Dvacátápátá

Obrázek uživatele ef77
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Velmi krátká, omlouvám se.

Kapitola: 

Běží temnými tunely, zkracují si cestu opuštěnými průlezy, šplhají po schodech, které už nepamatují dobu, kdy se nazývaly jezdicími. Plazí se bahnem dávno zapomenutých pomocných štol, plíží se technickými štolami podél plantáží.

Neúnavně chvátají na Můstek v naději, že tu potkají Reku a Cala. Polotmu tunelu už pomalu prosvěcuje jasné světlo zářivek nástupiště bývalé linky B, když Carterovy léty cvičené instinkty zdivočí a začnou bít na poplach.

Úsporným gestem ruky zastaví Kevina i Thorna, sám se nehybný vpije do černé stěny.

Až k nim pronikají hlasy ze stanice, chvílemi jako tichý šum, chvílemi zcela zřetelně, jak si s nimi pohrává ozvěna. Jedno slovo se vrací v pravidelných cyklech.

Právo!

„Co se..,“ zašeptá Thorne, ale Carter jej pohybem ruky zastaví a mlčky ukáže na boční technický tunel vzdálený jen pár desítek metrů.

Je plný policistů a speciálů. V jejich čele, nakročen směrem k nástupišti stojí vysoký muž, štíhlý až k vychrtlosti.

Vrchní klerik, pastýř Metra, jasně rozeznatelný i v matné záři technického osvětlení.

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Ale kruci, no tak doufám, že je neuvidí

Obrázek uživatele mila_jj

Obávám se, že po nich nekouká, že v jeho zájmu je spíš to shromáždění věřících požadujících odchod z Metra. Jestli ono to nebude z deště pod okap.

Obrázek uživatele Arenga

minulá část mi utekla, tak jsem se musela kousek vrátit a dočíst, je to čím dál větší drama - a těším se, že si to pak přečtu všechno najednou, tohle kouskaté napínání je teda děsné ;-)

Obrázek uživatele neviathiel

Policisty tam maji taky? A bude vodní dělo?

Obrázek uživatele Killman

Také mám ten pocit, že by to raději chtělo být čteno v kuse.

-A A +A