Dvacátá druhá kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Kapitola se čtvrtým překvapením.
Mnozí už možná zapomněli, že část povídky jsem psala z pohledu Magdiny šéfky, Valerie, majitelky reklamní agentury. Bonusové zadání mi vlastně trochu zahrálo do noty. Podíváme se, co se děje doma, zatímco je Magda v Africe.

Kapitola: 

Kdybych věděla, kolik práce se nás nahrne, rozhodně bych Magdu do žádné Afriky nepouštěla. Na celých čtrnáct dní!!!
Zakázka pro JYSK, kterou zdárně ukončila těsně před odjezdem, se najednou ukázala silně neukončená. Letáky, které byly kompletně schválené, byly podle zákazníka najednou úplně špatně. Zelená by měla být zelenější – Chci, aby byla svěže jarní, je přece jaro, blábolila ta ženská, která má v pražské centrále na starosti PR; fotky najednou byly potřeba jiné a jako vrchol mi oznámila – Připravili jsme takovou báječnou akci, tu tam ještě musíme dát... Měla jsem ji chuť zakousnout. Bylo mi jasné, že deset dní, chybějících do Magdina návratu, to nepočká. A všichni ostatní grafici byli tak zaměstnaní, že se jim žhavila klávesnice pod prsty. Nedalo se nic dělat, musela jsem ty úpravy zvládnout sama, ačkoli sahat do hotové práce někoho jiného, je něco, co z hloubi duše nesnáším. Není divu, že jsem skončila v zatemněné místnosti s hlavou bolavou jako střep.
V zámku se ozvalo zarachocení, klapnutí dveří, odhození tašky na polici, pár kroků... Každý z těch zvuků mi připadal jako rána kladivem.
„Ahoj mami! Vypadáš poněkud zhrouceně!“
Synáček. Ten rozhodně umí uhodit hřebíček na hlavičku. Kladivem, vždyť to povídám. Úplně jsem zapomněla, že jsem ho dneska pozvala na večeři. Opatrně jsem si stáhla mokrý kapesník z hlavy, pootevřela levé oko a zamžourala na něj.
„Mám migrénu, co kdybys své nebohé nemocné matce poskytl odbornou lékařskou péči a přinesl jí nějaký zázračný prášek?“
„Nemáš migrénu, jenom tě bolí hlava. Z přepracování, nejspíš. Takže bych doporučil sklenici studené vody s citrónem a procházku.“
„K čemu je matce syn lékař, když je takový necita,“ zaskučela jsem.
„Jsem patolog, mami, nepředpokládám, že bys chtěla využít mých služeb.“
Povzdechla jsem si z hloubi duše.
„Když jsem chtěla mít v rodině doktora, který se o mě postará na stará kolena, nemyslela jsem to tak doslova,“ bručela jsem, ale nálada se mi trochu zvedla. Namáhavě jsem se posadila a vděčně upíjela onen zázračný všelék, který mi synek nejen naordinoval, ale dokonce přinesl. Studená, příjemně kyselkavá voda mi klouzala do krku a najednou jsem měla pocit, že je mi opravdu lépe.
Sedl si do křesla vedle pohovky, která pro mě pomalu přestávala být Záhořovým ložem, a začal si se mnou povídat. Ze zkušenosti věděl, že nezávazný rozhovor mé bolavé hlavě obvykle uleví.
„Kde je táta?“
„Měl by dorazit každou chvíli. Přinese večeři, volala jsem mu, že dneska nevařím.“
„Čínu?“ rozzářil se ten nevděčník. Člověk mu odmalinka vyvařuje jak nejlépe umí a on si nejvíce pochutná na tom jediném jídle, které jeho otec v případě potřeby velmi neoriginálně přináší domů už osmadvacet let.
„Čínu,“ přikývla jsem rezignovaně a horečně přemýšlela, zda jsem manželovi řekla, že Martin dneska přijde. Snad ano, protože jinak budeme my dva nejspíš hladem. Pokud šlo o tento druh jídla, náš syn neznal ni otce ni matky.
Martin spokojeně zamlaskal.
„Tak to se neskonale těším.“

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

:) no nemá to jednoduchý teda a ještě bude o hladu asi

Obrázek uživatele KattyV

Třeba jí synek kousek číny nechá. ;)

Obrázek uživatele Regi

Docela sympatická nová postava na scéně. (Patolog, který se na stará kolena postará o rodiče - to mě pobavilo :-))

Obrázek uživatele KattyV

tak znáš ty představy, které si matka o dítěti tvoří. Ona si spokojeně mnula ruce, když začal studovat medicínu a bác ho - dal se na patologii. Ty děti nám to snad dělají schválně. :-)

Obrázek uživatele Arenga

Jojo, mne taky! :-D

Obrázek uživatele Aries

To se mi libi. Oba jsou fajn

Obrázek uživatele KattyV

To jsem ráda, že se ti líbí. Ještě o nich uslyšíme.

Obrázek uživatele mila_jj

Na to se těším. Synek má pěkně suchý smysl pro humor. :D

Obrázek uživatele KattyV

Víš co? Tak trochu se podobá tomu mému. Ale nikomu to neříkej. ;)

Obrázek uživatele mila_jj

Obávám se, že mi to roste doma 2x. :) Ale pšt!

-A A +A