Květen - měsíc deseti nej! 2014 (a pár informací navíc)

Obrázek uživatele sos

Milí účastníci DMD 2014, to byla tedy jízda na punkové nutrii! Letošní DMD bylo zase o něco větší, úžasnější a zábavnější - a můžete si za to vy sami! Psali jste jako o život, četli jste, co to šlo, rozmnožovali jste kachny a obětavě jste komentovali. Smekáme před vámi a děkujeme vám, bez vás by byl duben šedivý a nudný!
Děkujeme také KaTužce a Nifredil. Za stále více challengových životních okolností a zrychlujícího se pracovního tempa jste nám přichystaly skvělá témata a hlavně jste četly a kontrolovaly a počítaly. Nechápeme, jak to zvládáte a ještě si zachováváte přirozený šarm a nebeskou trpělivost. Jsme hrozní klikaři, že vás máme.
Tak a my teď jdeme konečně číst! Je mezi námi sice několik zářných vzorů, které stíhaly vše systematicky pročítat, ovšem my všichni ostatní potřebujeme Květen, měsíc deseti nej! Takže jak na to:

Kdokoli, kdo je na DMD zaregistrován, ať už se účastnil jako autor, komentátor nebo čtenář, může pro ostatní vytvořit svůj seznam deseti nej a klidně ho i drobet okomentovat. Deset nej nemusí znamenat jen „deset drabble, co se mi ze všech nejvíc líbila“, ale může se jednat i o mnohem užší nebo praštěnější výběry – „deset nejlepších drabble ve kterých se vyskytují osoby podměrečné výšky“, „deset drabble s padouchy“ atd. Očekává se, že v případě, že vymyslíte hodně inspirativní kriterium, ostatní se k vám připojí a nabídnou v komentářích své vlastní favority, kteří se kritéria tématu týkají.

Svůj seznam vložte do tohoto tématu úplně stejně, jako byste vkládali drabble. V seznamu musí být vždy uveden autor a název drabblete. V ideálním případě vložte název rovnou jako odkaz na drabble, do tagů <a href="www.adresadrabble.cz">drabble</a>. Seznam vložte do fandomu "DMD výběr 2014".

Můžete vložit více seznamů „deseti nej“ než jeden, jediné omezení, které zatím platí, je, že smíte jako jedna osoba vložit jen jeden seznam denně. Můžete také počet doporučovaných drabble číselně mírně omezit či naopak natáhnout, když to věci pomůže.

Ještě během dneška zde najdete první odměny - báječné ikonky od Avevy určené všem, kteří napsali sedm a více drabble.
Během několika dní zde najdete také jedno či dvě velmi zajímavá překvapení, jejichž detaily zatím domlouváme (snad to vyjde!)

Datum DMD pikniku, na kterém budou mimo jiné předány DMD odměny, je diktátorsky stanoveno na sobotu 7. 6. 2014, sraz je ve Stromovce u Planetária ve 14:00. Zhruba 14 dní předem zde najdete ještě pár dalších informací. Předem se omlouváme všem, kterým toto datum nevyhovuje, červen je zkrátka akcemi nabitý a má jen čtyři soboty. Těm, kdo se nebudou moci zúčastnit, se vynasnažíme předat odměny jinak.

Edit: Jste-li druhá identita a napsali-li jste 30 a více drabble, dejte nám o tom prosím vědět na mail sos.hp.ff@gmail.com. Nemusíte se přiznávat ke své identitě hlavní, jde jen o to, abychom pro vás zbytečně nevyráběli hlavní cenu. Napište nám prosím i v případě, že jste si téměř jisti, že o vaší druhé identitě víme. Je pro nás jednodušší mít to všechno pohromadě. Děkujeme.

Platné do: 
31. 5. 2014

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

Drazí souputníci, předem se velice omlouvám, jindy jsem nadšený výběrčí, ale letos se mi toho nahromadilo moc a výběrové akce se účastnit nebudu. Namísto toho prohlašuji, že jsem si přečetla tolik skvělých drabblat, kolik se jen do mě vešlo, a jsem naprosto nadšená! Dočítat a komentovat samozřejmě ještě budu. Všem gratuluji a smekám!
Těším se na piknik a ještě jednou děkuji těm, kteří téhle skvělé dubnové slavnosti věnují svůj čas a energii, abychom se mi ostatní mohli svést na šílené vlně tvořivosti. Jste úžasní!
:-)

Obrázek uživatele neviathiel

Pod tohle se podepisuji, vybrat deset drabblí nedokážu a jako obvykle jsem si zapomněla ukládat odkazy na ta, která mě opravdu zaujala :)

Obrázek uživatele Aries

a to já zas jo, ta funkce oblíbené drable je bezva. Jsem sama docela zvědavá, co tam vlastně mám, ale myslím, že tak na dva výběry to určitě vydá.

