Toužebné tázání aneb DMD dotazník 2020!

Obrázek uživatele sos

Milé autorky, milí autoři, čeká nás posledních pět dní finiše - a k cílové pásce vás míří nemalé množství!
Rozhodly jsme se vám poslední kolo zpestřit a poprosit vás o vyplnění dotazníku, který nám, organizátorkám, ale také vám, nepostradatelným účastnicím a účastníkům, trochu přiblíží tu pestrou, ba zářně duhovou skvadru, která se na letošním DMD sešla.

Dotazník je zcela anonymní google form, který není nijak provázaný s vaším přihlašováním ani s našimi stránkami. Po jeho vyplnění (a kdykoli později) můžete sledovat výsledky.

Je to za dobu trvání DMD již třetí takový dotazník, první pochází z roku 2014, druhý z roku 2016 - takže budeme moci porovnávat číslíčka a procenta, juchů!

Otázky jsou stále velmi podobné, jen na závěr jsme přidaly dvě organizační, které nám snad pomohou s organizací pikniku v této pozoruhodné době i s přípravou dalšího DMD. Neostýchejte se také využít možnost napsat nám na závěr anonymně nějaký delší vzkaz, upozornění, nápad, ba i výtku! Všechno čteme, všechno zvážíme!

Prosím, vyplňujte dotazník jen jednou, a to za sebe jako za fyzickou osobu, nikoli jako za píšící identitu. Vyplnění pochopitelně není povinné, ale čím víc nás odpoví, tím více se o sobě dozvíme.

Moc se na vaše odpovědi těšíme!

Komentáře

Obrázek uživatele winterpool

Prej "Hail Hydra" v sekci "Co nám chcete anonymně sdělit" :D :D wtf :D

Obrázek uživatele Danae

Máme, o co jsme si koledovaly :-p
Obrázek uživatele Naughtilus

Evidentne jsou vsude.
Ja bych mel spis strach z tech trpasliku.

Obrázek uživatele strigga

Bych jenom chtěla - trochu v reakci na jeden z anonymních vzkazů - podotknout, že mně stránky nepřehledné nepřijdou, naopak mi nějak dokonale padly do noty a jsou to jedny z mála stránek, kde se bez potíží orientuju, což velmi kvituji :-D jediné, co se mi občas špatně dohledává, jsou diskusní témata a to, kam je třeba vložit jaký dotaz. A jinak díky moc za dotazník, baví mě sledovat, kolik různých lidí tu je! :)

Obrázek uživatele Aveva

No jo, ale ty se tu pohybuješ kolik let :o)
Já věřím, že někomu, kdo sem přijde poprvé to tu nepřehledné přijít může, ale nějaký jednoduchý způsob jak to dotyčným zpřehlednit mě nenapadá :o(
(To byla výzva, jestli má někdo nějaký nápad, tak sem s ním! Neslibuju, že každý nápad využijeme, ale minimálně jsme ochotné se nad ním zamyslet :o)

Obrázek uživatele strigga

Já vím, to jsem chtěla dodat. A taky jsem hrozná konzerva a když si na něco zvyknu, už bych nejradši, aby to tak zůstalo :-D ale chápu, že nový účastník v tom může plavat, zvlášť když nemá nikoho, kdo by mu poradil (taky letos manželovi sem tam radím, jakej použít fandom a tak :-)).

Za sebe bych ocenila jenom nějakej snadno dostupnej článek-rozcestník s tím, kam se s čím obrátit, a jinak jsem spokojená. :D
Jo, a taky bych vypíchla, a samozřejmě si klepu na zuby, že letos běbem DMD ANI JEDNOU nespadly stránky! :-)

Obrázek uživatele Apatyka

(mně teda sletěly hned třikrát... :D)
A jinak, já jsem sem přišla jak slepý k houslím, neznala jsem nikoho a myslím, že vyznat se tu dá. Ale souhlasím, že nějaký "setrvale nahoře připnutý článek/plánek" by již tak přehlednou situaci zpřehlednil. Ono je někdy dost na palici jít do nápovědy, odsud do FAQ (?) zde se nechat přesměrovat na návod výroby drabble a pak teprve najít pomůcku k fandomům. Já si taky pořád ještě nepamatuju, co kde najdu :)
Jo a taky mě napadá, že bych ocenila, kdyby byl někde snadno dostupný odkaz na SOSácký Facebook - jak já nemám profil, a tak je vždycky těžké ho dohledávat :)

Obrázek uživatele strigga

Aha, tyjo, tak to jsem letos asi jenom vychytala dobrý časy :D

Obrázek uživatele sos

To muselo být nějaké lokální spadnutí. Situace, kdy stránky sletěly na několik hodin se naštěstí podařilo eliminovat (budiž sláva šikovnému mladíkovi, jehož pomoc nám jedna z účastnic dohodila ;o)
S orientačními články je trochu problém, co do nich ještě dát a co už ne. Člověk, když to píše sice nechce podceňovat inteligenci návštěvníka, ale zároveň, když se snaží postihnout všechny problémy, tak je to najednou dlouhý jak Lovosice a v důsledku toho to nikdo nebude číst.
Navíc, my už samozřejmě trpíme trochu selektivní slepotou a nemusí nám docházet, na co je nováčky nutno upozornit.

