310. peruť

Úvodní poznámka: 

Mů(o)j(e) první letošní drabble...

Drabble: 

„One more round!“ křičí britský seržant. „Jdi do háje,“ odsekne mu Pepa česky, „mám nalítáno víc hodin, než ty naježděno s trakařem.“
Ale nedá se nic dělat - točíme před hangárem ve trojici další kolečko. Na bicyklech. Všichni už jsme vylétaní z Československa, Francie nebo Polska – a přesto se na letadla, nádherné Hurricany, se kterými bychom mohli sundavat Němce jako švestky, zatím smíme jenom dívat. Na nebi bručí německé bombardéry letící naložené nad Londýn. A my? Místo boje cvičíme s dřevěnými puškami a šprtáme teorii a angličtinu. Člověk tady v Anglii opravdu zkusí, než mu dovolí za svobodu nasadit vlastní krk.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Vítej, první a výborné

Děkuji! Měl jsem tam hrubku a Word počítá slova jinak, takže i chybějící slovo, ale nakonec jsem to i díky pomoci blízkých dotáhl :-)

Obrázek uživatele Kleio

Tak já ještě trošku pípnu, že v přímé řeči se čárky a tečky píšou ještě v uvozovkách, ale taky klobouk dolů, je to moc hezký drabble, až se skoro nechce věřit, že je první. Moc se mi to líbí.

Díky! Opravil jsem i s číslem perutě (311. byla bombardovací, nevím, jak se mi tam dostala :-))

Obrázek uživatele Jeřabina

Moc hezké a chytlavé, hned mi to připomnělo ten Tmavomodrý svět, co jsem tuhle zase shlédla skoro celý pod záminkou "jenom jednu scénu si najdu" :)

Díky, ve Tmavomodrém světě byl tento faktor také hezky vystižen, i když myslím ne s tak silnou naléhavostí onoho "pustit se do skopčáků co nejdřív".

Hezký!
Njn, řeč se naučit museli... a hlavně povely...

Obrázek uživatele Aveva

Moc zajímavé drabble.

Opožděně děkuji :-)

Pěkné je to.

Díky!

Obrázek uživatele Rya

To je takové hodně živé, přirozené, moc se mi líbí.

Děkuji, lehce mě inspirovaly deníky některých čs. letců v RAF :-)

Obrázek uživatele Faob

skvělé připomenutí. Mistrovský kousek!

Děkuji, od Tebe mě, Faob, taková pochvala zvlášť těší! :-)

Obrázek uživatele Arenga

Moc pěkné drabble!

Vřele děkuji :-)

-A A +A