Část osmnáctá: Vlkodlačí dobroty, aneb Šebestová, doktorka literárních věd, nemá vysoké mínění o fanfiction.

Obrázek uživatele Rya
Úvodní poznámka: 

Varování: 1. Vaření 2. Ošklivá slova o fanfiction.

Kapitola: 

Děsil jsem se toho, pokračoval Horáček, posílený čajem a slivovicí, že vlkodlak začne babičku hned žrát, jenže potom mě napadlo, že je to vlastně dobře, že se žraním uklidní a odejde nebo aspoň usne a nebude šmejdit po chalupě, ale vlkouš si spokojeně broukal a s boucháním otvíral a zavíral skříňky a šuplíky, ten zvuk se blížil a blížil a já se tiskl úplně v rohu za dlouhým kabátem, pak se dveře skříně otevřely a to už jsem byl víc mrtvý než živý, jenomže vlkodlak si mě vůbec nevšiml, protože právě našel, co hledal, což byla zástěra, a protože dveře skříně nechal pootevřený, viděl jsem, co s ní dělá, a to, co s ní udělal, bylo, že si ji normálně omotal kolem těla a začal babičku porcovat na plátky, naklepávat, solit, kořenit, obalovat, z kostí připravil vývar, kýty dal marinovat do směsi medu a červeného vína, a přitom pořád vykládal takový věci jako: přidáme špetku másla, lehce potřeme hořčicí, tahle omáčka, ta bude silná jak noha od kulečníku, dejte tam limetku, když nemáte limetku, dejte citron, a když nemáte citron, nedávejte tam nic, takže teda nic, že áno, vaříme levně, i když nechutně, je to super, no ne, a k tomu všemu vlkodlak občas hmátnul po sluchátku, který leželo na stole, a šveholil do něj jako do mikrofonu, načež před ním objevovaly ty věci, který potřeboval, máslo, sůl, hořčice, nakonec i ta limetka, chápete, sluchátko mu prostě s tou příšernou kuchařinou pomáhalo!, povídal Horáček vyčítavě a všichni se podívali na sluchátko, které nevinně spočívalo na konferenčním stolku, a Šebestová se zeptala, vážně? načež sluchátko upjatě odpovědělo, ze samotné podstaty mé existence a konání na tomto světě vyplývá, že plním všechna přání bytosti, která je do mě vysloví, nicméně, Horáčku, v tomto případě jsem nemuselo hnout ani prstem, což myslím samozřejmě obrazně, protože žádnými prsty nedisponuji, jelikož, a to ti zřejmě uniklo, ten vlkodlak si všechny ingredience vyčaroval, nebyl to totiž jen tak nějaký vlkodlak, ale zároveň i čaroděj, což je poměrně častá kombinace, a Šebestová přikývla, to je docela dobře možné, vlkodlak čaroděj a ne zrovna dobrák, ne jako ten, co si nechá líbit úplně všechno, třeba aby ho strkali do postele úplně komukoliv, a Horáček, Pažout i sluchátko řekli sborově cože?, a Šebestová mávla rukou, to nic, jenom jsem si vzpomněla na nějaké fanfikce, a Pažout se zeptal, co to je fanfikce, načež Šebestová řekla, ani se neptej, nejste jediní, kteří se pokoušejí opravovat literaturu, jenomže někteří lidi v ní skutečně páchají strašné věci!

Závěrečná poznámka: 

V textu jsou použity autentické výroky televizních kuchařů

Komentáře

Obrázek uživatele ef77

Uaaaaa! A na víc se nezmůžu.

Obrázek uživatele Aries

hořčice s limetkou, to je teda prasárna!

Obrázek uživatele Finde

jakožto autorka fanfikce se řehocu, až se za břuch popadám.

Obrázek uživatele strigga

:D Já z toho nemůžu.

Obrázek uživatele Killman

Civilizivaný vlkodlak, hezky si babičku připraví dle nejvyšších kulinářských standardů!

Obrázek uživatele neviathiel

Ježíšmarjá! :-D

Obrázek uživatele Tora

No potěš koště :) smíchy nemůžu

Obrázek uživatele KattyV

Jsem jsem z toho celá rozhozená. Napůl se mi dělá lehce nevolno (to ten barvitý popis kuchařské úpravy babičky), napůl se řežu smíchy (rýpnutí do fanfikce nemá chybu). Smích převládá. :D

Obrázek uživatele Aveva

Šebestová, Šebestová, tohle ti my, autoři fanfiction nedarujeme ;o)
A teda furt jsme se ještě nedozvěděli, jak se z toho chlapec dostane!

Obrázek uživatele Wee-wees

Šebestová, seš moje krevní skupina, já už taky četla leccos, on ten vlkodlak není jediná postava, kterou autoři nacpou do postele leckomu, a zejména tedy tomu, koho by se ty postavy v kánonu nedotkly ani tyčí od teepee, a že to je nějaká tyč.

Obrázek uživatele Regi

Jo, autoři a zejména (některé) autorky fanfiction jsou (jsme) pěkná pakáž... ;-)

Obrázek uživatele mila_jj

Ovšem ta kulinářská šou nemá chybu (je to totálně černohumorné)!
A vlkodlak, co je čarodějem a nacpáván z lože do lože, tak ten tomu dal korunu! (HP neznám, ale tady - díky osvětové práci určité pakáže :) - aspoň trochu tuším, která bije. :D )

Jsem v šoku. tohle je na mě přece jenom trochu, no...

-A A +A