A odkaz na sosácký facebook jsem přidala do kolonky "O nás". Je na konci článku :o)

Obrázek uživatele Apatyka

Jo, je možné, že porucha byla na mém přijímači - u nás je porouchané všechno, co se porouchat mohlo :)
Za odkaz moc děkuju, silně mi to usnadní život.
A ještě k tomu článku; já měla na mysli, něco jako rozcestník. Že by byl nadpis Pravidla (odkaz na pravidla) a pod tím třeba v některých případech v pár bodech, co tam je. Stejným způsobem to FAQ nebo třeba odkaz na přehled často používaných zkratek. Protože odpovědi na často kladené otázky jsou jako popis fajn, dokud člověk za 5minut půlnoc nehledá, jak má vložit drabble :)
(Ehm, já vím, že já to dělat nebudu a že se mi to remcá,když na tom nemusím pracovat :) Je to jen nápad, co mi připadá, že by nováčkům usnadnil život, ale přiznávám, že nevím, nakolik by to bylo pracné a jestli je to vůbec proveditelné. A už mizím :))

edit: Tak už mě to sem zase nechtělo pustit :) Chybové hlášení:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /data/www/10259/sosaci_net/sites/all/modules/flag/flag.module on line 1619

Obrázek uživatele Aveva

Proveditelné je skoro všechno, jen času a energie se nedostává ;o)

A na to hlášení sem pošlu adminku, ať se podívá, jestli je to něco na naší straně a jestli se s tím dá kdyžtak něco dělat.

Obrázek uživatele Smrtijedka

Já jsem třeba letos nalákala kamarádku, která ani neumí česky, a nezmínila se, že by měla problém s orientací (přeložila jsem jí web, ale to je v zásadě všechno), takže to bude asi dost individuální.

Obrázek uživatele winterpool

Mně ty stránky přijdou v pohodě na pc, ale přiznávám že na mobilu to nedávám, vždycky se mi to nějak rozsype a roztáhne pod sebe. Takže respekt lidem co jsou schopný na mobilu nahrávat drablata, podle mě je to fakt výkon :D

Obrázek uživatele Apatyka

Já si na mobilu zapínám "Stránky pro počítač" jinak by mě asi kleplo :D

Obrázek uživatele Bilkis

Právě jsem si po cca šesti ročnících prakticky oddrabblených (drabblata napsaná na PC bych za tu dobu spočítala na obou rukách) na mobilu zapnula "stránky pro počítač" a nelíbí se mi to. A už bych se tu v tom nevyznala. :D

Obrázek uživatele Rebelka

Já s přehlednosti problém nemám, ale vím o lidech, co se snažili najít nějaké mé drabble (a znali moji přezdívku) a nenašli nic. Ne, že by mi to vadilo ;). Nápad ke zlepšení přehlednosti nemám, spíš jen takový návrh na zvýšení komfortu... Nešlo by nějak jednoduše udělat, aby se v sekci oblíbení autoři- drabble zobrazovala celá drabblata za sebou a ne jen názvy, které se musí zvlášť rozkliknout? :) Líp by se mi to četlo :). Ale to je jen taková maličkost, jinak mi stránky přijdou fajn.

Obrázek uživatele Smrtijedka

Nechci vyvolávat strašné epické konflikty, ale mně by to komfort spíš snížilo :D. Nechtělo by se mi rolovat až kamsi, takhle si to prostě otevřu na vedlejší záložce a jsem happy.

Obrázek uživatele Rebelka

:))) a sakra, tak zase nic ;)

Obrázek uživatele Aveva

A úplně nejlepší by bylo, kdyby si to mohl člověk individuálně nastavit, ale radši to nebudu říkat nahlas, nebo přijde Julie a něčím mě praští ;o)

Obrázek uživatele Profesor

Jaká je naděje, že by se dotazník třeba mohl objevit v e-knize?

Obrázek uživatele Aveva

Tak teoreticky by to asi šlo, ale myslíš, že ho tam má smysl dávat?

Obrázek uživatele Profesor

ale nevím, zda pro ostatní.

Obrázek uživatele Aveva

Tak to zkus pod eknihovým článkem navrhnout dobrovolným zpracovatelům. Nutit je do toho nechci, ale pokud to tam přidají dobrovolně, tak myslím, že by to nemělo ničemu vadit :o)

Obrázek uživatele Esti Vera

Zpracovatelka hlásí, že to zaznamenala a neměl by být problém to tam přidat, jestli to někdo uvítá :)
Jen si nejsem jistá, jak je to přesně myšleno - jakože zkopírovat grafy s výsledky? Nebo nějaké srovnání letošního a minulého dotazníku?

Obrázek uživatele strigga

Ještě mě napadla jedna věc, co si už pár let říkám, že bych ocenila – kdyby se dalo nějak doklikat k tomu, co napsal konkrétní člověk jenom na konkrétní fandom. Třeba když vím, že někdo většinou píše fandom, kterej neznám a nic mi neříká, ale sem tam napíše úplně skvělou věc z fandomu, který naopak znám a mám moc ráda – a nestíhám ho sledovat každej den – tak by bylo skvělý mít možnost si to takhle vyfiltrovat, aby člověk nemusel furt scrollovat :-) vůbec netuším, nakolik je to technicky proveditelný, a mám dojem, že už to asi patří do jinýho fóra. :-D

Obrázek uživatele Aveva

Tak to už jsem před nějakým časem od Julie chtěla i já sama ;o)
Prej to jde, ale očividně to zabere nějaký čas, který doposavad nebyl :o(

Obrázek uživatele Keneu

Jo, o tomhle také pár let sním, hlavně kvůli dohledávání svých starších věcí.

Obrázek uživatele Bilkis

Super by bylo, kdyby si autor mohl udělat třeba nějaké kolekce, pojmenovat si je a u něj v profilu zobrazit. Tak by mohl například udělat svou kolekci, dejme tomu HP a zařadit do ní všechny svoje drabbly z HP. Ale takhle jak to říkám, jsem ráda, že nikdo neví, kde bydlím... :D

Obrázek uživatele Amy

Vyplněno. :-)

-A A +A