Deset, co mě rozesmálo

Obrázek uživatele Rebelka
Úvodní poznámka: 

Letos jsem byla vážně ostuda a zvládla přečíst jen slabou polovičku drabblat. Pročež jsem se rozhodla jít do sebe a vytvořila asi pět seznamů, které sem budu postupně házet.
A začínám zvesela.
Cílem bylo vybrat drabblátka, která mě prostě pobavila. Ne, že bych se u nich přímo popadala za břicho, já vždycky byla spíš na ten suchý humor, ale musela jsem jsi při čtení říst: "Jé, to je fakt dobrý!" :)

Drabble: 

Bezhlavě se zamilovat je vždycky zdraví škodlivé. Když jsem si tohle drabblátko od Šmeldy přečetla, došlo mi, že letos bude dobrý ročník :).
Champbaccovo jméno ještě pořád nezvládnu napsat správně zpaměti. A přitom, chlapec, napsal tolik hezkých věcí. Vybírala jsem dlouho, kandidátů bylo hodně, ale nakonec zvítězil Princ a priority.
Rýmovačky od Skřítěte mi zvledly náladu vždy a všude. Opět jsem dlouho váhala jaké vybrat, ale nakonec příklad za všechny - Balada fyzikářská. Hlavně proto, že podobný pán mě učil taky.
Julie mě sice nejčastěji dostává nápady a stylem psaní, ale její Inventura hrůzy mě zvládla taky rozesmát.
Špouchavé rýpnutí modré planety od Carmen mám na svém soukromém letošním žebříčku vtipností asi na první příčce :).
Pohádky od se.id by zasloužily vlastní kapitolu. Tak jen za všechny zmíním Stručné pojednání o velikosti a kráse.
Drabblátko Jako Elvis od Nightie jsem měla nutkání zařadit ještě minimálně do dvou svých dalších výběrů. Místa je málo, takže nakonec je jen zde, ale líbilo se mi moc.
Ebženka prostě pohádky umí. Věc cti mi asi navždy změní pohled na Boba a Bobka.
Tyto Alba dokázal(a?) :) nastrkat do bajky O paví korunce černý humor, problémy lidstva, poučení... a ještě ke všemu je to fakt dobře napsané :).
No a na závěr jeden Bender. Mám pro toho sprostého plechovce slabost a Galadion jej umí vystihnout dokonale. Robotí krása.

Závěrečná poznámka: 

Snažila jsem jednotlivé autory tak nějak spravedlivě rozházet i do ostatních mých výběrů, abych jich nakonec zmínila co nejvíc. Nic naplat, je nás zkrátka moc. Takže nebuďte smutní, jestli tu teď zrovna nejste.

Komentáře

Obrázek uživatele Tyto Alba

Dokázala ;-) A děkuju za zařazení do výběru, jsem ráda, že drabble pobavila :-)

Obrázek uživatele se.id

Pohádkář děkuje a klaní se :-)

Obrázek uživatele Šmelda

:) Ještě jednou ti moc děkuju:)

Obrázek uživatele Lee

Skvělý výběr, bavila jsem se. :)

Obrázek uživatele strigga

Ty jsou skvělý! :)))

-A A +A