Volby 1796

Obrázek uživatele Lady Peahen
Drabble: 

"Je to odpudivý pedant, pokrytec a jeden z největších hlupáků na kontinentu. Je ohavným, bezpohlavním stvořením, které nemá ani solidnost muže, ani citlivost ženy."

"Protikandidát váženého pana Adamse, bezbožník Thomas Jefferson, syn mulata a indiánky, zavleče naši zemi do občanské války. Je připraven nejen zrušit naši slavnou armádu, ale dokonce legalizovat mezirasové sňatky, incest a cizoložství."

"Než bude příliš pozdě, musí lidé požadovat okamžitou rezignaci starého, ufňukaného, plešatého, slepého, kulhavého, bezzubého Adamse."

"American Gazette musí dementovat podlou propagandu opozice. Prezident Adams nekulhá. Zaručujeme pravdivost této informace! Náš redaktor ho nenávidí, ale každý je lepší než republikánská politická mrtvola."

"Jefferson žije."

Závěrečná poznámka: 

Fajn, v každém odstavci je jen jedna pravdivá informace. Přesto jsou citace kupodivu autentické. Přiznám se, že kdykoliv se začtu do dobového tisku, mám chuť zastřelit Alexandera Hamiltona. Může mi někdo vysvětlit, jak se Burr zvládl udržet přes čtyři roky?

Komentáře

Obrázek uživatele Wolviecat

"Prezident Adams nekulhá!" To tomu teda pomohli. Ale teda vysmívat se někomu, kdo přišel po Georgi Washingtonovi za nedostatek zubů je poněkud pokrytecké...

Obrázek uživatele Lady Peahen

A že je pokrytec a největší hlupák na kontinentu snad ne? Jak hledám "špatného rádce", tak jsem si oživila, jaký byl Washington malicherný egocentrik...

V tomto drabblu nevidím téma, pokud za něj chceš dostat bod, pošli prosím vysvětlení a odkaz na toto drabble na mail kontrolori.drabblu@gmail.com. Do předmětu zprávy prosím uveď: Oprava tématu č. B1"

Obrázek uživatele Lady Peahen

Sama jsem byla na pochybách, ale bylo mi líto nepublikovat;)

-A A +A