Nedojdou

Obrázek uživatele Rorico
Fandom: 
Drabble: 

Je rok 1097 a tři bratři se vydali osvobodit Svaté město a Kristův hrob. Se zbytkem výpravy se setkali u Konstantinopole. Poprvé viděli moře.

Spolu s výpravou překročili poušť. Poprvé viděli tolik písku a lidi blouznit z horka.

Když se poprvé potkali s Turkmény a jejich mračny šípů, dál šli už jen dva bratři.

Když už si zvykli na horko a písek, došli k městu Antiochie. Co je na cestě za ní se měl ale nyní dozvědět už jen poslední bratr.

Ale ani jemu nebylo dáno spatřit hradby Jeruzaléma, protože jeho oči vyhasly kvůli zánětu v těle u Hins Al-akrád.

Závěrečná poznámka: 

První křížové výpravy se odhadem zúčastnilo 100 000 lidí. K cíli cesty, tedy měst Jeruzalém, ale došel jen každý čtvrtý člověk.

Technická poznámka: název Al-akrád beru jako dvě slova.

Komentáře

To je nádhera (i když smutné). Ale tak krásně napsané!

My Al-akrád bereme jako jedno slovo (viz metodika počítání slov), takže by drabble mělo jen 99 slov. Pokud by sis chtěla stát za svým, tak nám můžeš poslat vysvětlení na mail.
Obrázek uživatele Rorico

Přiznávám, že metodiku počítání slov jsem četl na začátku a už si ji tak dobře nepamatuju. Drabble jsem upravil, aby byl počet slov správný. Děkuji, a přeji příjemný zbytek DMD :)

Roriko, náhodou jsem se přes komentovací challenge téma v disuzi dostala k tvému drabble a koukám, žes ho opravila. Dala jsem ti tedy bodík. Pro příště ale, prosím, nám zašli e-mail s opravou a odkazem na drabble (viz FAQ), my se ke komentářům v drabble zpravidla nevracíme, opravy se posílají na mail.
Obrázek uživatele Profesor

Moc hezky podané. Navíc poučné. Líbí.

-A A +A