Vše o fandomech

Obrázek uživatele sos
Fórum: 

V tomto tématu můžete:

- diskutovat o zadávání fandomů do drabble
- zeptat se na cokoli, co se zadávání fandomů týká
- ozvat se, jestliže nesouhlasíte se sosáckýcm přeřazením či opravou fandomu u svého drabblete (s linkem na drabble)
- upozornit sosáky, jestliže jste fandom omylem zadali chybně (abychom jej mohli opravit či smazat).

Základní informace o zádávání fandomu do drabble najdete v FAQ 10. Obeznamte se s nimi prosím, než začnete diskutovat nebo pokládat otázky.

Obrázek uživatele Layla TB

Když jsem psala na Hannibala, přepsala jsem se, opravila. Je možné, že tak vznikl nový fandom "Hanibal". Děkuji.

Obrázek uživatele Aveva

Smazáno :o)
Obrázek uživatele Kfira

Překlepem se mi podařilo vyrobit fandom "Stínohry" - možno smazat. (Stínohra naproti tomu je můj originální fandom, pokusím se vytvořit pro něj synopsi jen co najdu chvíli času).

Prosím o smazání fandomu Star Wars - SOLAH!. To jediné loňské drabble sem přesunula.
Děkuji.

Obrázek uživatele eliade

Po druhém dobrosrdečném domlouvání jsem si také uvědomila jednu svou chybu - když jsem vytvářela fandom Honzy Volfa, napsala jsem "Honza Volf, ten co neumí hrát golf", bohužel jsem si však neuvědomila, že tím vytvořím fandomy dva, oddělené čárkou. Mohla bych poprosit o smazání nesmyslu "ten co neumí hrát golf"? Děkuji a pokusím se vám již nepřidělávat práci nějakými překlepy :)

Obrázek uživatele Brygmi

Mně se podařila zvláštnost. Zadala jsem fandom Odpočívej v pokoji, žádný překlep, nic, a najednou koukám a v seznamu fandomů je dvakrát. Přehodila jsem si tedy to svoje drabble pomocí našeptáváčku do toho populárnějšího a prosím o smazání totožné ale prázdné kolonky http://sosaci.net/taxonomy/term/1489. Jak se mi to povedlo ale nechápu. :)

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Díky za vzornou spolupráci! Plevelný fandom smazán. Je to nějaká magie, ale děje se to. Sama jsem kdysi zkusila sloučit dva fandomy tím, že jeden z nich přejmenuju na ten druhý, a zbyly mi tam dva stejné fandomy, každý s jinými drabblaty. Musí se to opravdu ručně přeřadit uvnitř drabblete, jinak to nejde.
Obrázek uživatele Rya

Protože máme fandomů horu, nechci zakládat další bez předchozí konzultace, ale přece jen, vadilo by, kdyby mělo Sovátko vlastní hnízdo? ;)

Obrázek uživatele Danae

Sovátko si vlastní hnízdo určitě zaslouží :)
Obrázek uživatele Kleio

Já se převelice omlouvám, ale místo čárky jsem oddělila dva fandomy středníkem, takže mi vznikl "Originální; Lord mord", prosím o jeho smazání.
Moc mě to mrzí, nenapadlo mi, že středník může mít tak fatální následky.

Obrázek uživatele Champbacca

A já bych ještě s dovolením teple nabonzoval, že kromě správného Doctora Who je tu ještě duplicitní fandom Doktor Who a že Requin for a dream má být s největší pravděpodobností Requiem for a Dream.

Obrázek uživatele Zuzka

Jop a taky se nám vyskytl Kvak a Žluňk, což asi taky nejni úplně dobře...

Obrázek uživatele Tess

Koukala jsem na množství fandomů a je jich něúrekom. Nicméně v rámci své osobní letošní challenge chci psát AU jednoho konkrétního fandomu a všechna drabblata by měla být z onoho konkrétního AU, takže 34 (zadaří-li se). Založit nový fandom pro ono AU? Je to OK? (Ostrovy budou. Challenge bude druhé drabble, psané bez nároku na bodík a nebudu si kvůli němu zakládat další identitu, páč už tak je jich tu až dost a kdo si furt ma přehazovat ty účty, víte?)

Item oznamuji, že zde existuje Alternativní realita (AU), Alternatiní historie (AU) a potom ještě samostatná zkratka AU, ve které jsou snad jen tři povídky.

