10 + 1 akční hrdina

Obrázek uživatele Julie
Úvodní poznámka: 

Letošní DMD je už od začátku takové bojovné, takže si myslím zaslouží výčet drabblů, které nám nechaly nahlédnout do života hrdinů bez bázně a hany, odvážně se vydávajících tam... (pardon, špatnej fandom).

Drabble: 

Jako první hidden_lemur a Statistikám navzdory. Musíte uznat, že tuhle akční hrdinku svět nutně potřebuje (ach jo, proč jen se ji můj mozek pokouší spárovat s Jakubem Vandrovcem?).
Vydáme na opačný konec příběhu – hrdina v tiché meditaci zvažuje cesty svého života a konečně nalézá klid a pokoj (který si samozřejmě v žádném případě nenechá vzít). Aveva a Zde by měly kvést růže.
A co samotný začátek? Křemílek: Zrození bojovníka od se.id.
Abych to genderově vyrovnali, přidáme další hrdinku. Klasickou, komiksovou a zatraceně drsnou. Co jste ochotní obětovat? od Tenny.
V antice ještě zůstaneme - Odysseus a Aiolos (remake) od mily_jj. Nikdo nemůže popřít, že Odysseus byl akční hrdina a navíc se mi líbí, že chápe, co je pro zrození legendy zdaleka nejvíc potřeba.
Jestliže Wonder Woman je pro mě hrdinka zbrusu nová, tenhle je starý. Hodně starý. A jeden z nejmilejších. Za nocí od ef77. A k němu zrcadlová První noc od Sindual.
Ale zpátky k zábavnějším záležitostem. Kde bychom byli bez superhrdinských týmů? Dokonalá jednotka od Ebženky.
Správný bojovník musí také studovat! Hlava s srdce od Tess.
I ten největší hrdina to občas schytá. A zrovna tenhle taky patří mezi moje oblíbence - Pravé poledne u Špinavého kaňonu od Tyto Alba.
A na samý závěr, protože nemůžete mít výběr akčních hrdinů bez Něj (ovšem s pořádným varováním) – Kančí sázka od Rebelky.

Komentáře

Obrázek uživatele Kleio

Zlatý výběry! Ave a Ebženka by unikly mému oku, a to by byla taková škoda!

Obrázek uživatele kytka

Absolutní souhlas. Mně by zas unikla akční babička.

Obrázek uživatele strigga

Mně by jich uniklo hned několik, a taky bych promarnila tu úžasnou možnost se už asi počtvrté málem udusit u Rebelčiných kanců. :D

Obrázek uživatele se.id

Křemílek děkuje!
A já chci vědět, jak se vlastně používá ta kobra :-)

Obrázek uživatele Terda

Bezva výběr... utelky by mi skvosty a Rebelka mě rozsekala :-D

Obrázek uživatele ef77

Děkuji za zařazení a děkuji i za výběr, znovu jsem si připomněla skvělou akční babičku. A za sebe nechci vědět, jak se používá ta kobra, ráda bych si uchovala svou nevinnost (no, alespoň v něčem :o)).

Obrázek uživatele Rebelka

Velký omlouvajík všem. Po zveřejnění mi bylo naznačeno, že sem trochu přestřelila (a i samotné mi to došlo, fakt:) ), tak sem doufala, že to drabble prostě zmizí v propadlišti dějin a za chvíli si na ně nikdo nevzpomene :D.

Obrázek uživatele Julie

Proč? Já si myslím, že jsi zas tak moc nepřestřelila. Je to tak šílený, až to ani nemůže být sprostý:-) Ale jestli chceš, aby to upadlo v zapomnění, tak to z výběru vyhodím.

Obrázek uživatele Rebelka

To zas né, mé ego by mě zabilo holýma rukama, kdybych řekla, ať to vyhodíš :D.
Přesně, taky mi přijde, že existuje určitý bod, kdy se hranice sprostosti zase prostě láme na druhou stranu - a pak už čím sprostší, tím mládeži přístupněší... cheche, tomu aspoň říkám akademický problém :).

Obrázek uživatele mila_jj

Díky za zařazení. Ovšem vedle takových skvostů si to nezasloužím :o).

-A A +A