27 Šanony

Obrázek uživatele Aries
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Nějak jsem se ztratila v čase a prostoru a vypadla z rytmu, takže ani nevím, jestli jsem měla půlit teď nebo minule a jestli jsem měla čekat do příštího týdne nebo ne, no ale když už to mám vyrobené, tak to sem hodím. V téhle kapitolce se tedy půlí, sice obrazně, ale zato dvakrát :-)

Kapitola: 

Dopolední liknavost vystřídala frenetická aktivita.
Nejdřív ze všeho se Ondra spojil se svým kontaktem u obyčejné policie. Byla to paní ve středních letech, slabá čarodějka vdaná za obyčejného, která pracovala na oddělení Prahy 1 jako sekretářka. Zároveň měla na starosti sledování nadpřirozených a magických incidentů, jejich hlášení na Vyšehradě a vyřizování administrativní agendy tak, aby v záznamech obyčejné policie nevznikly nesrovnalosti.
Poté, co se Ondra zeptal na Ladislava Malinu, ho nechala dost dlouho čekat a vařit se ve vlastní šťávě. Konečně se ozvala a sdělila mu, že Malina je už čtyři roky hlášený jako nezvěstný. Policie případ prozatím odložila, dokud se neobjeví nějaké nové skutečnosti.
Ondra se zděsil. Přerušil spojení, aniž poděkoval.
V hlavě mu jako obří zvon dunělo jediné slovo.
Průšvih.
Dokázal si zhruba vybavit, že nařídil stažení té knížky, ale o autora ani další zúčastněné osoby se dál nezajímal. Jestli se ukáže, že něco zanedbal, jakože asi ano, když teď Lada Malinu shání, Dmýšek ho přetrhne jak hada, o tom nebylo pochyb.
Aby se vzpamatoval, zaskočil si na cigaretu, i když kouřil jen výjimečně. S trochu rozhoupaným žaludkem se vzápětí pustil do toho, co uměl nejlépe. Prohrabávání papírů. Jeho vlastní poznámky z té doby už dávno skončily bůhvíkde, ale v centrálním archivu se ukládají složky každého uzavřeného případu. Odnepaměti a na věčné časy.
Nejstarší záznamy chrání pevné ohnivzdorné a vodovzdorné truhly a nahlížet do nich smí jen zkušený historik, který předloží velmi dobrý důvod, protože pouhý nešetrný dotek nebo prudší dech může křehké listy nenávratně zničit.
Novější spisy se třídí podle let a taky podle oddělení a druhu případů. Jinam patří přestupky, zločiny, které skončily soudem, a ještě jinam odložené události, u nichž stíhání pachatele není možné. A zase jinak se ukládají případy, které nějak souvisí s nelidskými bytostmi, a jinam incidenty s obyčejnými. Nejsložitější je správně zařadit čaroděje, kteří spáchali nějaký obyčejný zločin bez použití magie, nebo obyčejné, co se zapletli do magických záležitostí.
Jandák měl zhruba představu, kde asi hledat, ale brzo zjistil, že tak snadné to nebude. Mladičký strážník ve službě byl nováček ještě bezradnější než Ondra.
Po hodině marného pátrání se vzdal. Škoda že Čepřej Blud nesedí tady místo v matrice, myslel si vztekle. Jak by se teď hodil.
„Já si napíšu, co přesně potřebujete, a jestli to najdu, dám vám vědět,“ navrhl strážník. Natáhl se po peru a lístku papíru. Přitom nechtě zavadil o štos složek, které ležely na kraji stolu. Horní desky se odsunuly.
„Ukažte?“ Ondra nečekal na svolení a rychle vytáhl jednu složku z prostředka štosu.
„To je ono,“ konstatoval užasle. „To mi teda vysvětlete, proč to leží tady?“
Strážník rozpačitě vtáhl hlavu mezi ramena: „Asi to měl někdo vypůjčené a vrátil to dneska dopoledne. Zrovna jsem se chystal všechno zařadit zpátky na místo, když jste přišel.“
Ondra mladíka sjel přezíravým pohledem: „A neválí se to tu náhodou už týden, měsíc nebo pět let?“
Strážník se urazil: „Já se neflákám.“ Patřičně zdůraznil osobní zájmeno.
Ale Ondra neměl čas na hádku. Netrpělivě spis rozevřel.
Vzápětí se ho zmocnil pocit, že se vyšehradská skála trhá na dvě poloviny.
Vlastně ne, ani zemětřesení by ho tolik nešokovalo.

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

Tak to jsem zvědavý, co tam našel...

Obrázek uživatele mila_jj

A já, kdo to měl vypůjčené. Lada nejspíš ne.

Obrázek uživatele Aries

Kdepak, to je interní policejní archiv. Kouzelnická veřejnost má přístup do matriky,ale sem ne

Obrázek uživatele mila_jj

To jsem v skrytu tušila. A jeje - veš v kožichu. To bude opravdu silný a nebezpečný soupeř, ať už se s ním bude muset utkat Lada, Ondra, Evžen, anebo snad dokonce všichni dohromady.

Obrázek uživatele Aries

Jo, to jsem se pokoušela naznačit a pořád jsem měla dojem, že mi to nejde. Větší náznak přijde příště a pak se asi zas vrátíme k Ladě

Obrázek uživatele Aries

to bude příště

Obrázek uživatele Tora

jejda, to je ale veselá kapitola

Obrázek uživatele Aries

Veselá? Tak teď nevím, jestli fakt nebo naopak :-)

Obrázek uživatele Tora

:) samozřejmě naopak

Obrázek uživatele Aries

Tak to jo :-)

Obrázek uživatele Regi

Tady tahá za nitky někdo zevnitř, někdo, kdo ten případ uzavřel, aniž by o tom Ondra věděl. Přemýšlím, která z postav, které se zatím v příběhu objevily, by to asi mohla být. Nebo to bude někdo úplně nový?

Obrázek uživatele Aries

Ta postava tam byla zmíněná, ale zatím jen velice letmo

Obrázek uživatele Aveva

Čepřeje do každého archivu! Měli by si ho naklonovat ;o)
A půlit se sice mělo minule, ale to ničemu nevadí, hlavně abychom se dozvěděli, co je vlastně shnilého v kouzelnictvu českém!

Obrázek uživatele Aries

Jsem o dvě kapči pozadu, takže vlastně půlím správně ;)
říkám, že v tom mám hokej. No ale jestli nevadí, tak tím líp

Obrázek uživatele Arenga

hmm, tak to jsem teda fakt zvědavá, kdo do toho strká prsty

Obrázek uživatele Aries

jakési temné čachry :-)

-A A +A