Třikrát klišé bingo z Harryho Pottera

Obrázek uživatele Danae
Doporučení: 

Fandom Harryho Pottera rozhodně nebyl v Klišé bingu opomíjen. Asi proto, že je to pro řadu z nás fandom rodný, kde se vyznáme jako doma a kde je lehké sáhnout po nápadu. Následující tři povídky, které mě potěšily, případně pobavily, spojuje právě on.

Konec jedné legendy od Birute na klišé „cestování časem“ nabízí AU Harryho Pottera a Doctora Who. Slovy samotné autorky: „Neville se po válce s Voldemortem zaplete do osidel metra a času. AU, kde se dvě postavy, které se obvykle znají, teprve seznámí.“
A já dodávám – je to vtipné, je to roztomilé, je to napínavé a někteří z nás doufají, že si o tomhle Doktorovi a tomhle Společníkovi ještě někdy něco přečtou ;)

Vize ufňukané Uršuly od Profesora na klišé „vize/halucinace“ je nečekaným vhledem do minulosti postavy, ke které málokdo cítí příliš sympatií. Pro mě je to v zásadě nový kánon.

L.P.Hanse znám jako autora dobře vypointovaných drabblat, Klišé bingo pro mě bylo první příležitostí přečíst si od něj něco delšího. A rozhodně nelituju! Suverénní angličtinou sepsaný Harry Potter and the Chamber of Insomnia je právě tím správně bláznivým kouskem, který si klišé „nespavost“ v Bradavicích zaslouží, se spolupracujícími, ale neromantickými Harrym a Dracem. (Jestiže nemáte na deviantartu účet, dostanete se k povídce tak, že do data narození vyplníte jakékoli starší osmnácti let. Ale nečekejte žádné drámo, povídka je jako „mature“ označená spíš pro jistotu ;)

Nelze vyloučit, že časem ještě nějaký potterovský výběr přibude, jsem zatím na začátku pročítání :)

Akce: 
-A A +A