Mrtvej vlak

Obrázek uživatele Kaspar-Len Myslitel
Fandom: 
Drabble: 

Na tichém nádraží zastavil vlak. Dlužno říct, že tak nějak mimo jízdní řád. Ale mě se hodil. Do kupé nastoupil průvodčí s prošedivělým knírkem. „Ne, já jízdenky neprovávám. Tohle je Mrtvej vlak.“ „Cože? Jak Mrtvej.“ ptám se.
„Prostě Mrtvej. Může vás zavést až do smrti.“ odpoví průvodčí. Dělá si legraci? „Nedělám. záleží jen na vás.“ pronese s úsměvem. „Stačí zvážit pro i proti svého skonu a výsledek mi sdělit“. „A, když nechci zemřít?“ zeptám se opatrně. „Pak vás odvezu, kam chcete.“ řekne průvodčí. Zvažuji.
Konečná – vystupovat. Byl to jen sen. Průvodčí s prošedivělým knírkem se na mě usměje – nebo nebyl?

Komentáře

Obrázek uživatele Arengil

Vidím, že moje múza je pěkně nevěrná :) Ale tohle je mnohem pozitivnější.

Obrázek uživatele Rebelka

To je prostě krásné a zároveň mrazivé. Tleskám.

Obrázek uživatele Kaspar-Len Myslitel

já děkuji, ale - no, jsem vůči své tvorbě spíš kritičtější. Ovšem od Tebe - Rebi, to fakt potěší.

Bodík dávám, ale můžu se čistě soukromě zeptat, jak drabble souvisí s uvedeným fandomem?
Byl jednou jeden život je ten francouzský seriál o lidském těle:) Takže já si představuju toho vousáče jako průvodčího a vlak jako nějakou přepravu bílkovin po těle a to asi nebude to, co chtěl autor říci:)

Obrázek uživatele Kaspar-Len Myslitel

Čistě soukromě mi přijdou tyhle fandomy mírně řečeno perverzní. Nechápu, k čemu slouží a i když jsem částečně pochopil jejich význam - stále mi uniká souvislost.
Krom toho, že stoslovné povídky považuji za vynikající nápad.

Fandom jsem změnil na O R I G I N Á L N Í.

Nevím, jestli jsem ten nejvhodnější člověk, abych to sem vysvětovala, ale kdyžtak mě někdo zkušenější opraví.

DMD vzniklo v prvé řadě jako fanfiction challenge. Většina autorů a autorek byli (a stále ještě jsou) autory fanfiction. To znamená originálních povídek, které zasazují do již existujícího světa - fandomu. Z fandomu si půjčují třeba postavy, rekvizity, dějinné události atp.
Nejsem sice zběhlá v historii drabble, ale drabble jako literární útvar existuje hlavně (a možná i pouze) ve fanfiction. Dost možná i proto, že se stoslůvka píše snáz, když kolem sebe má velký košatý příběh, jehož je vlastně jenom střípkem.
Abych to shrnula - DMD vznikla ve své podstatě jako akce pro autory fanfiction. Jelikož jsou tu autoři růzých fanfiction z různých fandomů (někdo píše ff na Starwars, jiný na Harryho Pottera, třetí na Buffy), máme tu kolonu fandom. Pokud fanfiction nepíšeš a fandom neuznáváš, není nic jednoduššího, než prostě vyplnit originální a víc to neřešit:-)

Obrázek uživatele Skřítě

jsem loni nečetla, objevila jsem ji až letos a naprostou náhodou... ale je dost dobrá... přesně, jak napsala Rebelka, mrazivá a přitom velmi poutavá... vlastně ji vnímám i tak trošku pohádkově... bylo X nebylo... Jo, fakt se mi líbí :-) potěšila.

-A A +A