Obrázek uživatele Danae

Já říkám, klidně založ další fandom. Nazvi ho nějak, aby bylo jasné, že je jen tvůj (Tessina AU nebo tak něco ;) a hezky ho plň ;)

Prosím, hlásím, že jsem asi omylem založila fandom Kruté realita.

Obrázek uživatele Keneu

děsně se omlouvám, zápis fandomu "Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtví" mě tak vyčerpal, že jsem napodruhé napsala jen "Rosencrantz a Guildenstern", prosím o smazání toho kratšího

Obrázek uživatele Teja

Jej, omylem jsem založila fandom 'Alfréd a Bendikt' Byl to překlep, prosím o smazání :)

Obrázek uživatele Aziz

Nějakým způsobem vznikl fandom Mladí biologové Alternativní realita, omlouvám se za nás všechny tři, které to mohly způsobit, a prosím o jeho smazání :)

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Na vědomost se dává, že všechny nedostatky a překlepy ve fandomech v dohledné době budou opraveny. Děkuji za upozornění!
Obrázek uživatele Zuzka

Mám dojem, že se nám krom Kruté reality zrodila ještě Drsná reality. Není to přebytečné?

Když už je o tom řeč, já mám vůbec dojem, že všech těch fandomů souvisejících obecně se životem a skutečností je nějak moc. Třeba když je vedle Ze života ještě Ze života, nikoli mého - pokud má autor potřebu se vůči tomu příběhu nějak vymezit, dá se to napsat do úvodní poznámky.

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Moc ráda bych všechny tyhle fandomy sloučila, bohužel bují a bují. Boj s nimi nemá úplně smysl. Už se nám tu zrodilo neuvěřitelné množství Zeživotů, Realit, AUček, RPGček... Je to prostě součást života, můžeme s tím i nesouhlasit, a víš jak to je dál. Snažím se odfiltrovat fandomy nesmyslné, které obsahují méně než pět drabble, ale některé tyhle větve se už tak žánrově vyprofilovaly, že se z nich stala samostatná odrůda fandomu. I kdybychom je sloučili s jinými, lidi to stejně budou používat. Pomohl by jiný, nelineární systém fandomů, ale ten prostě nemáme a asi mít nebudeme, protože Bohyně adminka má jen jedno duševní zdraví.

Prosím, asi jsem neobratnou manipulací s fandomy stvořila omylem hybridní fandom Krutá realita; Utajený. Prosím smazat.

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Smazáno.
Obrázek uživatele neviathiel

Založila jsem kdysi místo tagu omylem fandom Hraniční čára, prosím o smazání

PS: Jen tak ze zvědavosti, je možné přejmenovat fandom? Dochází mi teď, že jsem název jednoho mého zvolila dost nešťastně.

Obrázek uživatele Julie

Jde, když tak napiš který a na co. Ale možná bych na to pak být tebou někde upozornila (úvod do fandomu?).

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Hraniční čára smazána.
Obrázek uživatele neviathiel

Díky!

Vzhledem k množství fandomů se ptám, jestli si můžu založit vlastní podfandom SW... když píšu o generálovi a sedmi klonech...

Rozhodla jsem se skoncovat s dvěma obskurními a zbytečnými fandomy, které jsem kdysi založila. Jsou to "Oldřich Čech z Pordenone" a "Lišák Renard". Odstranila jsem je z těch svých textíků, ke kterým původně patřily, nikdo jiný je nepoužil. Tímto tedy hlásám, že mohou být vymazány.

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Oba jsou smazány, děkuji za redukci.
Obrázek uživatele strigga

Před chvilkou jsem si všimla, že existuje i dvojaký MASH :) jeden se jmenuje MASH a druhý M.A.S.H, v prvním je toho naházeného o dost víc. Tak jen kdybyste někdy měly chvilku.. :)

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

MASHe byly sloučeny, děkuju za upozornění.
Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Milé a milí komentující a píšící,
dnes právě proběhl generální úklid fandomů a všechny (většina) vaše poznámky až dosud byly vzaty v potaz. Děkuji za laskavé upozorňování a budu se těšit na další.

Vezměte prosím na vědomí:
Každý může udělat chybu a založit fandom, který nechce. Chápeme to a opravíme, a pokud si toho sami všimnete a tady v diskusi na to upozorníte, budeme vás milovat.
Pokud někdo zakládá nové a nadbytečné fandomy opakovaně, budou mu nemilosrdně přejmenovávány, až do roztrhání těla. To platí zejména pro fandomy "nic", "žádný", ... a další a další. Pokud váš fandom je navzdory běžnému jménu originální a jedinečný, napište mu vysvětlující text, a když to neumíte, stačí nás požádat. Pak budeme vědět, že tento fandom je hájen a nesmí se slučovat s jinými.

