jí roztřáslo ruce tak, že si polila uniformu odzhora až po břicho a ouško jí málem prasklo v ruce. Za minutu se ozvalo další. A další. Mezi ránami se mísil smích a nadávky jejích podřízených.
Šlo to ze dvora.

"Co se to tu sakra děje?"
Seržant Song vyjekl. "Kapitáne, vždyť jsem Vás mohl zabít!" Teprve pak si všimla lesklé kovové trubky, kterou držel v rukou. Byla cítit ohněm jako huo quiang, ale byla mnohem užší a elegantnější. Ve zdi na opačné straně dvora zahlédla několik otvorů, které tam předtím s jistotou nebyly.
"Co to je?" zavrčela.
Song se usmál jako malý kluk o Novém roce. "Dostali jsme na otestování nové zbraně. Stačí zmáčknout tuhle páčku," ukázal na kousek kovu vespod trubky: "uvnitř vybuchne trocha prachu, projektil proletí trubkou a skončí někde ve zdi. Nebo grázlovy v zádech."
Přešla ke zdi a nehtem vyškrábla projektil. Byl to vlastně docela malý kousek kovu. Takový lesklý oblázek...
"Kdo nám je dodal?" zeptala se potichu.
"Sato corporation, pane."

Komentáře

Obrázek uživatele Giles Rigby

Takový malý cliffhanger, co?

-A A +A