Obrázek uživatele Danae

Já jsem za ni taky moc vděčná, díky tomu mám konečně něco nasysleno :)
Obrázek uživatele neviathiel

Díky za upozornění, já ji používala jen na oblíbené autory :-)))

Obrázek uživatele Aries

jupík!

Obrázek uživatele Kleio

Mrzí převelice, ale nemůžu být na pikniku. Ale tak zase... vy to zvládnete i beze mě. :)

Obrázek uživatele Danae

:(

Ale ne...
Takže nebudou ty vynikající sendviče?

Obrázek uživatele Kleio

Uvidíme, operativně se to řeší. :)

Ale sendviče ti kdyžtak udělám extra. ;)

Hurá, nebude to ten víkend, kdy tu nebudu!
Já asi taky na psaní výběru rezignuju, protože všechny ty dobré a výborné by se mi nevešly ani do deseti výborů. Ale jsem zvědavá na všechno, co bude, a zase budu moc ráda, když vzniknou i všelijaké nápadité a praštěné výběry.

Obrázek uživatele Quartermaster

Super, na pikniku budu! :)

Obrázek uživatele Ness

Ajaj, tak na piknik určitě a definitivně nemůžu :-/. Ne že bych nechtěla, ale sestra by mě asi zabila, bo se jaksi v tomto termínu vdává...

Obrázek uživatele Danae

Nojo, svatby, hrozba června... tak se na tebe budeme těšit nejpozději na FF!
Obrázek uživatele Viviana Stellata

No, snad mi to vyjde. Přestávám být relativně svobodnou rodičovskou dovolenkářkou a nastupuju do procesu, takže uvivím. :)

Obrázek uživatele Quartermaster

škrtni to snad ;-)

Obrázek uživatele Zuzka

Ještě jednou všem díky.
Datum pikniku nevím nevím, protože... no, ještě uvidíme, ale možná na tom budu stejně, jako Kleio.
Těším se na výběry, jsem zvědavá, co komu utkvělo :)
Chce se mi psát dál... a jistě víte, kudy to jde provést :D Pojďte taky!

Obrázek uživatele Danae

Kudy? ;)
Obrázek uživatele Zuzka

Obrázek uživatele Rya

Ježkovy voči! Neukazujte mi takový věci! :-D

Obrázek uživatele Zuzka

:D Cháchááá!

Obrázek uživatele Danae

Hustý. Díky :)
(Ty dubnový biblický!)

Obrázek uživatele Champbacca

Éj, vítejte na palubě! *mexická vlna*
Obávám se, že tento měsíc nebude tematicky příliš výzvou, protože hodláme vyklusávat, ale lepší jak šípem do kolene :)

Obrázek uživatele Zuzka

:)
Každá kytka dobrá :D
A když to nevyšlo tady, můžem někdy udělat témata z těch "filmů bez jednoho písmene" - Lví krá, Šestý sysl, Živí mrví, Božský ruce... Jestli už tam něco takovýho nebylo :)

Obrázek uživatele Champbacca

Tož sepiš seznam a určitě to použijeme, případně pokud by tě to dostatečně chytlo, můžem ti jeden měsíc věnovat, ať to zadáváš přímo sama, ono po těch víc jak dvou letech už bereme za témata fakt cokoliv :)

Obrázek uživatele Erys

Já vás zahryznu :( Tedy, já vím, že červen je akcemi nabitý a sobot má málo, ale… jdu zjišťovat, jak moc jsem potřeba na soustředění, jestli bych z něj třeba nemohla v sobotu ráno prchnout. Ráda bych se konečně ukázala, ale tenhle víkend zatím slíbit rozhodně nemůžu.

Seznam deseti nej se konečně pokusím vytvořit, ale uvidím, nejprve by se asi slušelo tu spoustu drabblat dočíst (o to se budu snažit určitě!) a termín bakalářky se jaksi blíží.

Obrázek uživatele Dangerous

Též nebudu na pikniku. Moc mě to mrzí, ale už jsme zabrané jinde. :(

A výběry deset nej tradičně nedávám, protože ještě dočítám zbytek a snažím se číst všechno. Měla bych tedy z čeho vybírat, ale ještě nemám načteno tolik (kromě toho, že bych mohla říct - jděte si přečíst tyhle autory a od nich všechno ;)).

Jupí, přežili jsme to zdárně a ve zdraví a se spoustou nápadů!

