Stížnost

Obrázek uživatele Envy
Úvodní poznámka: 

Stížnost, protože tohle je realita (a žádný název mě nenapadá).

Drabble: 

Emily přišla domů celá rozčarovaná. Ten zmetek matykář! Už jim zase tu látku nevysvětlil. Učí se jí už týden, zítra píší test, a stále nechápou některé propočty.
Snaží se to ještě doučit doma, ale pak to zabalí a šla spát.
Nejprve se jí zdá pár krásných snů a pak to přišlo. Všide létaly čísla, příklady, rovnice, v pozadí byl slyšet učitelův šílený, nechutný smích, zvuk jeho hlasu, dokola opakující definice proměnné a základní vzorečky.
"NO TO JE ALE MOC PĚKNÝ, KDYŽ TY NÁM PAK DÁŠ DO TESTU PODOBY PŘÍKLADŮ, KTERÉ JSME NIKDY NEVIDĚLI, TY HAJZLE!" Zvolá Emily naštvaně do noci.

Závěrečná poznámka: 

Oblíbená učební metoda našeho matykáře je naučit nás základy látky, vypočítat během tří hodin primitivní příklady, následně dát nám do testu takové podoby příkladů, které jsme nikdy neviděli, ty nám teprve další hodinu vysvětlit a rozdat celé třídě čtyřky.

Ačkoliv já nejsem Emily, to je spolužačka (a ta používá daleko ostřejší výrazy, které já si nedovolím publikovat =)).

Komentáře

Obrázek uživatele Profesor

Vtipné, ale trošku hořce.

Obrázek uživatele Envy

Děkuji, tak to mělo vyznít.

Obrázek uživatele kopapaka

Jé, to mi něco připomíná.
A matematika JE sprosté slovo :)

Obrázek uživatele Envy

Přesně =D

Obrázek uživatele King Kong

Škoda že jsou takový učitelé.

Obrázek uživatele Envy

Bohužel, ale kdyby aspoň po tom testu nám dal nový jako náhradní a smazal tu špatnou známku, když už uzná chybu, to ne. Známku nám nechá a jakékoliv další připomínky přímo ignoruje, i když mu je jeden po druhém řekne celá třída.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Předpokládám, že já jsem ta spolužačka :D Velice pěkné a výstižné, i když já bych použila ty ostřejší výrazy xD

Obrázek uživatele Envy

Krásně jsi se poznala, a já vím xD

Zatracenej matykář. Nedávno jsem taky uvažovala o tom, že se kolikrát píšou písemky jakoby na zkoušku, jestli to ti žáci pochopili, jenže ti za to pak schytají špatné známky a ty už se jim neodpářou. Jako by nepochopení látky muselo být hned potrestáno.
Chudák Emily, taková noční můra.

Obrázek uživatele Envy

Já látku chápu, to co nás naučí, ale když nám dá do testu takovou podobu příkladu, kterou nám předtím neukázal, jak já mám vědět ža támhleto se má převést a tohle můžu/musím zkrátit, aby se mi to dobře očítalo, a hlavně aby mi to vyšlo?
I když probereme 15 příkladů, pokud jsou primitivní a na základní úrovni, já nemůžu vědět jak počítat další, složitější (ačkoliv ano, občas se to dá odvodit, ale ne vždy). A mám další předměty, maturitní (!), na který s emusím doma připravovat spíš, než abych na internetu hledala stránku, která mi všechny takový chytáky ukáže.

Obrázek uživatele Martian

Obávám se, že jde o klon jedné z mých bývalých matikářek. Přesně totéž. Jako přes kopírák. Oni se to snad někde učí… to takhle učit…

Obrázek uživatele Kumiko

Opravdu mi to velice připomíná naše hodiny matematiky. Pěkné drabble.

-A A +A