Některé úpravy byly příliš rozsáhlé, a tak proběhnou až později.
Děkuji za pochopení.

Obrázek uživatele Bilkis

Hlásím, že se mi pravděpodobně v rámci úprav (nebo nějakým záhadným způsobem, mým asi ne, ptže to asi upravit nemohu) změnil název fandomu "Křivdy z hlubin brdských hvozdů" na "Křivdy z hlubin brdských hvozdů (originálnní fandom)". Je tam ve slově originální zdvojené N, tak kdyby byl někdy čas, tak bych prosila o opravu. Ale nechvátá to, to jen že jsem si výjimečně všimla. :) Děkuji.

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Děkuju, opravím. Ten přílepek je právě taková značka, aby jeden pořád nemusel otvírat a řešit, jestli fandom zasluhuje ponechat, nebo jestli je založen omylem - když jich je tolik, všechny si samozřejmě nepamatuju. Překlep samozřejmě bude odstraněn.
Obrázek uživatele Bilkis

Jasné, jasné. Já si to myslela. Díky. :)

Obrázek uživatele Borch

Prosil bych odstranit fandom Star Gate. Omylem jsem ho založil, páč jsem prostě Stargate neviděl a neviděl... Je to určitě Apophisova vina.
Děkuji

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Odstraněno, děkujeme za upozornění.
Obrázek uživatele neviathiel

Dotaz: Můj letošní projekt je série drabblat o různých postavách z různých fandomů. Postavy nejmenuji, jména hádají komentující. Mám pro tohle zakládat nový fandom? Nebo budou časem fungovat tagy?

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

Nevi, já bych řekla, že to je na tvém uvážení. Považuji tě za dostatečně zkušenou, abys to rozhodla. Jestliže si ale založíš fandom Hádanky nebo tak nějak, doporučuju stejně v kolonce Utajený uvádět, čeho se to doopravdy týká, jinak spoustu lidí naštveš. Třeba já, když čtu drabble a neuhodnu hned hrdinu a nemám kde najít řešení, mám pocit, že to je bezohledné a mám zkažený den. Chci to vědět hned. Ale jak říkám, je to na tobě.

Tagy? Nevšimla jsem si jich, podle mě tagy jsou tu synonyma pro fandomy. Když chceš fandom neveřejný, dej ho do řádku Utajený fandom.

Obrázek uživatele neviathiel

Tagy bývaly u LD a Vánoc, spojovala jsem jimi rozkouskované povídky.
Pochopitelně Utajený používám, nechci být bezhohledná, ostatně k drabbleti připojuji obrázkový spoiler, kdyby někdo neuhodl a chtěl to vědět.
Zatím to není slavné a hádanky mám sotva tři, takže se uvidí časem.

Obrázek uživatele Tess

Když jsem tuhle přidávala nové drabble, všimla jsem si, že máme ve fandomech Original, Originální a Originání. Stačilo by jedno, ne? Kromě toho jedno z toho je jasný překlep :)

Obrázek uživatele Tess

(Nemluvě o tom, že ve fandomu Originální je zdá se jedno drabble vloženo jako popis fandomu?)

Obrázek uživatele Slečna Zuzana - SOS

No ano. Překlep opravím. S vloženým drabble nevím, jak naložit. Original a Originální nám vznikly díky cizojazyčným účastníkům, a protoýe drabblat je tam moc, zatím jsem je všechny nepřetahala. Snad se to podaří do konce týdne, opravná četa bude mít asi volno.:-)
Obrázek uživatele neviathiel

Hlášení: Zahlédla jsem v jednom drabbleti překlep, díky kterému asi vznikl fandom Ktutá realita.

Momentálně vidím, že nám vedle originálního fandomu přibyl najednou i nějaký original... A taky underfined. A to by mi byl asi milejší rovnou ten zavrhovaný "žádný".

Obrázek uživatele Lee

Uctivě prosím o smazání fandomu "Příběhy z Boosdorpje; Parodie". Omylem se tam napsal středník místo čárky, takže se založil nový fandom.

Obrázek uživatele Gwendolína

Moc prosím o smazání fandomu Harrry Potter, nějak se mi namnožilo "r". :D

Obrázek uživatele sos

Smazáno :o)

Stránky

-A A +A