Desetkrát smutno

Obrázek uživatele Rebelka
Úvodní poznámka: 

Ostatně soudím, že temná povídka se píše jednodušeji než milá. Přidáte nějakou tu smrt, jedno zlomené srdce (popřípadě dvě v případě timelordů), lidé pláčou, zvířátka pláčou, Bůh taky pláče, ale všichni si myslí, že to je déšť... a úspěch je zaručen :).
Tak jsem si řekla, že vyberu drabblata, která jsou smutná s něčím nepatrným navíc.

Drabble: 

Wee-wees je mistryní atmosféry, takže mi díky ní běhal letos mráz o zádech hned několikrát. Ale úplně nejvíc mě dostalo drabblátko Mut, kde vtip a smutno tvoří dokonalý koktejl.
Do tohoto výběru by také měla patřit celé série o Zababovi od Arengil. Jako příklad za všechny dávám Šerou brázdu 7 - V zrcadle.
Zbytečný od Amaranty je naopak čistě syrově smutné drabble, které mě donutilo se zamyslet.
Nové šaty od Erys jsem poprvé málem přeskočila jako "další drabble o fiflenách". Naštěstí se tak nestalo, je to podle mě jeden z nejsilnějších letošních DMD počinů.
Blueberry Lady ve svém drabbleti V kraji divů naopak předestřela takové opravdové smutno, které se může stát komukoliv z nás, když si nedáme pozor.
Krajina nevědění od striggy je krásná a kachnami nedoceněná věcička, která mi přinesla zábavu i poučení :).
Skřivánka od Terdy znáte asi všichni. V části Přístav na druhé straně popsala smrt tak neskutečně autenticky, že jsem měla pocit, ako bych tam také byla.
A podobný případ - Gomora od Kytky.
Mrtvej vlak od Kašpara Lena Myslitele si naopak smrt skoro hýčká.
A také v Zahradníkovi od Vatoze (doufám, že to neskloňuju úplně blbě) je tolik milého smutna, že vás prostě dostane.

Komentáře

Obrázek uživatele Lee

Už se těším, jaké skvosty přinesou tvé další výběry. Díky.

Obrázek uživatele Terda

Taky se těším na další tvý výběry. A děkuju za zařazení, to si snad ani nezasloužím...

Obrázek uživatele Rebelka

Na svůj příští výběr jsem upřímně taky zvědavá, neboť jsem si ho ráno omylem napůl vymazala :D. Ale snažím se to poskládat zpátky.

Obrázek uživatele Keneu

krásný výběr

(malá nepodstatná vsuvka: mistryně)

Obrázek uživatele Rebelka

Ach jo, já bych potřebovala mít znovu češtinu, aspoň rok či dva :-O. A to jsem si říkala, že se mi to slovo nějak nelíbí :).

Obrázek uživatele Rya

Moc dobrý výběr! (ale to poslední drable nepřijde smutné - snad proto, že všichni nevidomí, které znám, jsou veselé kopy, a tak si toho pana zahradníka představuju taky tak)

Obrázek uživatele Rebelka

Mně přišlo smutné i právě kvůli tomu, jak je hezké. (Uvědomuju si, že teď asi nedávám smysl. :) ) V drabbleti je hrozně moc naděje a také je tam krásně vystižené, jak je zahradník (jako ostatně spousta dalších nevidomých) ohromně silný a statečný... a mně je z toho prostě hrozně smutno. Hezké smutno, to ano, ale smutno.

Obrázek uživatele strigga

Děkuju moc za zařazení i za.. ehm.. dokachnění :D, už jenom kvůli Friedrichovi :)
A vidíš, já to mám přesně opačně. Nějaká ta legrační blbost mě napadne prakticky pokaždé, ale většinou musím trochu přemýšlet, abych přišla na něco smutného. (Možná je to tím, že nemám ráda právě takové ty prvoplánově smutné věci, smutné prostě jen proto, že "mají" být smutné.) Docela obdivuju ty lidi, kterým to jde samo :D
A skvělý výběr, pár jsem jich neznala a velmi ráda poznala! :)

(Mimochodem, rozhodně tě nechci věšet za palce u nohou, ale je tam malé. Fakt! :D)

Obrázek uživatele Rebelka

Promiň, promiň :) A já jsem si fakt nebyla jistá, jestli jsi s malým nebo velkým... a pak jsem si řekla, že s velkým :). Opravuju.

Obrázek uživatele strigga

Děkuju! :))

Obrázek uživatele Arengil

děkuju za zařazení :)

-A A +A