Kromě toho, že mi uniklo jedno drabble. *chjo*

Obrázek uživatele Rya

Fňuk! :-(

Obrázek uživatele Dangerous

Ale protože nás 7.6. míří pryč z Prahy více, je možné, že se to třeba aspoň na chvíli zařídí.
Ale moc mě to mrzí, to jo.

Obrázek uživatele Rya

Jak na chvíli? Jako že jedete až odpoledne?

Obrázek uživatele Dangerous

Ano. Tak to třeba o něco posuneme...

Obrázek uživatele Danae

Myslím, že by neměl být problém posunout v takovém případě začátek pikniku o něco dřív, třeba o hodinu či o dvě. Moc rádi bychom vás tam měli :)
Obrázek uživatele Rya

Áno! Jsem ochotná si i přivstat! A nabídnout některým dojíždějícím nocleh s příjezdem v pátek, aby stíhali! Keneu? To je otevřená výzva! :-)

Obrázek uživatele Keneu

Keneu nadšeně přikyvuje, bude jí potěšením, radostí a svátkem.

Obrázek uživatele Rya

Skvělé! Tak v pátek! :-)

Obrázek uživatele Dangerous

*_* To by bylo kouzelné! Pro nás a určitě i pro ty ostatní, kdo drabblí a 7. takto jedou pryč.
My bychom váš všechny zase rády viděly. :) A nové tváře taky, samozřejmě!

Obrázek uživatele Danae

My se poradíme a dáme vědět. Ale v zásadě myslím, že by tomu nemělo nic bránit. Když začneme v poledne, je to pořád ještě celkem slušná dojezdová hodina, snad s výjimkou skutečně vzdálených končin. A kdo by nestíhal, může pochopitelně přijít/přijet později, závěr se kvůli tomu krátit nebude :)
Obrázek uživatele Blanca

Jako jedna z takéodjíždějících se za to velmi přimlouvám (i se svými dvěma dalšími identitami :)) Ráda bych vás všechny viděla.

Obrázek uživatele Doktor

To je síla! Ty fakt čteš všechny drabble? Ale to je přes 400 tisíc slov, minimálně dva středně velké romány! Obdivuju :-)

Obrázek uživatele Dangerous

Pokud to byla reakce na mě - ano. Mám tedy hrstku autorů, které bych mohla spočítat na jedné ruce, které moc nečtu, spíš je vždy tak přeletím, ale jinak ano, čtu všechno. Dva romány za měsíc většinou nejsou problém. Ale jo, teď mám skluz. :D Ale dočítám. :)

Obrázek uživatele Reverend Barnaby

Datum vyhovuje, pikniku se zúčastním. Doufám, že už brzy dočtu všechny zbývající drabbly a nějaké ty výběry podniknu. ;-)

Obrázek uživatele Iantouch

Sice se kvůli tomu musí šoupnout jedna rozlučka se svobodou, ale co bych neudělal pro tu kultůru a literatůru, že.
Takže očekávejte poselstvo z Rokliny s dobrou kávou.

Obrázek uživatele Quartermaster

Super!!! :-)

Obrázek uživatele Eillen

Holky, já vás nemám vůbec ale vůbec ráda. Já kvůli vám všem pojedu do Prahy i o víkendu! :-) Nestačí, že denně jezdím za prací a vstávám v 5:20, ale i tu sobotu hodlám obětovat. Konečně mi totiž vyhovuje termín a budu se moct poprvé na pikniku objevit :-) Jen přemýšlím jak to vymyslím s upečením něčeho na zub...

Obrázek uživatele Danae

Buchta, nebuchta, hlavně přivez sebe :)
Obrázek uživatele Eillen

rozkaz!
jo a přítel děkuje, že bude mít volnou sobotu :-) prý může být piknik každý měsíc :-)

No a co takhle přespat u nás a upečeme něco společně? Já už si datum poznamenala do kalendáře. Teda pokud nebude vadit další pidiosůbka v kočárku.

Obrázek uživatele Wee-wees

Ha, letos to poprvé vypadá, že by mi to mohlo vyjít! Tak se dostavím i s integrovaným Preclíkem v břichu. Jestli teda ještě nebudu moc funět. :)

Obrázek uživatele Aries

integrovaný Preclík je jeden z nejúžasnějších termínů, co jsem kdy slyšela :-)
jen ať si zvyká hezky od samého začátku ;)

Obrázek uživatele Wee-wees

No, paní doktorka se teda moc nadšeně netvářila, když jsem jí na její otázku, jestli už máme nějaký pracovní jméno, hrdě odpověděla, že Preclík. :))
Ale já myslím, že je to fajn. Nenechali jsme si říct, co to bude, a Preclík může být i holka. :)

Stránky

-A A +A