Devatenáctá kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

To nám to docela utíká. Myslela jsem, že v Africe strávíme tak tři kapitoly a už jsme tady kapitol šestnáct. A konec v nedohlednu.
Minule jsme skončili v okamžiku, kdy Blanka s Ignácem zaslechli zvenku hlasy a skočili Mugambimu do skříně.

Kapitola: 

Zvýšené hlasy se blížily. Cítila jsem, jak se Ignác třese. Nemohla jsem necítit, protože v tom zatraceném kusu nábytku bylo vážně poněkud těsno. Navíc mě začala bolet kolena. Když jsem četla historky o milencích schovaných ve skříni, nikdy jsem si neuvědomila, že narovnaný se pod tu pitomou tyč na šaty prostě nevejde. Přemýšlela jsem, jak dlouho v této poloze vydržím.
„Co budeme dělat?“ špitl Ignác pisklavým pološeptem.
„Hlavně budeme zticha!“ zasyčela jsem na něho.
Zvenku se ozvaly kroky na prknech, které tvořily terásku před stanem. Zatraceně! Mugambi jde opravdu dovnitř. Hlasy Magdy a Julie nabíraly na obrátkách, Mugambiho zněl trochu udiveně. Děvčata by měla ubrat, teď už nic nezachrání. Jediná naděje je, že Mugambi nebude potřebovat otevřít skříň...
...měli jsme smůlu. Samozřejmě, že ji otevřel. Kdyby mi některý z mých studentů podobnou scénu přinesl napsanou ve své povídce, omlátila bych mu ji o hlavu jako absolutně nepravděpodobnou. Život je někdy absurdnější než literatura. Málem jsem se začala hystericky smát. Na tuto možnost Magda v plánu zapomněla. Takže, co teď?
Těsně předtím, než se otevřely dveře skříně jsem popadla Ignácovy ruce a obtočila si je kolem krku. Pokoušel se odtáhnout, ale to jsem mu nemínila dovolit. Přitiskla jsem se k němu co nejblíž. Zdál se opravdu v šoku, čemuž jsem se až tak nedivila. Zjevně se mu nestávalo tak často, se na něho lepily ženy o deset let starší.
Srdce mi divoce tlouklo, bohužel ne milostným vzrušením. Dveře se rozlétly.
„Do prdele, co tady děláte?“ vyjel na nás dokonale zaskočený Mugambi.
„My...“ blábolil Ignác, „povídali jsme si, pak jsme zaslechli jsme lva a zdál se nám strašně blízko, a tak jsme skočili do nejbližšího stanu, a pak jsme ho slyšeli ještě blíž... a tak jsme se schovali do skříně, protože jsme si říkali, že tam na nás snad nebude moct...“
Byla to tak strašná pitomost, že na to nemohl skočit ani největší idiot. A Mugambi idiot nebyl. Ale než jsem se vůbec zmohla na slovo, projevila Magda s Julií daleko více důvtipu. Došlo jim, jakého dojmu jsem se pokoušela dosáhnout. A Ignácovo blábolení vlastně vůbec nebylo na škodu.
Magda se začala tvářit podezíravě. Začala zvolna, ale postupně se dostávala do obrátek.
„Co jsi v té skříni dělal? A zrovna s ní? Nemysli si, že jsem neviděla, jak po ní pokukuješ! Taková stará, že ti není hanba! Dyť bys mohl být její syn!“ To už ječela jako Viktorka u splavu.
Poslední věty se mi úplně nelíbily, navíc to byla pitomost, musela bych otěhotnět někdy v devíti. Ale jako odvedení pozornosti to fungovalo skvěle.
I Julie se činila. Začala rozpačitě koktat a rádoby nenápadně „šeptat“ Mugambimu, že nás viděla líbat se mezi stromy a že prý, když jsme zahlédli ne lva, ale Magdu, tak jsme zapadli k němu do stanu.
Magda, jako pravá lvice, se chytla toho „nechtěně“ zaslechnutého, nejprve se vrhla na mě, snad aby mi vyškrábala oči, naštěstí se v poslední chvíli zarazila, obrátila se na Ignáce a vystřihla mu parádní facku, až se mu hlava zatřepala.
Mugambimu se chvěly koutky tajeným smíchem, odtáhl mě od těch dvou a zašeptal mi do ucha: „Ty se opravdu nezdáš, čarodějko jedna.“
Projelo mnou zachvění. Musí být ten chlap tak zatraceně přitažlivý?

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

:))) no to teda měli štěstí všichni dohromady myslím

Obrázek uživatele KattyV

Tak docela se snažili, aby to vyšlo.

Obrázek uživatele Aveva

Já to tušila hned jak skončili ve skříni :o)

Obrázek uživatele KattyV

No aby ne.

Obrázek uživatele Regi

Skvělé divadelní představení pro jednoho diváka. :-)))

Obrázek uživatele KattyV

Vyložená přesilovka, vidíš, to mě ani nenapadlo.

Obrázek uživatele Aries

to bylo zábavný :-)

Obrázek uživatele KattyV

:)

Obrázek uživatele mila_jj

A Ignác dostal přes ústa, a určitě ne divadelně! (škodolibá radost)

Obrázek uživatele KattyV

Magda to divadelně neumí.
Ale ty jsi na toho chudáka zlá. Neříkej, že mu to přeješ?

Obrázek uživatele mila_jj

On nějaké životní lekce potřebuje jak koza drbání. :)
Ale psát, to on umí, to zase jo. :D

Obrázek uživatele Arenga

Já myslím, že i tuto zkušenost mistr ostrého brku mnohonásobně zúročí!
:-D

Obrázek uživatele KattyV

Myslíš něco jako nový román: Temné dobrodružství v temné skříni temného muže?
:D

Obrázek uživatele Arenga

něco na ten způsob ;-)

Obrázek uživatele mila_jj

Sem s tím, Katty!

-A A +A