Punková nutrie - recept

Obrázek uživatele P.M.d.A.
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Protože mám obavy, že mi včerejší výkřik do tmy neprojde, dodávám dnes (vyspinkaná a aspoň na chvíli příčetná) tento druhý pokus. Ale včera mě to fakt dorazilo, poté, co jsem zavřela všechny programy, jsem je v tom stavu po kliknutí na Start (místo Vypnout počítač) zase všechny pustila a zmateně koukala, co jsem to chtěla...

Drabble: 

Nakrájíme čtyři velké cibule, půl hlavy česneku a dáme na dno pekáče. Zalijeme vodou tak, aby jí byl výškově asi centimetr, na to položíme vykuchanou a staženou nutrii, kterou osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a hodíme do cibule. Pečeme asi hodinu, klidně víc, podléváme a aspoň jednou obrátíme. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Přepadne-li nás v tu chvíli návštěva, nenápadně odkrojíme ploutve ze pstruha, co máme na zítra, osmažíme je bokem a zapíchneme do hřbetu nutrii, čímž tato získá lehce punkový vzhled. Vydáváme pak pokrm za vzácného drahého obojživelníka koupeného specielně pro takto vzácnou příležitost.

Závěrečná poznámka: 

Recept je opravdu použitelný, nutrii jsem dělala několikrát a tohle bylo nejlepší, chutnalo to líp než králík.

Komentáře

Obrázek uživatele strigga

:D :D :D Nutrie je fenomén!

Obrázek uživatele P.M.d.A.

:D nutrie mě včera málem zabila :D Díky!

Obrázek uživatele Aries

potvrzuju, je to moc dobrý :-)

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Že jo? Ke mně to vždycky doputuje od lidí, kteří to dostali a ekluje se jim to. Přitom když na to člověk nemyslí, tak je to fakt dobrý maso.

Obrázek uživatele petrulka

Jak se tak člověk dostane k nutrii...? Jsem to nikdy neměla, na kup to bude drahý, co? :D

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Ono se to občas v obchodech objeví, cenově asi jako králík, tj. vykuchaná, stažená a bez hlavy za cca 170 Kč/kg. Ale mně to fakt vždycky někdo přinesl že mu to připadá fuj :-)

Obrázek uživatele Terda

Ten recept vypadá zajímavě :) To bych někdy chtěla ochutnat. Fakt, že jo. Králika mám ráda, ale nutrii jsme v životě neměla. Kde k tomu člověk přijde?

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Je to fakt hrozně dobrý, něco jako králík, ale bez pachuti a šťavnatější. Dá se sehnat u chovatelů s povolením (lze vygooglit), od soukromníků na inzerát (bez záruky) nebo se občas objeví jako mimořádná akce v supermarketech :-)

Obrázek uživatele Rya

Výborně! Punkový vzhled mě rozsekal! :-)

Obrázek uživatele P.M.d.A.

To bylo ze zoufalství :-)

Obrázek uživatele Danae

Skvostný!!!
Obrázek uživatele P.M.d.A.

Díky!

Obrázek uživatele Profesor

Suprové drabble. Jdu googlit nutrie.

Obrázek uživatele Kilián

To jako jde?! To chci zkusit! (Když ne kachna, tak něco originálního)

-A A +A