Dortový souboj

Fandom: 
Drabble: 

Na oslavu jsem se těšila a byla zvědavá na to, s čím se hostitelka vytasí. Vždy totiž peču oslavenci dort já, pokaždé jiný, zkouším nové recepty. A pokaždé schytám „kritiku“ za to, že se mi to zase povedlo. Letos prý upeče i ona kritička, co tím chce asi říci? :-)
....
Oba dorty nakrájené, hosté mlaskají. Oba jsou dobré. Kritička ale jak na jehlách, nervózní, proč?
...
Aha. Došlo mi, jaký měla důvod. Přestože byl ten její také dobrý, prozradila se.
U nás totiž máme nepsané pravidlo, že když se nezadaří, banány to jistí. Narychlo se splácá cokoli, banány, šlehačka, hotovo.
Nezdar prozrazen.

Závěrečná poznámka: 

Dodávám, že vztahy máme dobré, jen u těch dezertů se vždy hodnotí, co se povedlo a co ne. Já peču pokus, omyl, pořád se učím. Ona se má pravděpodobně za zkušenější cukrářku s delší praxí, a oprávněně. Proto z banánů nadšená moc nebyla. Ostatní hosté nic nepoznali. Fakt to bylo dobré i tak ;-) Uvidíme letos :-).

Komentáře

Obrázek uživatele HCHO

Jo, banány se šlehačkou a kakaem - je to hned a dítka se na to chytnou vždycky :)

To je pravda! Děti to milujou. I když mi teď 4letá dcerka řekla, že drží dietu, tak raději vynechá to ovoce :-) :-) u nějakého poháru to bylo, už nevím :-)

Obrázek uživatele Tenny

když já banány tak děsně miluju a hlavě s čokoládou a šlehačkou... Pro mě to není horší varianta ale lepší!
Tak držím palce ať ti to tenhle rok vyjde. :)

Děkuju ;-) My je máme také všichni rádi, obzvlášť v téhle kombinaci. Ale u toho našeho rodinného utajeného soubojování to tak platí. Nevím ani proč :-) Nějak zažité to máme ... chutná to pak všem, s banány nebo bez ;-)

-A A +A