Ošklivé káčátko

Obrázek uživatele Terda
Úvodní poznámka: 

Drabble na téma Přizdisráč
Rozhodně to není zdaleka nejlepší, co jsem letos vyplodila, ale přesto jsem se rozhodla vybrat z toho všeho právě tohle. Vedl mě k tomu kdysi dávno přečtený komentář neznámého autora k jistému filmu, který kritizoval přítomnost "malých" dětí (a násilí na nich páchané) na válečné lodi. Ano, je to hrozné, když se nad tím člověk zamyslí, ale... Je to holý fakt. Třeba Nelsonovi bylo dvanáct, když se dostal poprvé na moře. A tak si říkám, kolik těch kluků muselo umřít na jednoho, který se v řebříčku hodností vyškrábal výš? A kolik jich mělo docela obyčejný strach? Nevím. V žádné knize jsem to nenašla a zeptat se jich nemůžu... Takže ještě jednou vkládám malého Elliota.

Drabble: 

Když nastoupil na Skřivánka jako kadet, bylo mu sotva dvanáct let. Vypadal ale spíš na deset. Byl to takový plachý, nenápadný chlapec, který po večerech ještě plakal po matce. A kdyby mohl, poslal by jí ho Harris obratem. Ten kluk se na moře nehodil. Neměl odvahu. Přezdívky, které si vysloužil od svých druhů, byly až příliš trefné.
Pak přišla Doyleová. Přiřadil jí ho do družstva. Trochu z bezradnosti. Trochu za trest. O několik měsíců později se přihlásil jako dobrovolník k akci takřka beznadějné. Musel jí být přítěží. Přesto na něj v hlášení nezapomněla. Námořníka z něj už ale udělat nestačila.

Závěrečná poznámka: 

Seznam Deseti nej vytvořím, až se prohrabu tím vším, co mám v oblíbených a podaří se mi z toho vytvořit něco smysluplného ;)

Komentáře

Obrázek uživatele strigga

Ach jaj. Tohle je vážně smutný, je dobře, žes o tom napsala. Jinak by mě ani nenapadlo o tom přemýšlet. :/ Díky.

Obrázek uživatele Terda

Já děkuji. Jsem ráda, že to někoho zaujalo.

Obrázek uživatele Aries

Já si tohle drable vůbec nepamatuju! Že bych ho přehlídla? Je výborný!

Obrázek uživatele Terda

To je možné ;) Ale jsem ráda, žes ho nakonec našla. Díky.

Obrázek uživatele Kilián

Fandom sice neznám, ale ta povídka mě moc zaujala. káč

Obrázek uživatele Terda

Fandom je můj originální, jsme ráda, že se to líbilo. Děkuji.

-A A +A