Část devatenáctá: Líčí velkou žranici a taktéž si všímá, kterak se vlkodlak a sluchátko shodují ve snaze o významovou přesnost

Obrázek uživatele Rya
Úvodní poznámka: 

Omluva: nestíhám číst, komentovat, odpovídat na komentáře, vlastně ani psát... (aspoň ne před večerkou) (ano, v neděli mám přísnou večerku) (a byla už před devíti minutami!) (teď už před čtrnácti!). Doufám, že to všechno doženu na škole v přírodě, případně o prázdninách. Neopouštějte nás!

Varování: kanibalismus

Kapitola: 

Fancikfe nekvanficke, pokračoval Horáček, to, co se dělo dál, nebylo o nic míň hrozný než to, co se dělo předtím, protože vlk luskl drápy a řekl, a teď potřebuju vypadat jako babička, a v tu ránu vypadal úplně jako babička, ačkoliv babička teď vypadala spíš jako gratinové plátky a obalované stripsy a guláš a perkelt a pilaf a, to stačí, přerušila Horáčkův výčet poněkud zelená Šebestová, prostě vypadal jako babička, než přišel vlkodlak, upřesnil Horáček, a ačkoliv vlkouš říkal svoje přání do sluchátka, teď už víme, že se proměnil sám svým čarodějnictvím a sluchátko s tím nemělo nic společného, že áno, sluchátko, a sluchátko odpovědělo, velmi správně, vůbec nic, načež, vyprávěl dál Horáček, se ozvalo zaklepání a vlkodlak řekl babiččiným hlasem, pojď dál, holčičko, a do chaloupky vpadla Karkulka, spráskla ruce a zvolala, jééééé, babi, ty jsi vařila, a babička, vlastně vlkodlak, řekla, to se ví, máš hlad?, tak ke stolu, a Karkulka se cpala babičkou, až se jí dělaly boule za ušima, což vlkouš spokojeně pozoroval, a když už se zmohla jenom na odfukování, proměnila se babička zpátky ve vlkodlaka, který povídal zkoprnělé a na smrt bledé Karkulce, jestlipak víš, děvče, že jsi právě jedla svou babičku, a tím jsi proklatá stejně jako já, nic jiného ti nezbývá než se stát taky vlkodlakem, přesněji řečeno, vlkodlačicí, a Karkule o tom chvilku smutně přemýšlela, načež řekla, no tak asi jo, ale nebude to bolet?, a vlkodlak odpověděl, že to bolet bude, ale jenom chvilku, kousl Karkulku do krku a když se proměnila ve vlkodlačici, vyběhli oba ven a lesem se rozlehlo jejich strašlivácké vytí, ale já už mohl vylézt ze skříně a říct sluchátku, že chci domů, protože tohle přece nebyla ta Karkulka, co ji znám a co jsem ji chtěl opravit, to byla nějaká jiná, úplně příšerná Karkulka, jenomže, řeklo sluchátko, ty jsi neřekl, kterou Karkulku máš na mysli, tohle je jedna z nejstarší verzí, no, jak jsem mělo vědět, do které chceš, když se vyjadřuješ nepřesně, a Horáček řekl, ale stejně jsme ji měli opravit, protože co ti chudáci lidi, které ti dva zadávili, a Šebestová řekla, víš, Horáčku, neměl by sis dělat starosti s lidmi, kteří jsou dávno mrtví, a sluchátko řeklo, přesněji řečeno, dávno strávení.

Závěrečná poznámka: 

Připomínám, že si ty původní verze Karkulky nevymýšlím (nic tak strašlivého by mě nikdy nenapadlo!), ale čerpám z Wikipedie (jako každý lenoch... :-))

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Já jsem nevěděla, že vlkodlak se vyrábí kousnutím do krku... i když vlastně kousnutím jo, tak je asi jedno kam.
Paráda!

Obrázek uživatele Killman

To to tedy moc neopravil...

Obrázek uživatele Regi

Téhle verzi Karkulky se mi ani nechce věřit. Ale když to píše Wikipedie...

Obrázek uživatele Aveva

Jo jo, pohádky jsou v základu dost brutální horrory, to měl Horáčkovi někdo vysvětlit.
Obrázek uživatele Tora

Jé tohle mi uteklo! Jsem ráda, že sluchátko je v tom nevinně. O těch původních verzích pohádek jsem četla, jsou to dobrý horory.

Obrázek uživatele Esti Vera

Konečně mám trochu času, tak jsem se dostala i k Tvojí povídce a přečetla si to celé hezky v celku. Asi mi nějak shází slova ke komentování, neb mě většinou pobaví už nadpis, při čtení se nahlas směju a komentáře mě dorazí :D
Každopádně tedy obdivuji Tvoji fantazii, ty nápady jsou skvělé a textů k opravování je jistě spousta :)

Obrázek uživatele Hippopotamie

Bude pokračování, alespoň v DMD?

Obrázek uživatele Aveva

Tuhle ideu bych podpořila :o)
-A A +A