Padesátka - Kobovy noční můry-29

Obrázek uživatele mila_jj
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

V minulém díle na konci se havran, přinucen k tomu Kobovými výslechovými metodami (anebo spíš obměkčen při pohledu na Neviho a Simonu), přiznal k důležité funkci. K tak důležité, že to obrátí dosavadní běh povídky. No jen si to poslechněte:

Kapitola: 

Koba, Simona a Nevi vyvalili oči tak, že by jim je mohl klackem urazit.
„Co je to Inspirátor, Rejstříku?“
„Jak bych vám to řekl...“
„Vezmi to od začátku,“ doporučil Nevi.
„Tak jo. Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi...“
„Kujva, Rejstříku, až tak od začátku ne!“
„Dobře. Na počátku bylo slovo,...“
„Kujva, k věci!“
„Vždyť ano. Na počátku bylo slovo, ze slov vznikl příběh a jeho předivo spřádal spisovatel. A když nevěděl spisovatel kudy kam, přišel čas Inspirátora. Toho, který radí, který inspiruje, který přináší dobré nápady a rozmlouvá ty špatné. Problém je v tom, že může jen radit a inspirovat, ale nedokáže zakazovat. Když má spisovatel blbé nápady a tvrdou palici...“
„Co to blábolíš? Jaký spisovatel? Jaký příběh? A co to má společného s námi?“
„Je mi líto, Nevi. Asi mi to neuvěříš, ale je to čistá pravda. Vy všichni jste literární postavy a vaše osudy má v rukách váš duchovní otec spisovatel. Anebo, v tvém případě, Simono, tvá duchovní matka.“
Havran zmlkl a příliš se nevrtěl, aby si jeho přátelé mohli srovnat v hlavě, co jim právě řekl. Bylo vidět, že Koba s tím má mimořádný problém, protože si něco takového odmítá připustit. Simoně se zablesklo v oku a začala polohlasně nadávat – bylo jasné, komu. A Nevi se zeptal rovnou: „Kde ho najdu? Má mi co vysvětlovat!“
„To budeme muset vypadnout z vězení!“ zareagoval Koba. „A to nebude vůbec jednoduché. Ale já mám plán. Na Kobu se můžete spolehnout za všech okolností!“

Závěrečná poznámka: 

Jestli všechno půjde dobře, tak pokračování v pondělí.

Komentáře

Obrázek uživatele Regi

Ti spisovatelé, to je ale hrozná pakáž. Mám dojem, že by si literární postavy měly založit odbory a proti takovému zacházení se bránit. ;-)

Obrázek uživatele mila_jj

Souhlasím, jsme hrozná pakáž. :) Však naše milé postavy to ještě uvidí, až se s nimi setkají (jestli mohu prozradit něco dopředu). Koba odbory nepotřebuje, Koba přece má pendrek.:)

Obrázek uživatele Tora

Zdá se, že se postavy vymkly :) No, ale ono kdo ví, jestli nejsme všichni takové literární postavy a někdo s námi neposunuje po šachovnici sem a tam... A ne, nelíbilo by se mi to, kdybych to zjistila, takže věřím, že jsou naštvaní.

Obrázek uživatele mila_jj

Souhlasím, taky by se mi to nelíbilo. A moje milé postavy se konečně dokopaly k tomu, že s tím něco udělají - tedy hlavně proto, aby bylo ve zbytku padesátky o čem psát.

Obrázek uživatele KattyV

Tak nějak jsem si múzu vždycky představovala jinak než černou a velkým zobákem. :-)

Obrázek uživatele mila_jj

No já taky, takovou nějakou krásnou ženskou, co je na ni radost popatřit. Jestli tohle nebude nějaká odolná verze pro drsné autory... :)

Obrázek uživatele Aveva

No já myslím, že ostrý zobák je pro múzu jednoznačně výhoda. Někteří autoři prostě potřebují rázně popohánět ;o)
Obrázek uživatele mila_jj

:-D

Obrázek uživatele Arenga

Tak tenhle komentář mne rozsekal :-D
A je to za hodně zajímavý obrat v ději!

Obrázek uživatele mila_jj

Mně múza popoháněč taky dostala. Uvidíme, co dál, já to tam tedy nenápadně směřuji od začátku, ale pořád kličkuju a uhýbám, protože padesát je na mně moc.

Tak a mají to. To jsem zvědavá, jak to po takovém velkém odhalení půjde dál.
No co, Koba by nejradši vyrážel lidem obuškem zuby a k tomu mluvil jak kanál, takže dobře mu tak. Nevi to, pravda, schytal, ani nevíme proč. Simona coby Slimmy taky, na druhou stranu potkala chlapa svých snů, a kdo z nám měl kdy takové štěstí. A mohla bych jim postavám povyprávět, jaké věci se taky můžou někomu stát (včetně utnutých nebo nikdy pořádně nesestavených příběhů, anebo dokonce postav násilně vyrvaných z vlastních příběhů).

Obrázek uživatele mila_jj

Díky moc za zamyšlení. Myslím, že jsi je všechny velmi přesně shrnula - ano, jsou přesně takoví. Jestli můžu prozradit, tak se opravdu vydají na cestu za autory, setkají se s nimi a příběh se začne zvolna uzavírat. Snad na každého jednou dojde.

Koba - tak speciálně na něj se pořád snažím mít dobrý vliv a našlapat mu trochu rozumu do hlavy a slušnosti do chování, ale pořád se nějak brání. Snad to s ním do prosince bude lepší.

Tak doufejme, že budou mít noční můry aspoň zmírňující vliv na ten jeho sadismus. S tím, komu chtěl vyrážet zuby, je nakonec docela kámoš a asi by už nechtěl, aby se mu ubližovalo. Jenže on se nad tím asi nikdy nezamyslí.

Obrázek uživatele mila_jj

Počkej a uvidíš. Třeba se mi opravdu povede do jeho mozkových buněk vmáčknout nějakou dobrou myšlenku, aspoň to tedy zkouším.

Obrázek uživatele neviathiel

Soudě dle Koboby akceschopnosti, pokračování bude nejen v pondělí, ale taky v pudeli.

Obrázek uživatele mila_jj

No, bude zítra, protože tohle fakt musím dopovídat před odjezdem do Bezinternetí, kde budu dost dlouho, takže bych stejně pár kapitol promeškala. Ale tuší naprosto špatně, on je přece rozený akční hrdina. :)

-A A +A